Κεφάλαιο δυσκοιλιότητα: 6 απλοί τρόποι για να την ξεφορτωθείτε μια και καλή

Γωγώ Φούντα
Κεφάλαιο δυσκοιλιότητα: 6 απλοί τρόποι για να την ξεφορτωθείτε μια και καλή

Ένα πρόβλημα που είναι ικανό να καταστρέψει την καθημερινότητά μας

Σίγουρα δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορείς να συζητήσεις άνετα, μιας και αποτελεί ταμπού, το γιατί βέβαια δεν ξέρουμε να σας το πούμε ακριβώς! Είναι λοιπόν, πολύ πιο εύκολο να μιλήσεις για τις ημικρανίες σου, τη γαστρική παλινδρόμηση ή ακόμη και τις κρίσεις πανικού που μπορεί να σε κυριεύουν συχνά πυκνά, αλλά όχι για τη... δυσκοιλιότητά σου και το γεγονός ότι η επίσκεψη στην τουαλέτα αποτελεί για σένα εφιάλτη! Το παράδοξο της υπόθεσης βέβαια, είναι ότι το πρόβλημα αυτό, το αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ανθρώπων, με τις γυναίκες για ακόμη μία φορά να παίρνουμε τα πρωτεία! Εδώ λοιπόν, σας έχουμε κάποιους πολύ απλούς αλλά βασικότατους τρόπους, για να μπορέσετε να την ξεφορτωθείτε και να νιώσετε πραγματικά... ανακουφισμένοι!

1. Πείτε ναι στα ωμά φρούτα και λαχανικά! Δεν είναι μόνο πολύ πιο υγιεινά, αλλά η διάσπαση των ινών τους γίνεται πιο δύσκολα, με αποτέλεσμα να βοηθούν πολύ στο πρόβλημά σας.

2. Μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, πιείτε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση ζεστό, χωρίς φυσικά να έχετε φάει τίποτε άλλο. Ακόμα καλύτερα αν σε αυτό προσθέσετε λίγο χυμό λεμόνι ή και κάποιο βότανο!

3. Όπως συμβαίνει πάντα, ακόμη και στην προκειμένη, όλα είναι θέμα συνήθειας! Αμέσως μετά το πρωινό σας, δώστε 10 λεπτά στον εαυτό σας και απλά καθίστε στη λεκάνη. Με τον τρόπο αυτό το έντερο συνηθίζει και πιστέψτε μας, έπειτα από λίγες μέρες...θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα!

4. Πιείτε φρεσκοστυμμένο χυμό λάχανου ο οποίος κάνει θαύματα! Εξίσου καλή δουλειά κάνει και ο χυμός από κολοκυθάκι!

5. Ξερά σύκα και ξερά δαμάσκηνα! Όλοι γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικά είναι στα συγκεκριμένα προβλήματα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τα καταναλώσετε και ως σνακ!

6. Τέλος, κρατήσαμε το πιο προφανές! Άσκηση, άσκηση, άσκηση! Δεν κάνει πουθενά κακό, οπότε γιατί να κάνει στη δυσκοιλιότητα! Προτιμήστε τρέξιμο, ποδήλατο και κοιλιακούς! Δεν θα απογοητευτείτε!

Διαβάστε ακόμη:

Πόνοι στο στομάχι: Τι μπορεί να σημαίνουν;

3 πολύ σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν την επίσκεψη στον οδοντίατρο