Αποβολή Survivor: Ο Κατσαούνης βγήκε εκτός αλλά γιατί παραμένουν μέσα ο Καραγκούνιας και ο Σοϊλέδης;

Πατούλια Κατερίνα
Αποβολή Survivor: Ο Κατσαούνης βγήκε εκτός αλλά γιατί παραμένουν μέσα ο Καραγκούνιας και ο Σοϊλέδης;

Η αποβολή του Κατσαούνη για μη συμμόρφωση στους κανονισμούς του Survivor άνοιξε ξανά την κουβέντα για τα όρια της βίας - σωματικής ή λεκτική- στα ριάλιτι.

Ο Γιώργος Κατσαούνης ανήκει πια στο τηλεοπτικό παρελθόν του φετινού Survivor, μετά την αποβολή του άρον άρον και την ευκαιρία που δεν του δόθηκε να ζητήσει συγνώμη ή να αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό κοινό.

Πυξ λαξ για ένα ζευγάρι παπούτσια

Ο Κατσαούνης, σύμφωνα με όσα μπορέσαμε να δούμε είχε έναν καυγά με τον Τάκη Καραγκούνια για ένα ζευγάρι παπούτσια– ακόμα μια φορά που ο Τάκης εμπλέκεται σε καυγά- ξέφυγε και σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην μισθοφόρος, του επιτέθηκε παρά τις συγγνώμες που είχαν ανταλλάξει χτυπώντας τον στο πρόσωπο μέσα στη νύχτα και κλωτσώντας τον στην κοιλιά.

Η παραγωγή επενέβη, ο Κατσαούνης απομονώθηκε, δεν έπαιξε σε ένα αγώνισμα ασυλίας και τελικά η απόφαση ελήφθη μετά από σκέψη και ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε την αποβολή του παίκτη από το παιχνίδι.

«Γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που μας θορύβησε, μας στενοχωρήσαμε και το μελετήσαμε με πολλή προσοχή. Αφορά τον Γιώργο Κατσαούνη από την κόκκινη ομάδα, ο οποίος αργά το βράδυ κινήθηκε απειλητικά προς τον Τάκη Καραγκούνια… Καταλήξαμε σε μία απόφαση. ο Γιώργος Κατσαούνης έχει παραβιάσει έναν από τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού κι αυτό έχει να κάνει με την ομαλή συμβίωση των παικτών. Η απόφαση της παραγωγής είναι να μη συνεχίσει» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Γιώργου Λιανού.

Κι εκεί ξεκινάει μια μεγάλη κουβέντα περί ομαλής συμβίωσης. Ποια είναι τα όρια της ομαλής συμβίωσης σε ένα ριάλιτι που έχει αυτοσκοπό να δοκιμάσει τα όρια αυτά, σωματικά και πνευματικά.

Γιατί αποβλήθηκε μόνο ο Κατσαούνης;

Γιατί αποβλήθηκε τελικά ο αγρότης του Survivor, αναρωτιέται εύστοχα το τηλεοπτικό κοινό κάνοντας trend το όνομα του Κατσαούνη στο Twitter, τη στιγμή που ο Τάκης Καραγκούνιας από την ημέρα που μπήκε στο ριάλιτι επιβίωσης έχει εμπλακεί αν όχι έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 4 επικούς καυγάδες.

Ο καυγάς του Σοϊλέδη με τον Καραγκούνια έκανε trend το Survivor στο Twitter και έκρινε τον νικητή

Δεν ξεχνάμε άλλωστε τον καυγά μπροστά στις κάμερες του Καραγκούνια με τον Άρη Σοϊλέδη στη διάρκεια του συμβουλίου του νησιού που σύσσωμη η παραγωγή και ο ίδιος ο Λιανός μπήκαν στη μέση για να μην παίξουν μπουνιές μπροστά στις κάμερες.

Survivor: «Δε θα το πιστέψεις», αλλά ο Τάκης τσακώθηκε και με άλλο παίκτη λόγω... επαγγέλματος

Το δε παρελθόν του Καραγκούνια με τον Κατσαούνη ακόμα και μέσα στον Απρίλιο ήταν θορυβώδες. Οι δύο παίκτες κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμπαικτών τους κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος επάθλου στον στίβο μάχης. Η ένταση δεν άργησε να κορυφωθεί αφού οι σκληροί χαρακτηρισμοί του Γιώργου Κατσαούνη εξόργισαν τον Τάκη Καραγκούνια ο οποίος ανέβασε κι άλλο τους τόνους τότε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αν αποδεχτούμε πως η βία τιμωρείται σε ένα τέτοιο ριάλιτι, πότε θα ανοίξουμε την κουβέντα για τη λεκτική βία. Ο Τάκης έχει δείξει πως μπορεί να κάνει τέτοιο λεκτικό bullying στους συμπαίκτες του σε βαθμό που να μην μπορεί να τον αντέξει κανείς.

Ο Βαλάντης περίμενε την ψήφο του κοινού για να αποχωρήσει τελικά και δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι με την ατάκα για τον καρκίνο κατά της Ευρυδίκης Παπαδοπούλου. Εκεί, το Survivor, περίμενε από τον τηλεθεατή να διώξει τον τραγουδιστή για τη συμπεριφορά του και δεν τον έδιωξε από πριν. Παίκτες σπρώχνουν, πετούν καρύδες, βρίζουν, φωνάζουν αλλά όλα αυτά είναι μέσα στην ομαλή συμβίωση των παικτών. Λέμε ναι στην τοξικότητα μέχρι να πέσει η πρώτη κλωτσιά.

Και δεν είναι μόνο το Survivor. Στο φετινό MasterChef, η μορφή του Ταϊρίδη έχει κάνει και τους πιο πιστούς fans του ριάλιτι μαγειρικής να «ξενερώσουν».

Μπροστά σε όλα αυτά, η Κατερίνα Λένη μοιάζει Αγία και ο Χανταμπάκης του 2017 στο Survivor θυμίζει κολεγιόπαιδο.

Twitter δικάζει τον Σοϊλέδη

To Τwitter πάντως έδειξε να είναι διχασμένο με την αποβολή Καραγκούνη και ζητά την αποβολή κι άλλων παικτών.