Καιρός να σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι σου - Μάθε πώς

Ιωάννα Τζανή
Καιρός να σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι σου - Μάθε πώς

Βάλε προτεραιότητα στον επαρκή και ποιοτικό ύπνο και ανακάλυψε τον πιο ξεκούραστο και... φρέσκο εαυτό σου!

Όλες γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι η απόλυτη πράξη self-care. Ένα σταθερό πρόγραμμα ποιοτικού και επαρκούς ύπνου, μας βοηθά να ξυπνάμε ενεργητικές, χαρούμενες και λαμπερές.

Και αφού τα ξέρουμε όλα αυτά, για ποιο λόγο μένουμε ξύπνιες μέχρι αργά και κοιμόμαστε λιγότερο από τις απαιτούμενες 8 ώρες, παρά τις συνέπειες;

ypnos xwris rouxa

Το φυσικό συστατικό που βάζει τέλος στην αϋπνία

Το αποτέλεσμα είναι να σηκωνόμαστε μετά από αμέτρητες αναβολές στο ξυπνητήρι μας, κακόκεφες και με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ενώ αρχίζουμε να χασμουριόμαστε από τις 3 το μεσημέρι.

Εάν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς νωρίς, μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν τρόποι να οργανωθείς ώστε να μπορέσεις να δώσεις προτεραιότητα στον ύπνο και να ανακαλύψεις τον καλύτερο εαυτό σου!

ypnos 4

#1. Όρισε μία συγκεκριμένη ώρα ύπνου και φρόντισε να είσαι συνεπής

Όταν ακολουθούμε σταθερά μοτίβα ύπνου, είμαστε σε θέση να συγχρονίσουμε τον ύπνο μας με το βιολογικό μας ρολόι, στέλνοντας τα απαραίτητα μηνύματα στο σώμα μας. Αυτό μας βοηθά να κοιμόμαστε ευκολότερα, αλλά και να ξυπνάμε πιο άνετα το πρωί.

#2. Προετοιμάσου για την επόμενη μέρα

Αφιέρωσε 20 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο ώστε να προετοιμαστείς για την επόμενη μέρα. Ετοίμασε το μεσημεριανό σου γεύμα, επίλεξε τα ρούχα σου και φτιάξε τη λίστα των αυριανών υποχρεώσεών σου. Ύστερα εφάρμοσε τη νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. Πλύνε το πρόσωπό σου, βάλε την κρέμα προσώπου σου, βούρτσισε τα δόντια σου και... είσαι έτοιμη για ύπνο.



#3. Λάβε υπ' όψιν σου τα προβλήματα υγείας

Εάν δε σε πείθουν οι μαύροι κύκλοι και το θαμπό δέρμα, ίσως τα προβήματα υγείας που προκαλεί η αϋπνία σε κάνουν να μπεις σε ένα πρόγραμμα. Όταν έχουμε χρόνια στέρηση ύπνου, διατρέχουμε μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και καρδιακής ανεπάρκειας, αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού, παχυσαρκίας, κατάθλιψης και άλλων διαταραχών της διάθεσης και αυξημένο κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.

#4. Υιοθέτησε χαλαρωτικές συνήθειες

Πες «ναι» σε δραστηριότητες όπως η yin yoga, το ημερολόγιο και το διάβασμα. Το παν είναι να αφιερώσεις χρόνο για να βελτιώσεις τη συνολική σου ευεξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοιμάσαι με πιτζάμες; Πέταξέ τις - Τα 5 οφέλη για την υγεία σου

Ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας; Ta tips που θα σε σώσουν