Στο Survivor 2024 κι εσύ θα μπορούσες να επιβιώσεις: 3 τουλάχιστον λόγοι που το αποδεικνύουν

Γεωργία Βλαχοπούλου
Στο Survivor 2024 κι εσύ θα μπορούσες να επιβιώσεις: 3 τουλάχιστον λόγοι που το αποδεικνύουν

Αν φοβάσαι το νερό, είσαι τραυματίας και δεν φτάνεις για να πετύχεις τον στόχο από μακριά είσαι ο κατάλληλος παίκτης για το φετινό Survivor.

Εδώ και 2,5 μήνες που προβάλλεται το Survivor oι fans του παιχνιδιού αλλά και προηγούμενοι παίκτες έχουν εντοπίσει αρκετές διαφορές συγκριτικά με τους προηγούμενους κύκλους. Το κοινό σε αυτές τις παρατηρήσεις είναι πως στον φετινό κύκλο τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για να καταφέρεις να επιβιώσεις κι αυτό παρότι οι αποχωρήσεις γίνονται μετά από μονομαχία κι όχι μέσω ψηφοφορίας.

Η Δαλάκα «κινεί» τα νήματα στο Survivor; Έξαλλο το κοινό με τον τραυματισμό και την αχώριστη κλίκα

https://www.instagram.com/p/C3yA9C0LzXI/

3 - τουλάχιστον - λόγοι που στο φετινό Survivor κι εσύ θα επιβίωνες

Ξεκινώντας από την αρχή, κυρίως η Μαρία Αντωνά - αλλά και η Όλγα Πηλιάκη και κάποια στιγμή η Ζωή Ασουμανάκη - ήταν από τις παίκτριες που δεν τα πήγαιναν καλά με το νερό. Μπορούσαν δηλαδή, να μείνουν εκτός στίβου μάχης όταν αυτός είχε σχέση με το υδάτινο στοιχείο παραχωρώντας πέναλτι στην αντίπαλη ομάδα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Μαρία Αντωνά ψηφίστηκε από την Κατερίνα Δαλάκα την εβδομάδα που τελικά αποχώρησε, καθώς το γεγονός ότι έμενε εκτός ματσαρισμάτων λόγω της φοβίας της με το νερό δημιουργούσε πρόβλημα στην ομάδα. Λίγο αργά το θυμήθηκε βέβαια, αυτό η Κατερίνα Δαλάκα (ήδη είχαν περάσει 2 μήνες στον Άγιο Δομίνικο) αλλά ας της δώσουμε ένα ελαφρυντικό καθώς, η Μαρία Αντωνά ήταν από τις παίκτριες που ήταν μέτρια κι όχι κακή αγωνιστικά.

Βέβαια, το θέμα είναι πώς παίρνει το «οκ» μια παίκτρια που φοβάται το νερό για να μπει σε ένα παιχνίδι που οι μισοί στίβοι μάχης απαιτούν να πέσεις στο νερό από μεγάλο ύψος ή να βουτήξεις πάνω σε τεράστιες νεροτσουλήθρες για να καταλήξεις και πάλι σε κάποια πισίνα;

survivor-(4).jpg

Κάτι ακόμα που δεν κατάλαβε κανείς στον φετινό κύκλο είναι το τι γίνεται με τους τραυματίες. Ασημίνα και Φάνης είναι τουλάχιστον ένα μήνα τραυματίες (η πρώτη με κάταγμα στο χέρι κι ο Φάνης με κάταγμα στο πόδι), ενώ κι ο Σάββας Γκέντσογλου μία μπαίνει να αγωνιστεί και μία όχι, αφού κι αυτός έχει κάποιον ταυματισμό που τον ταλαιπωρεί.

Και εδώ, αν υπήρχε η δυνατότητα, θα θέλαμε να τοποθετηθεί ο Ντάφυ, ο οποίος στο Survivor το 2021 είχε κατηγορηθεί από τους συμπαίκτες του και από το κοινό πως τους κορόιδευε πως έχει χτυπήσει για να παραμένει περισσότερο στο παιχνίδι. Υπάρχει μια διαφορά όμως.

ntafi_asimakopoulos.jpg

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που γνωρίζαμε - τουλάχιστον μέχρι φέτος - όποιος τραυματιζόταν μπορούσε να καθίσει μέχρι και 2 βδομάδες εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν δεν μπορούσε να επιστρέψει είτε λόγω δικής του απόφασης είτε λόγω της απόφασης του γιατρού θα έπρεπε να αποχωρήσει.

