Όχι δε βλέπεις ζωγραφιά σε χαρτί! Είναι μια τεράστια αλεπού δημιουργημένη με φτυάρι ...στο χιόνι

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Όχι δε βλέπεις ζωγραφιά σε χαρτί! Είναι μια τεράστια αλεπού δημιουργημένη με φτυάρι ...στο χιόνι

Από το 2016, ο αρχιτέκτονας και σχεδιαστής Pasi Widgren δημιουργεί σχέδια μέσα στο χιόνι σε μια λίμνη κοντά στη φινλανδική πόλη Lahti. Τα έργα του κάνουν θραύση και γίνονται viral, όπως αυτό που σχεδίασε φέτος και έκανε τους πάντες να το φωτογραφίζουν.

Τα τελευταία 6 χρόνια, ο Φινλανδός αρχιτέκτονας Pasi Widgren έχει πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερη χειμερινή παράδοση. Κάθε χειμώνα, κάνει ένα ταξίδι στη λίμνη Pitkajarvi, κοντά στη γενέτειρά του, το Λάχτι, για να δημιουργήσει ένα επικό σχέδιο στο χιόνι.

Φέτος, ένιωσε την ανάγκη να «ζωγραφίσει» μια αλεπού χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια του και ένα ...φτυάρι! Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικά ρεαλιστικό, εφήμερο -δυστυχώς- έργο τέχνης στο χιόνι. Ο Widgren άρχισε να δημιουργεί τα σχέδια του μέσα στο χιόνι από το 2016 όταν συνειδητοποίησε ότι μπορεί με συντονισμένες και ακριβείς κινήσεις για να δημιουργήσει τέτοιου είδους σχέδια.

topia grafomixani1

Τα έργα τέχνης που γίνοντα από ένα κλικ μιας γραφομηχανής

Το έργο που δημιούργησε πριν από λίγες ημέρες επάνω στο χιόνι ήταν η αλεπού. Σε περίπου 4 ώρες, το σχέδιο των 100 μέτρων είχε πάρει μορφή και ήταν έτοιμος να φωτογραφίσει τη δουλειά του.


https://www.instagram.com/p/CXEKGymggx2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πέρσι ο Φινλανδός αρχιτέκτονας είχε δημιουργήσει το κεφάλι μιας αρκούδας, ένα έργο που επίσης είχε ανεβάσει στο προσωπικό του Instagram account.


https://www.instagram.com/p/B6-fgV3Aw20/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αλλά πώς σχεδιάζει κανείς στο χιόνι;

Σε αυτή την περίπτωση, ο Widgren σκιαγράφησε το περίγραμμα περπατώντας. Έπειτα, «ζωγράφισε» τα υπόλοιπα με ένα φτυάρι χιονιού. Φυσικά, πριν ξεκινήσει, δοκίμασε τον πάγο για να βεβαιωθεί ότι ήταν αρκετά παχύς για να υποστηρίξει το βάρος του. Είχε πάχος περίπου 10-20 εκατοστά αλλά, ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, ο Widgren κουβαλούσε επίσης εξαρτήματα προστασίας από τον πάγο σε περίπτωση που έπεφτε και χρειαζόταν να σωθεί. Ευτυχώς, τίποτα από αυτά δεν ήταν απαραίτητα και ο Widgren δεν είχε κανένα πρόβλημα στη δημιουργία της αλεπούς του.

Μόλις ολοκληρώθηκε το έργο του, όπως είπε στο Moder Met, απόλαυσε τον ζεστό καφέ που είχε φέρει μαζί του και ανέβηκε σε έναν κοντινό γκρεμό για να φωτογραφίσει το σχέδιό του. Αν και το σχέδιο ήταν λιγότερα ορατό λίγες μέρες αργότερα λόγω μιας νέας χιονόπτωσης, είναι όλα μέρος του σχεδίου του Widgren, καθώς είναι σημαντικό για αυτόν να δουλεύει με τρόπο που να μην αφήνει μόνιμο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Pasi Widgren, αυτά τα έργα τέχνης έχουν αρχίσει να γίνονται θεσμός στην περιοχή. Μάλιστα πολλοί ντόπιοι σταματούν και τον ρωτούν: «Ποιο είναι το θέμα σου για φέτος;» και εκείνος νιώθει υπέροχα που τα έργα του έχουν βρει ανταπόκριση από τους ανθρώπους της περιοχής. «Θέλω να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους και να τους ενθαρρύνω να βγουν για πεζοπορία στην όμορφη φύση», παραδέχεται.

Δες το υπέροχο έργο τέχνης που φέτος μάγεψε τους ντόπιους και έγινε viral...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: