Το ωμό μενού στον Πρέσβη & τα ρουσφέτια: Στo MasterChef έγιναν επικές γκάφες πριν την κόκκινη ήττα

Κατερίνα Μπούσιου
Το ωμό μενού στον Πρέσβη & τα ρουσφέτια: Στo MasterChef έγιναν επικές γκάφες πριν την κόκκινη ήττα

Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζόρτζ Τσούνης κάλεσε το MasterChef στο σπίτι του και τις εντυπώσεις τελικά τις κέρδισαν μόνο οι κριτές.

H πρόσκληση ήταν τιμητική για τους παίκτες του MasterChef αλλά κάποιοι στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Δεν ήταν μόνο το μενού που είχε ωμές αστοχίες και γαλλική φινέτσα ενώ το ζητούμενο ήταν η ελληνική κουζίνα, αλλά και η συμπεριφορά εκτός πρωτοκόλλου ορισμένων παικτών. Το χθεσινό μας spoiler πάντως επιβεβαιώνεται σήμερα, αφού θα δούμε στο προσεχές επεισόδιο ήττα της κόκκινης ομάδας με αρχηγό την Μαρία Λαζαρίδου. Το Twitter «κέντησε» με τα σχόλιά του για το ωμό αρνί και τον παραμορφωμένο κρασάτο κόκκορα.

https://www.instagram.com/p/CrRMY2wKaIE

Κύριε Πρέσβη μας κακομαθαίνετε

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός Πρέσβης Τζόρτζ Τσούνης ήταν ευγενικός, φιλικός και προσιτός με τους παίκτες του MasterChef ως καλός οικοδεσπότης. Προφανώς λόγω και της ιδιοσυγκρασίας του, κάποιοι παίκτες ξέφυγαν κάπως στις συμπεριφορές τους.

https://www.instagram.com/p/CrRS87wvTwF

Για παράδειγμα ο Γιώργος Πορφύρης που δεν είχε μία καλή μέρα χθες με το χιούμορ του. Γιατί ενώ οι κριτές τον ρώτησαν για τις βασικές σάλτσες της μαγειρικής, εκείνος μίλησε για τη σάλτσα κιμά. Και κάπως στη συνέχεια ξέφυγε από το πρωτόκολλο και κάλεσε και τον Πρέσβη στο τριάρι εξοχικό στην Καλαμάτα αλλά με ύφος λες και απευθυνόταν στον κολλητό του. Είπαμε ότι ήταν άνετος ο Πρέσβης αλλά χρειάζεται και ένα μέτρο στην συμπεριφορά απέναντί του.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον Θοδωρή ο οποίος ήθελε να ζητήσει και ρουσφέτι να τον στείλει ο κύριος Τσούνης στην Αμερική, ενώ ο Ηλίας ήθελε έκδοση βίζας.

Κοντιζάς, Ιωαννίδης και Κουτσόπουλος ήταν όπως πάντα άψογοι στην συμπεριφορά τους και αυτό κάπως ισορρόπησε την κατάσταση.

Από το Παρίσι με αγάπη: Ο Τζιοβάνι του MasterChef μας δείχνει πόσο μεγάλωσε η κόρη του

Κάνοντας ένα μικρό recap: Ο Στέφανος Χιλάς αρχηγός των Μπλε, όρισε την Μαρία Λαζαρίδου αρχηγό της Κόκκινης ομάδας. Έπαιξε στρατηγικά ο Στέφανος παίρνοντας μαζί του Μπέη, Μπέλλο και Καζιόλι, δηλαδή μάγειρες με πείρα για τέτοιο μενού. Το threesome που είπε και ο Ηλίας.

Υπήρχε μία διαφοροποίηση στην διαδικασία στο χθεσινό επεισόδιο, με το ορεκτικό, το κυρίως και το γλυκό να γίνονται ξεχωριστά από δύο παίκτες από κάθε ομάδα, χωρίς να επεμβαίνουν ή να δοκιμάζουν οι συμπαίκτες τους. Μόνο ο κάθε αρχηγός είχε αυτό το προνόμιο. Έτσι μοιράστηκαν οι αρμοδιότητες αλλά και οι ευθύνες της νίκης ή της ήττας.

Ο ευγενικός κύριος Τσούνης δεν έδειξε αμηχανία μεν, αλλά όπως λέει και το Twitter παραλίγο και θα είχαμε διπλωματικό επεισόδιο με τις ΗΠΑ, όταν και οι δύο ομάδες του σέρβιραν το κυρίως πιάτο.

Το αρνί μαγειρεμένο αλλά γαλλικά (το επεσήμανε το λάθος ο Πρέσβης) από τους Μπλε ήταν ωμό και ο κρασάτος κόκκορας των Κόκκινων σερβιρισμένος με τα πόδια του, βγαλμένος από ταινία θρίλερ. Το κοινό στο Twitter «κέντησε» με τα σχόλιά του για το ωμό μενού και τον Πρέσβη.

Οι αστοχίες και των δύο ομάδων θα κριθούν σήμερα στο συμβούλιο και έχουμε δίκαια ήττα της κόκκινης ομάδας.