Πώς θα ετοιμάσεις το τέλειο πρωινό για την πρώτη ημέρα του χρόνου

Πώς θα ετοιμάσεις το τέλειο πρωινό για την πρώτη ημέρα του χρόνου

 Για παράδειγμα, θέλοντας να πετύχεις την αναγκαία αλλαγή στις διατροφικές σου συνήθειες, μπορείς για αρχή να εμπλουτίσεις την καθημερινότητα σου με ένα χορταστικό πρωινό, φτιαγμένο φυσικά από τα χεράκια σου!

Από την πρώτη κιόλας μέρα του χρόνου πρέπει να αρχίσεις να βάζεις «τικ» στην «Το do» λίστα της νέας χρονιάς. «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» όπως είχε πει ο και ο σοφός Ησίοδος φίλη μου. Η 1η Ιανουαρίου είναι η ευκαιρία σου να γυρίσεις επιτέλους σελίδα. Πως θα το πετύχεις αυτό; Μα φυσικά, κάνοντας όλα εκείνα που προηγουμένως απέφευγες. Για παράδειγμα, θέλοντας να πετύχεις την αναγκαία αλλαγή στις διατροφικές σου συνήθειες, μπορείς για αρχή να εμπλουτίσεις την καθημερινότητα σου με ένα χορταστικό πρωινό, φτιαγμένο φυσικά από τα χεράκια σου!

xerakia
444

… Ή και όχι;

Αν πάλι πίνεις πολλούς καφέδες και θέλεις σταδιακά να απαλλαγείς από αυτούς επιλέγοντας μία πιο wellbeing επιλογή, μπορείς πάντα να συνοδεύσεις το τέλειο πρωινό με μία κούπα ζεστό τσάι! Τοποθέτησε στον πάγκο της κουζίνας σου έναν βραστήρα με δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας για να… έχεις τον έλεγχο, γέμισε τα ντουλάπια σου με μπαχάρια και ξεκίνα αυτή τη χρονιά πίνοντας «στην υγειά» σου το πιο spice τσάι latte. Θα χρειαστείς 1 φακελάκι μαύρο τσάι, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 4 γαρύφαλλα και μία κουταλιά μοσχοκάρυδο. Βράσε το νερό και αφού το ρίξεις στην κούπα, πρόσθεσε όλα τα παραπάνω συν όσο γάλα επιθυμείς.

Extra tip: Μην ξεχνάς πως τα φρούτα περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να «μπουστάρεις» τον οργανισμό σου με ενέργεια. Πέρα από το ρόφημα ή τον καφέ που θα σε κρατήσουν ζεστή, κόψε κομματάκια από φρούτα εποχής, μήλο, πορτοκάλι, ακτινίδιο, τοποθέτησέ τα σε ένα blender πολλών περιστροφών -για να «κερδίσεις» χρόνο- και θα έχεις στο ποτήρι σου ένα φρουτώδες smoothie «σύμμαχο» στην ημέρα σου.

hmeraaaaa

Ζήτησε κανείς pancakes;

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει πιο λαχταριστός τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα και τη νέα χρονιά, από το να είσαι μέσα στις μαλακές πιτζάμες σου και να απολαμβάνεις σιροπιαστά pancakes. Υποθέτω πως όχι. Πες λοιπόν «αντίο» στο μπραντσάδικο της γειτονιάς και μάθε να φτιάχνεις τα δικά σου pancakes! Από οικιακά σκεύη θα χρειαστείς απαραίτητα ένα καλό μίξερ χειρός που δεν πιτσιλάει και θα κρατήσει καθαρή την κουζίνα σου. Με αυτό θα ανακατέψεις σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ θα ανακατέψεις το γάλα, το βούτυρο και το αυγό. Στο τέλος θα ενώσεις τα δύο μείγματα και θα συνεχίσεις για λίγο ακόμη το ανακάτεμα. Άλειψε το τηγάνι σου με λάδι και ρίχνε ένα-ένα τα pancakes, υπολογίζοντας μία κουταλιά της σούπας λάδι για το κάθε ένα. Αφού απλώσεις την επιφάνειά τους με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, αναποδογύριζε τις πλευρές ανά ένα ή δύο λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Κι όμως φίλη μου, ήταν τόσο απλό!

44222

Για… παραδοσιακά κορίτσια

Αν η ιδέα των pancakes δεν σε «έψησε» αρκετά, υπάρχει πάντα η παραδοσιακή και «εύκολη» επιλογή του γιαουρτιού! Χρησιμοποιώντας αυτό ως βάση μπορείς να πειραματιστείς με αμέτρητους συνδυασμούς και να έχεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε πρωί. Εγώ θα σου προτείνω να αλέσεις σε έναν πολυκόφτη μπισκότο και αμύγδαλο, να εμπλουτίσεις με αυτά τη γεύση του γιαουρτιού και για topping να προσθέσεις δύο κουταλιές μαρμελάδα φράουλα ή όποια άλλη γεύση προτιμάς. Μπορείς επίσης, με την ίδια συσκευή να αναμείξεις το γιαούρτι με κομμάτια φράουλας! Σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα έχεις στο πιάτο σου το πιο υγιεινό και… ροζ πρωινό!

rozzzzz

Αν ισχύει αυτό που λένε πως, «ό,τι κάνεις την πρώτη μέρα του χρόνου, το κάνεις όλη την υπόλοιπη χρονιά», σίγουρα ένα πλούσιο πρωινό είναι ο ιδανικότερος τρόπος να «μπει» το νέο έτος. Αν νομίζεις πως οι παραπάνω ιδέες έχουν για σένα έναν απαιτητικό βαθμό δυσκολίας, δεν χρειάζεται να αγχωθείς. Πηγαίνοντας μία βόλτα στο κοντινότερο κατάστημα του Κωτσόβολου θα βρεις όλες τις συσκευές που θα κάνουν την ετοιμασία του τέλειου πρωινού… παιχνιδάκι