4 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης κατά τη διάρκεια της νύχτας

4 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης κατά τη διάρκεια της νύχτας

Με αυτούς τους τρόπους θα μπορέσεις να ανακουφιστείς και να κοιμηθείς ήρεμα το βράδυ.

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι απαίσιες και ενοχλητικές, όμως δυστυχώς ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Καμία στάση δεν είναι άνετη όταν θέλεις να κοιμηθείς, όμως η καλύτερη θεραπεία συνοδεύεται από πολλή ξεκούραση.

Δεν είναι μόνο το έγκαυμα που μας κρατά ξύπνιες τη νύχτα, αλλά και η φλεγμονή που μας κάνει να θέλουμε να πηγαίνουμε στο μπάνιο κάθε 10 λεπτά. Επιπλέον, το άγχος ότι δεν το αντιμετωπίζουμε σωστά ή ότι μπορεί να επιδεινωθεί είναι αρκετό για να μας κρατήσει ξύπνιες, με τα μάτια ορθάνοιχτα να κοιτάζουν στο ταβάνι.

Βελτίωσε την υγεία σου τρώγοντας πρωινό και ακολουθώντας 10 ακόμα συνήθειες πριν τις 8 το πρωί

Παρακάτω θα βρεις μερικούς φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και να μπορέσεις να κοιμηθείς ήρεμα το βράδυ.

sydney-sims-5_n3X6EfRNc-unsplash.jpg

#1. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Το ζεστό μπάνιο θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου που προκαλεί η ουρολοίμωξη, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Θα σε χαλαρώσει και θα σε καταπραΰνει απίστευτα.

#2. Παγοκύστη

Αποκοιμήσου ακουμπώντας μια παγοκύστη εξωτερικά στον κόλπο σου.

#3. Θερμαντικό επίθεμα

Μερικές φορές ο πόνος αντηχεί σε ολόκληρη την κάτω κοιλιακή περιοχή. Ένα θερμαντικό επίθεμα θα μπορούσε να βοηθήσει, όπως κάνει και με τις κράμπες.

#4. Απόφυγε το αλκοόλ και την καφεΐνη

Το αλκοόλ και η καφεΐνη είναι απαγορευτικά κατά τη διάρκεια της ουρολοίμωξης. Και τα δύο μπορούν να επιδεινώσουν τον πόνο λόγω του όξινου περιεχομένου τους και να κάνουν τα ούρα ακόμη πιο όξινα. Πίνε πολύ νερό, χυμό cranberry χωρίς ζάχαρη και αφεψήματα από βότανα χωρίς καφεΐνη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Cover photo: @@hellomakemake