Τρεις τρόποι για να «γυμνάσετε» το μυαλό σας (και να το διασκεδάσετε)

Τρεις τρόποι για να «γυμνάσετε» το μυαλό σας (και να το διασκεδάσετε)

Πολλές φορές ξεχνάμε απλά πράγματα, όπως που έχουμε βάλει τα κλειδιά μας ή ποιος είναι ο κωδικός μας για να μπούμε στο προσωπικό μας mail. Αν η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητική και η μνήμη σας όσο πάει και χειροτερεύει, μην μένετε με σταυρωμένα τα χέρια. Η αδυναμία αυτή οφείλεται τόσο στην ηλικία όσο και στο γεγονός πως δεν γυμνάζετε το μυαλό σας όσο πρέπει. Οι παρακάτω τρεις λύσεις θα σας βοηθήσουν να εξασκήσετε το μυαλό σας και να λύσετε με διασκεδαστικό τρόπο το πρόβλημα της μνήμης:

1.Γίνετε εθελοντές: Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins, γυναίκες μιας κάποιας ηλικίας που βοηθούσαν παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους, αύξησαν τη γνωστική τους ικανότητα. Οι εθελοντικές δραστηριότητες μετατρέπουν ένα άτομο σε δάσκαλο ή παιδαγωγό για κάποιους άλλους και τρέφουν το μυαλό.
2.Ασκηθείτε: Μια άλλη έρευνα του πανεπιστημίου του Illinois απέδειξε πως με την άσκηση ενισχύεται και μεγαλώνει η περιοχή του εγκεφάλου που αποθηκεύει πληροφορίες και συγκρατεί μνήμες.
3.Μάθετε να παίζετε κιθάρα ή τένις: Μια ερευνητική ομάδα του Oxford University διαπίστωσε πως, όταν κάποιος μαθαίνει να παίζει ένα μουσικό όργανο ή ασχολείται με το τένις ενισχύει την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την συγκέντρωση, την παρατηρητικότητα και τον συντονισμό των ματιών.