Εσύ θα ταξίδευες πάνω από τη γη μέσα σε αυτό το διαστημο-ξενοδοχείο;

Εσύ θα ταξίδευες πάνω από τη γη μέσα σε αυτό το διαστημο-ξενοδοχείο;

Το πρώτο ξενοδοχείο του διαστήματος θα γίνει πραγματικότητα το 2027.

Έχουμε συνηθίσει να σχεδιάζουμε τις διακοπές μας με βάση τον προορισμό που αγαπάμε. Σε Έλλάδα ή εξωτερικό, πάντα είχαμε να επιλέξουμε ανάλογα με τη διάθεση και το budget μας. Από το 2027 όμως θα έχουμε έναν ακόμα προορισμό να συμπεριλάβουμε στα σχέδιά μας: το διάστημα!

Μπορεί να φαντάζει επιστημονική φαντασία όμως σε 6 χρόνια από σήμερα θα μπορούμε να ταξιδεύουμε έξω από την ατμόσφαιρα της Γης και να θαυμάζουμε τον πλανήτη μας... από ψηλά! Ο διαστημικός σταθμός Voyager Class θα είναι το πρώτο τουριστικό κατάλυμα που δημιουργήθηκε ποτέ στο διάστημα και έχει ήδη σχεδιαστεί για να μεταφέρει περίπου 400 επιβάτες επάνω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 24 συνδεδεμένες μονάδες κατά μήκος ενός περιστρεφόμενου τροχού, ένα σχήμα που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων τεχνητής βαρύτητας αυξάνοντας ή μειώνοντας την ταχύτητα περιστροφής. Εκτός από δωμάτια με θέα στον «κόσμο», το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει επίσης εστιατόρια, spa, γήπεδα και κινηματογράφο.

Αυτό το φιλόδοξο έργο θα κατασκευαστεί από την Orbital Assembly Corporation, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Gateway. Το OAC δημιουργήθηκε ως μέσο προώθησης σχεδίων αποικισμού στο διάστημα. Ενώ ο σταθμός Voyager μπορεί να μην είναι μόνιμη αποικία, είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον για ζωή πέρα ​​από τη Γη. Η OAC ελπίζει να ολοκληρώσει την κατασκευή και να αρχίσει να εξυπηρετεί «γενναίους» και τολμηρούς επιβάτες μέχρι το 2027.

Η αλήθεια είναι πως η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις. Αυτό το ξενοδοχείο ήταν προγραμματισμένο να είναι έτοιμο νωρίτερα.



Ο Tim Alatorre, ανώτερος αρχιτέκτονας σχεδιασμού της OAC, δηλώνει πως απώτερος στόχος αυτής της κατασκευής πραμένει «να δημιουργήσουμε την κουλτούρα του διαστήματος, όπου οι άνθρωποι θα πηγαίνουν εκεί και θα ζουν χωρίς προβλήματα».

Δες τον σχεδιασμό του πρώτου διαστημο-ξενοδοχείου στη gallery που ακολουθεί: