Είναι ο Matt Smith ό,τι καλύτερο συνέβη στο House of the Dragon;

Νατάσσα Σχοινά
Είναι ο Matt Smith ό,τι καλύτερο συνέβη στο House of the Dragon;

Τα πράγματα δυσκολεύουν για την οικογένεια των δρακοβαλάρηδων και ο Daemon Targaryen είναι έτοιμος για όλα.

Το τρίτο επεισόδιο του House of the Dragon προβλήθηκε στο HBO και μέχρι στιγμής τα πράγματα βαίνουν όπως ακριβώς ήθελαν οι φανς του σύμπαντος του George R. R. Martin. Οι σκηνές είναι καλογυρισμένες θυμίζοντας τις πρώτες σεζόν του Game of Thrones, με τη διαφορά ότι στο prequel δεν περιμένουμε το προτελευταίο επεισόδιο για να υπάρξει ένταση. Τώρα, αυτή υπάρχει εξαρχής, μαζί με το σασπένς και την πιο σκοτεινή σκηνοθεσία για την οποία έγινε διάσημο το franchise.

matt_smith_house_of_the_dragon_game_of_thrones2.jpg

Η ερμηνεία του Matt Smith είναι για βραβείο Emmy

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι σε αντίθεση με το GOT, το HOTD πραγματεύεται τα γεγονότα που θα οδηγήσουν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, αυτόν μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Iron Throne μετά το τέλος της κυριαρχίας του βασιλιά Viserys. Και, όσο αναμένουμε τις εξελίξεις, ο Matt Smith έχει εξελιχθεί στον αγαπημένο ηθοποιό του cast, άσχετα με το αν θέλουμε να ανέβει ή να μην ανέβει εκείνος στον θρόνο.

Παρεμπιπτόντως, όχι, δε θέλουμε να ανέβει, γιατί δεν μπορεί να διοικήσει με ψυχραιμία και σύνεση. Ο Daemon Targaryen είναι για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, εκεί όπου ξέρουμε ότι τα δίνει όλα και κάνει τα πάντα για να νικήσει χωρίς την παραμικρή υποψία φόβου.

1662465916734-3003971-house_of_the_dragon_matt_smith8.png

House of the Dragon: O Matt Smith πιστεύει ότι η σειρά δεν έπρεπε να έχει τόσες ερωτικές σκηνές

Ο 39χρονος ηθοποιός σίγουρα έρχεται με μεγάλη εμπειρία από τα προηγούμενα πρότζεκτ του (The Crown, Doctor Who, Official Secrets) και τις ικανότητές του τις είχαμε δει. Ωστόσο, αυτό που έχει κάνει με την αποτύπωση του Daemon ξεπερνάει τις προηγούμενες ερμηνείες του. Κατά πολύ. Ο Smith μετατράπηκε στον τολμηρό, ανεξάρτητο και επικίνδυνο αδερφό του βασιλιά Viserys, με ένα βλέμμα που κάθε φορά που το κοιτάς μοιάζει χαμένο στις σκέψεις του, στα σχέδια που καταστρώνει. Η υποκριτική με τα μάτια και το σώμα στα καλύτερά της.

Στο 3ο επεισόδιο, μάλιστα, ο ηθοποιός οριακά άνοιξε το στόμα του, κι όμως αποθεώθηκε από το κοινό, το οποίο ζητάει από τώρα να του δοθεί Emmy για την ερμηνεία του. Ένα πολύ άξιο αίτημα με βάση αυτά που είδαμε.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι επιτέλους επέστρεψαν οι μάχες «επιπέδου GOT» στην τηλεόραση (σ.σ. Σιγά-σιγά, όχι ότι αυτή στο 3ο ήταν Battle of Bastards ας πούμε. Ούτε καν), αλλά είχες και έναν άνθρωπο που το πήρε όλο πάνω του και, εκεί που άλλοι ουρλιάζουν για να δείξουν τη δύναμή τους, εκείνος απλά βασίστηκε στο βλέμμα του, στους μορφασμούς και στους μύες στο πρόσωπό του. Το αποτέλεσμα – Μία ερμηνεία από αυτές που δεν πρόκειται να ξεχαστούν από την τηλεοπτική ιστορία.