Φοράς φακούς επαφής; Φρόντισε πάντα να κάνεις αυτά τα 5 πράγματα

Φοράς φακούς επαφής; Φρόντισε πάντα να κάνεις αυτά τα 5 πράγματα

Τα άτομα που φορούν φακούς επαφής πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα αυτές τις συμβουλές.

Πολλές από εμάς επιλέγουμε να ανταλλάξουμε τα γυαλιά μυωπίας με φακούς επαφής και ενώ πρόκειται για μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να διατηρήσεις τα μάτια σου (και την όρασή σου) υγιή.

Παρακάτω θα βρεις 5 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις αν φοράς φακούς επαφής.

Γραφείο, τρέξιμο, βόλτα: Οι φακοί επαφής σου δεν πρέπει να βάζουν κανένα όριο!

#1. Συχνό πλύσιμο χεριών

Όλοι έχουμε συνηθίσει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας τα τελευταία χρόνια λόγω του Covid-19, κάτι που οι γιατροί λένε ότι είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ρουτίνα που πρέπει να τηρούμε, ειδικά αμέσως πριν βάλουμε και βγάλουμε τους φακούς επαφής μας. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να κρατήσεις τους φακούς μακριά από ανεπιθύμητα σωματίδια, όπως σκόνη και επιβλαβή βακτήρια. Συνιστάται να πλένεις τα χέρια σου προσεκτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τα σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας κάθε φορά που βάζεις ή αφαιρείς τους φακούς σου.

#2. Μην ξεχνάς να βγάζεις τους φακούς επαφής το βράδυ

Εκτός και αν φοράς φακούς επαφής που έχουν σχεδιαστεί για νυχτερινή χρήση, οι γιατροί λένε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να βγάζεις τους φακούς επαφής σου το βράδυ.

#3. Προσοχή στα νύχια σου

Οι γιατροί λένε ότι μόνο τα δάχτυλά σου πρέπει να αγγίζουν τους φακούς επαφής σου, επειδή τα νύχια μπορούν εύκολα να σκίσουν το ευαίσθητο υλικό του φακού.

#4. Τακτικές επισκέψεις στον οφθαλμίατρό σου

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα πρέπει να επισκέπτεσαι τον οφθαλμίατρό σου κάθε χρόνο για μια οφθαλμολογική εξέταση. Ωστόσο, εάν αισθάνεσαι οποιαδήποτε ενόχληση στα μάτια ή έχεις θολή όραση ή άλλες ανησυχίες μετά τη χρήση φακών επαφής, αφαίρεσέ τους και κλείσε ένα ραντεβού άμεσα.

#5. Μην τους φοράς όταν είσαι άρρωστη

Όταν είσαι άρρωστη με συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης, είναι καλύτερα να φοράς τα γυαλιά μυωπίας σου μέχρι να συνέλθεις.