Ο Ντάφυ έμπαινε λοιπόν, για όσους δεν το θυμούνται, ανά 10 - 15 μέρες σε κάποιον από τους αγώνες για να μη χρειαστεί να αποχωρήσει. Αυτό όμως δεν το βλέπουμε, στους φετινούς τραυματίες και κυρίως στα παιδιά που ήταν με κάταγμα, δηλαδή την Ασημίνα και τον Φάνη, που ναι μεν είναι πολύ καλοί παίκτες - ο Φάνης μάλιστα είναι και ο καλύτερος παίκτης συνολικά στο φετινό Survivor - αλλά έχουν υπερβεί τις 2 βδομάδες που κάθονται και ουσιαστικά δεν προσφέρουν κάτι στο παιχνίδι.

Είναι δε, απορίας άξιο πώς δεν έχουν ξεσηκωθεί οι υπόλοιποι παίκτες εναντίον τους, όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι επιβίωσης, που κακά τα ψέματα «ο θάνατός σου η ζωή μου». Γιατί ο Ντάφυ στο Survivor που ήταν θα μπορούσε να μην ψηφιστεί από τους τηλεθεατές επειδή «παρίστανε» ότι είναι τραυματίας και να αποχωρούσε, ο Φάνης όμως και η Ασημίνα δεν μπορούν να βγουν υποψήφιοι προς αποχώρηση, αφού λόγω των τραυματισμών τους δεν θα μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε μια πιθανή μονομαχία.

Είναι διπρόσωπη η Δαλάκα στο Survivor; Η επίθεση Σοϊλέδη και η απάντηση του Twitter/X

Τέλος, έχουμε και την άποψη του Άρη Σοϊλέδη, ο οποίος παρακολουθώντας το παιχνίδι και εξαιτίας της συντρόφου του, Μαρίας Αντωνά, υποστηρίζει πως φέτος οι πίστες είναι πολύ πιο εύκολες σε σχέση με τις πίστες που έπρεπε να τρέξει ο ίδιος στο Survivor το 2022. Για του λόγου το ασφαλές, δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν η απόσταση από τον στόχο που είχε εκείνος όταν αγωνιζόταν συγκριτικά με την απόσταση που είχαν οι φετινοί παίκτες από τον ίδιο στόχο. Δεν χρειάζεται να είσαι παιδί της θετικής κατεύθυνσης για να καταλάβεις ότι ο φετινός στόχος βρίσκεται πολύ πιο κοντά.

soiledis11_1710107124_3320941757291577128_1163336961-(1).jpg

Ο Άρης Σοϊλέδης είχε αναφερθεί στη διαφορά αγωνιστικού επιπέδου της δικής του σειράς με την φετινή στο podcast του Γιώργου Ταλάντσεβ, λέγοντας πως οι παίκτες που έχουν επιλεγεί φέτος δεν είναι καθόλου γρήγοροι στα runs και δεν μπορεί κανείς να πιάσει τις ταχύτητες που έπιανε εκείνος τότε με τους αντιπάλους του.

Κοινώς το παιχνίδι παίζεται όντως διαφορετικά, όπως είχε πει κι ο Γιώργος Λιανός, αφού τελικά αν δεν είσαι γρήγορος παίκτης, δεν το «έχεις» με τον μακρινό στόχο και το νερό, μπορείς να «τραυματιστείς» για λίγες εβδομάδες και να παραμείνεις στο Survivor πολύ περισσότερο απ' ότι πίστευες.

Βέβαια, μετά την αλλαγή των ομάδων στο τελευταίο επεισόδιο, ίσως ξαφνικά να δούμε και κάποιους από τους τραυματίες πιο πάνω να γίνονται τελικά καλά και να αγωνίζονται ξανά, όπως υποστηρίζει οι fans στο Twitter/X.

423737702_1533937690788230_1351678294179760380_n.jpg