Πες αντίο στην υπνηλία με αυτά τα 5 αποτελεσματικά tips

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πες αντίο στην υπνηλία με αυτά τα 5 αποτελεσματικά tips

Απλές, καθημερινές μεθόδοι για να διώξεις τη νύστα.

Η αλήθεια είναι πως καθημερινά οι περισσότερες από εμάς κοιμόμαστε ελάχιστες ώρες. Οι υποχρεώσεις σε συνδυασμό με την κοινωνική μας ζωή και τις δουλειές του σπιτιού, μας αφήνουν περιορισμένο ή μηδαμινό χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Σαν αποτέλεσμα η πλειοψηφία των γυναικών στρέφεται στον καφέ ή τα ενεργειακά ποτά κάθε φορά που τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν κατακόρυφα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η υπνηλία στη δουλειά «χτυπά κόκκινο» και δεν μας επιτρέπει να εργαστούμε όπως θα θέλαμε. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, η κατανάλωση καφεΐνης για την καταπολέμηση της υπνηλίας μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Η καφεΐνη μπορεί επίσης να μειώσει τον χρόνο ύπνου σου, να αλλάξει τα φυσιολογικά στάδια του ύπνου και να επηρεάσει αισθητά την ποιότητά του. Ποια είναι άραγε η λύση για να παραμείνεις ξύπνια; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

ypnos 6

Καιρός να σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι σου - Μάθε πώς

5 τρόποι για να νικήσεις την υπνηλία

via GIPHY

1) Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Ένα 10λεπτο περπάτημα αρκεί για να αυξήσεις την ενέργειά σου για τις επόμενες δύο ώρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το περπάτημα αντλεί οξυγόνο μέσω των φλεβών, του εγκεφάλου και των μυών σου. Εάν εργάζεσαι σε γραφείο προσπάθησε να σηκώνεσαι συχνά για σύντομους περιπάτους.

2) Πες ναι στη μεσημεριανή σιέστα

Το περίφημο power nap αξίζει να ενταχθεί στην καθημερινότητά σου. Κοιμήσου 20-30 λεπτά κάθε μεσημέρι για να αναζωογονηθείς.

3) Επίλεξε ένα υγιεινό σνακ

Απόφυγε τα σνακ που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης γιατί θα σου χαρίσουν ολιγόλεπτη ενέργεια η οποία θα υποχωρήσει άμεσα. Επίλεξε σνακ όπως κρακερ με φυστικοβούτυρο, γιαούρτι με μέλι ή ανάλατοι ξηροί καρποί.

4) Απόκτησε τον σωστό φωτισμό

Περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό επιδεινώνουν την κούραση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση σε έντονο φως μπορεί να μειώσει την υπνηλία και να αυξήσει την εγρήγορση.

5) Αναπνοές

Η βαθιά αναπνοή αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα στο σώμα. Αυτό επιβραδύνει τον καρδιακό σου ρυθμό, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία, βοηθώντας τελικά την πνευματική απόδοση και την ενέργεια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: