Ο Ted Lasso κάνει την καλύτερη τηλεθέαση μέχρι τώρα, λίγο πριν το (πιθανό) τέλος

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Ted Lasso κάνει την καλύτερη τηλεθέαση μέχρι τώρα, λίγο πριν το (πιθανό) τέλος

Τηλεοπτικές μετρήσεις: Ο Ted Lasso φτάνει την κορυφή του λίγο πριν τελειώσει, το Netflix κρατάει τα ηνία και υπάρχει και ένα ανέλπιστο comeback.

Ο Ted Lasso πολύ πιθανόν να φτάνει στο τέλος του και η τρίτη σεζόν του ανεβαίνει κατακόρυφα στις μετρήσεις. Το Netflix βέβαια εξακολουθεί να κρατάει τα ηνία των streaming πλατφορμών, ενώ με τις πρόσφατες προσθήκες βγήκε ξανά ψηλά μια σειρά που έχει τελειώσει από πέρυσι.

Ο Ted Lasso έφτασε την κορυφή του λίγο πριν το τέλος

Η δημοφιλής σειρά του AppleTV+, που μάλλον διανύει και την τελευταία της σεζόν (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά οι φήμες και οι αναφορές οργιάζουν για τη λήξη), έφτασε τις υψηλότερές του μετρήσεις, όπως αποκάλυψαν οι τηλεοπτικές μετρήσεις Nielsen.

Τελικά, τελειώνει το Ted Lasso με την 3η σεζόν; Ο Jason Sudeikis σχεδόν απαντά

Πιο συγκεκριμένα, τον "Ted Lasso" τον είδαν για 795 εκατομμύρια λεπτά από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου, πιάνοντας την 6η θέση στο Top 10 της γενικής τηλεθέασης.

https://www.instagram.com/p/Crn5KREsALG

Αυτά τα νούμερα είναι τα υψηλότερα αν τα συγκρίνουμε μόνο με τα άλλα επεισόδια της τρίτης σεζόν που προβάλλονται φέτος, γιατί η τηλεθέαση του AppleTV+ δεν ήταν στις μετρήσεις Nielsen μέχρι και πέρυσι.

Πρέπει να πούμε όμως πως ήταν μια καλή εβδομάδα για την streaming υπηρεσία της Apple, μιας και είχε και την ταινία "Ghosted" με την Ana de Armas και τον Chris Evans για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο Τοπ 10 των ταινιών, καταλαμβάνοντας την 8η θέση Νο. 8 με 181 εκατομμύρια λεπτά παρακολούθησης, όπως σημειώνει και το Variety.

Αυτό που λείπει από τους τίτλους στις υψηλές μετρήσεις, είναι το "Citadel", η σειρά με την Priyanka Chopra Jonas και τον Richard Madden, για την οποία το Amazon Prime Video δαπάνησε 185 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την Nielsen, η σειρά παρακολουθήθηκε για 306 εκατομμύρια λεπτά, και ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα δύο πρώτα επεισόδια έκαναν πρεμιέρα μόλις τρεις ημέρες πριν κλείσουν οι μετρήσεις.

Το Netflix καλά κρατεί και καταλαμβάνει τις πέντε κορυφαίες θέσεις τηλεθέασης

Ο streaming κολοσσός είναι πιο ψηλά από όλους, έχοντας τους πέντε κορυφαίους (στις μετρήσεις) τίτλους αυτής της εβδομάδας. Το "The Diplomat", το οποίο έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν, ήταν πρώτο και τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και το "Firefly Lane", με την 2η και τελευταία σεζόν του βρέθηκε στη 2η θέση.

Η έκπληξη όμως έρχεται από το "Better Call Saul" το οποίο εμφανίστηκε στην τρίτη θέση. Μπορεί η spin-off σειρά του "Breaking Bad" να ολοκληρώθηκε πέρυσι, αλλά τώρα μπήκε στο αμερικανικό Netflix, συγκεντρώνοντας πάνω από 968 εκατομμύρια λεπτά από τις 24 έως τις 30 Απριλίου.

Ξεκινούν οι χρεώσεις, τελειώνει το sharing: Το Netflix αποκάλυψε πόσο θα σου κοστίζει να μοιράζεσαι

Ο δεύτερος κύκλος οκτώ επεισοδίων της σειράς "Sweet Tooth" έκανε πρεμιέρα στις 27 Απριλίου και κατέλαβε την τέταρτη θέση με 924 εκατομμύρια λεπτά παρακολούθησης, ακολουθούμενος από το παιδικό "Cocomelon" στην πέμπτη θέση με 804 εκατομμύρια λεπτά παρακολούθησης.

Την έβδομη, όγδοη και δέκατη θέση κατέλαβαν τα "Bluey" (715 εκατομμύρια), "NCIS" με 667 εκατομμύρια και "Grey's Anatomy" με 640 εκατομμύρια, ενώ την 9η θέσης κατέλαβε το "Workin' Moms" με 645 εκατομμύρια λεπτά τηλεθέασης.

Τι θα γίνει με τον Ted όμως;

Μπορεί να κάνει καλή τηλεθέαση, μπορεί να λαμβάνει τις καλύτερες κριτικές, μπορεί να έχει την αμέριστη υποστήριξη από θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμα η streaming υπηρεσία της Apple δεν έχει μιλήσει επίσημα σχετικά με το αν θα συνεχίσει ή αν βλέπουμε την τελευταία σεζόν του αγαπημένου μας προπονητή.

https://www.instagram.com/p/Cq8KaiwA1bn

Ο Jason Sudeikis, πρωταγωνιστής και συνδημιουργός της σειράς, είχε πει πριν δύο μήνες σε συνέντευξή του ότι "Αυτό είναι το τέλος αυτής της ιστορίας που θέλαμε να πούμε, που ελπίζαμε να πούμε, που αγαπήσαμε να λέμε. Το γεγονός ότι ο κόσμος θα θέλει περισσότερα και είναι περίεργος πέρα από αυτά που δεν γνωρίζει ακόμα -που είναι η 3η σεζόν- είναι κολακευτικό. Ίσως στις 31 Μαΐου, όταν θα έχουν κυκλοφορήσει και τα 12 επεισόδια της σεζόν, να λένε: 'Φίλε, ξέρεις κάτι, το καταλάβαμε, είμαστε εντάξει. Δεν χρειαζόμαστε άλλο, τα καταφέραμε'. Αλλά μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, θα εκτιμήσω την περιέργεια πέρα από αυτά που έχουμε βρει μέχρι στιγμής".

Επίσης, σε συνέντευξή του στο Entertainment Tonight, ο Jason Sudeikis αποκάλυψε πως η τρίτη σεζόν του "Ted Lasso" γράφτηκε σαν να είναι η τελευταία: "

"Θέλω να πω, έτσι ξεκινήσαμε να το γράφουμε, ότι θέλαμε να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο - άλλαξαν τόσα πολλά όταν προσλαμβάνεις σεναριογράφους, όταν κάνεις το cast, [και πας] με βάση τα στοιχεία της ημέρας, όπως "Ω, θέλουμε να συμβεί αυτό, αλλά βρέχει", οπότε πρέπει να πας όπως πάει ποτάμι. Έτσι, υπάρχουν καλοί τρόποι για να ακολουθήσεις τη ροή και υπάρχουν προσαρμογές. Όλα ήταν υπέροχα και αρμονικά, αλλά η ιδέα ήταν να κάνουμε τρία χρόνια. Θέλω να πω, αν είχαμε την ευκαιρία, αν μπορούσαμε, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα γίνει δεκτό κάτι".