Coffee please! Ζεστός ή κρύος; Πώς πρέπει να πίνεις τον καφέ σου για να σου κάνει καλό

Μαρία Ροδίτη
Coffee please! Ζεστός ή κρύος; Πώς πρέπει να πίνεις τον καφέ σου για να σου κάνει καλό

Ο καφές κάνει έτσι κι αλλιώς καλό στην υγεία! Η θερμοκρασία του, όμως, τι ρόλο παίζει;

Αν είσαι coffee lover και δεν αντέχεις ούτε μια μέρα χωρίς καφέ, τότε ανήκεις στο πιο δημοφιλές «club» του κόσμου. Τι εννοώ; Ότι κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, καταναλώνονται 400 δισεκατομμύρια κούπες καφέ. Δεν τις λες και λίγες!

Βλέπεις, ο καφές είναι μεγάλη απόλαυση (σου μιλάει coffee addict τώρα), σε ξυπνάει, σε φέρνει… στα ίσα σου, ενώ έχει και πολλά οφέλη για την υγεία, όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες καθημερινά. Συγκεκριμένα, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη τύπου 2, Πάρκινσον και καρδιακής προσβολής.

HEALTH TRENDS 2022

Better life! 10 health trends που αξίζει να υιοθετήσεις το 2022

Έιχες αναρωτηθεί, όμως, ποτέ τι είναι καλύτερο; Να πίνεις κρύο ή ζεστό καφέ; Έχει διαφορά ή όχι; Οι ειδικοί έχουν την απάντηση!

Και ζεστός και κρύος καφές! Η προετοιμασία μετράει

Μπορεί ο κρύος καφές να είναι πιο όξινος και να έχει την ικανότητα να είναι πιο ήπιος για το πεπτικό σύστημα, όμως θεωρείται ότι κάνει εξίσου καλό στην υγεία με τον ζεστό καφέ.

via GIPHY

Αυτό που μετράει και στις δύο περιπτώσεις και κάνει ακόμα πιο ευεργετικό για την υγεία τον καφέ είναι η προετοιμασία του. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι καλό είναι όταν φτιάχνεις κρύο καφέ να χρησιμοποιείς δροσερό νερό και να μην είναι – κατά λάθος, ας πούμε- το νερό της βρύσης γυρισμένο στο ζεστό. Έτσι, δημιουργείς έναν καφέ με χαμηλή οξύτητα, που μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη στην υγεία σου.

Για τον ζεστό καφέ δεν υπάρχει αντένδειξη όσον αφορά τη θερμοκρασία του νερού κατά την προετοιμασία του!



Το φιλτράρισμα, επίσης, είναι πολύ σημαντικό για να απολαύσεις έναν καλό καφέ! Φρόντισε, λοιπόν, η μηχανή σου – αν δεν μιλάμε για ελληνικό καφέ- να έχει φίλτρα για να σου χαρίζει… την απόλυτη και πιο υγιεινή εμπειρία καφέ ever!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θες να κοιμάσαι σαν πουλάκι; Βρες τη σωστή θέση στο κρεβάτι και το απόλυτο χρώμα στον τοίχο

Θέλεις να μεγαλώσεις όμορφα; Πλένε καθημερινά την πλάτη σου μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο