Εμείς θα δίναμε μετάλλιο ειλικρίνειας στον Πύρρο Δήμα για όσα είπε για τα παιδιά και τον γάμο του

Τσακιρίδου Χριστίνα
Εμείς θα δίναμε μετάλλιο ειλικρίνειας στον Πύρρο Δήμα για όσα είπε για τα παιδιά και τον γάμο του

«Εγώ είπα πως στην αρχή της σχέσης με την Αφροδίτη υπήρχε μια δυσκολία με τα παιδιά, δεν ήταν εύκολο όταν ένα παιδί έχει χάσει τη μαμά του. Είχα πει εγώ σε κάποια συνέντευξη ότι τα παιδιά όταν έμαθαν για την σχέση μου με την Αφροδίτη στεναχωρήθηκαν. Αυτό σιγά σιγά περνάει. Είναι κάποια πράγματα που θέλουν ισορροπία».

Καλεσμένος της εκπομπής «The 2Night Show» και του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Πύρρος Δήμας το βράδυ της Δευτέρας (01.04).

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καριέρα του στον αθλητισμό, τα παιδιά του, την απώλεια της πρώτης του συζύγου, Αναστασίας αλλά και στο παιδί που περιμένουν με την σύζυγό του, Αφροδίτη Σκαφίδα.

Τα πρώτα χρόνια στη Χειμάρρα και η ζωή στην Ελλάδα

Ο Πύρρος Δήμας έκανε μια μικρή αναδρομή και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη ζωή του στην Αλβανία και τη μετακόμιση στην Ελλάδα.

«Γεννήθηκα το 1971 στη Χειμάρρα. Μια χώρα με Χότζα, καθεστώς πολύ κλειστό, σε ένα σπίτι με τη γιαγιά μου έμενα τότε. Οι γονείς μου ήταν στα Τίρανα με τον αδελφό μου τον μεγάλο. Από τα εννέα μέχρι τα έξι μου χρόνια έμενα στη Χειμάρρα και πήγα στα Τίρανα στα έξι μου. Με κρατούσε η γιαγιά μου. Μιλούσαμε μόνο ελληνικά. Με βάφτισε κρυφά η γιαγιά μου, γιατί είχε κλείσει η εκκλησία λόγω Χότζα. Η γιαγιά πήρε κρυφά τον παπά. Και ξαναβαφτίστηκα δεύτερη φορά στην Ελλάδα για να έχω χαρτί να αποδείξω την βάπτισή μου. Μου έβαλε λάδι ο Γιάννης Σγουρός και πήγε καλά.Κάποια στιγμή πήγαινα στο σχολείο και μάθαινα ότι χτυπούσαν τον αδελφό μου και πήγα να πάρω την εκδίκησή μου. Κάποια στιγμή με είδε ένας προπονητής να κλέβω μούσμουλα και μου λέει «Θες να κάνεις άρση βαρών;». Κάτι είδε σε εμένα, τα πόδια μου μάλλον. Ο Μπουγιάρ ήταν ωραίος άνθρωπος, καλός άνθρωπος και παιδαγωγός. Ο πατέρας μου από τότε δεν ξαναήρθε στο σχολείο μου, γιατί ήξερε ότι, αν έπαιρνα κάτω από 8, δεν θα έκανα προπόνηση. Άρχισα να διαβάζω γιατί φοβόμουν μην με βγάλει από την προπόνηση. Παίζαμε ποδόσφαιρο στο σχολείο και κάποια στιγμή στα 13 μου είπε ότι αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν και έπρεπε να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω. Και εκεί πήρα την απόφαση να κάνω άρση βαρών», αποκάλυψε ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών.

Και πρόσθεσε: «Έρχομαι στην Ελλάδα 19 χρονών, 7 Φεβρουαρίου του 1991. Ήταν τα δεύτερα γενέθλιά μου αυτά! Θυμάμαι ότι φεύγω από Τίρανα, πήγα Κακαβιά και ήρθα στη Νέα Σμύρνη. Είχα έρθει το ’88 με την αλβανική ομάδα. Την πρώτη φορά που ήρθα δεν κοιμήθηκα σε όλη τη διαδρομή. Κοιτούσα και τα δέντρα και μου φαινόντουσαν τόσο ωραία. Σαν παιδί από τη Χειμάρρα βλέπαμε την Κέρκυρα, όταν βλέπαμε κανένα φως λέγαμε: «Πώς να είναι εκεί;». Ήταν όλα στη φαντασία μας».

Απαντώντας σε ερώτηση του παρουσιαστή για το εάν ήρθε αντιμέτωπος με ρατσιστική αντιμετώπιση ο Πύρρος Δήμας τόνισε πως μετά από χρόνια δεν έχει την ανάγκη να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.

«Νιώθεις την πίκρα αυτή, να νιώθεις Αλβανός στην Ελλάδα και Έλληνας στην Αλβανία και το συναίσθημα αυτό σε σκοτώνει. Τι να αποδείξω; Δυστυχώς η βλακεία είναι ανίκητη».

Για την καριέρα του στον αθλητισμό ο 52χρονος εξομολογήθηκε:

«Το πρώτο χρυσό μετάλλιο το πήρα το 1992. Θυμάμαι στη Βαρκελώνη να λέω σε δημοσιογράφο ότι θα πάρω χρυσό. Όταν πήρα το μετάλλιο, όλοι πήγαν για ύπνο. Και εντελώς τυχαία έφαγα 36 παγωτά. Πήγαινα σε εστιατόριο και έπαιρνα ένα λεμόνι και ένα πράσινο μήλο. Δεν είχα ανάγκη να πάω σε ψυχολόγο. Μέσω του αθλητισμού, της προσπάθειας, το έχτισα αυτό. Πώς λειτουργώ, πώς αντιμετωπίζω τη στραβή, πώς επανέρχομαι. Έφαγα τις σφαλιάρες μου, είχα τις αποτυχίες μου. Και όταν πήρα ένα χρυσό μετάλλιο, τα ξέχασα όλα».

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε έχει κρατήσει μέχρι σήμερα την μπάρα και τη σημαία με την οποία μπήκε στο ΟΑΚΑ ως πρώτος αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 καθώς είναι πολύ σημαντικά ενθύμια για εκείνον.

Ο έρωτας και η δημιουργία οικογένειας με την Αφροδίτη Σκαφίδα

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη σύζυγό του, Αφροδίτη Σκαφίδα και δήλωσε:

«Περιμένουμε κοριτσάκι, η κοράκλα μου. Θα έπαιρνα άδεια λεωφορείου αλλά τα μεγάλα έφυγαν, οπότε… Εγώ έκανα το χρέος προς την πατρίδα! Η μεγάλη μου κόρη είναι εδώ, ο Βίκτωρας και η Μαρία είναι Αμερική σπουδάζουν και ο Νικόλας είναι εδώ. Όλοι κάνουν αθλητισμό, τον έχουν κάνει τρόπο ζωής», είπε με χιούμορ ο Πύρρος Δήμας.

Κι όταν έπρεπε να μιλήσει για την αντίδραση των παιδιών που απέκτησε με την Αναστασία Σδούγκου στον γάμο του με την Αφροδίτη Σκαφίδα, ο Ολυμπιονίκης εξομολογήθηκε όλη την αλήθεια και από εμάς θα έπαιρνε και πάλι χρυσό μετάλλιο:

«Όταν ξεκινήσανε οι πρωινές εκπομπές και είπαν ότι στεναχωρήθηκαν τα παιδιά μου με τον γάμο μου, εγώ είπα πως στην αρχή της σχέσης με την Αφροδίτη υπήρχε μια δυσκολία με τα παιδιά, δεν ήταν εύκολο όταν ένα παιδί έχει χάσει τη μαμά του. Είχα πει εγώ σε κάποια συνέντευξη ότι τα παιδιά όταν έμαθαν για την σχέση μου με την Αφροδίτη στεναχωρήθηκαν. Αυτό σιγά σιγά περνάει. Είναι κάποια πράγματα που θέλουν ισορροπία».

Η Αφροδίτη Σκαφίδα ήρθε στη ζωή του Πύρρου Δήμα το 2022, τέσσερα χρόνια μετά την απώλεια της συζύγου του και του υπενθύμισε πως η ζωή είναι πολύ όμορφη όταν περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν.

Η 42χρονη αθλήτρια έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο Survivor 3, όπου και κατάφερε να φτάσει στους τέσσερις φιναλίστ. Οι δύο αθλητές γνωρίζονται εδώ και αρκετά χρόνια μέσα από τα στάδια και τους αγώνες ωστόσο ήρθαν κοντά σε μια γιορτή ενός κοινού τους φίλου.

Τον Οκτώβριο του 2023, έγινε γνωστό ότι ο Πύρρος Δήμας και η Αφροδίτη Σκαφίδα θα υποδεχτούν το πρώτο τους παιδί, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της αθλήτριας και πρώην παίκτριας του Survivor με φουσκωμένη κοιλιά.

Στις 3 Φεβρουαρίου το ζευγάρι παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο, λίγο πριν γίνουν γονείς. Το μυστήριο τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι, με αγαπημένους φίλους του ζευγαριού να δίνουν το παρών στην τελετή.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Γειά σου» ο Πύρρος Δήμας είχε εξομολογηθεί: «Την αγαπώ πολύ, ξαναήρθε το χαμόγελο στα χείλη μου, το έφερε η Αφροδίτη και εκτός από αυτό, μου φέρνει και ένα όμορφο κοριτσάκι».

https://www.instagram.com/p/C27D7u-sQkO/

Η αθλήτρια που έκλεψε την καρδιά του Πύρρου Δήμα και λέγεται πως θα (ξανα)πάει στο Survivor

Ο χαμός της συζύγου του και η επόμενη ημέρα

Τον Ιούνιο του 2018 ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών βυθίστηκε στο πένθος καθώς η σύζυγός του, Αναστασία Σδούγκου, έφυγε από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

DIMAS20.jpg

«Ήρθε να μου πάρει συνέντευξη, έτσι γνωριστήκαμε. Έπαθα πλάκα με το χαμόγελό της, την ψυχή της, το πώς αντιμετώπιζε τα πράγματα. Έβλεπες έναν άνθρωπο θετικό σε όλα. Ήταν για μένα μεγάλη δύναμη, στήριγμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν δίπλα μου όποτε είχα πρόβλημα, ήταν εκεί, μαζί μου», είχε δηλώσει ο Πύρρος Δήμας στον Νίκο Χατζηνικολάου για τη σύζυγό του, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Πύρρος Δήμας έχει ήδη τέσσερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο (τον Βίκτωρα, την Ελένη, την Μαρία και τον μικρότερο Νικόλα) τα οποία ζουν και σπουδάζουν στην Αμερική. Ο ίδιος φροντίζει να βρίσκεται κοντά τους όσο πιο συχνά μπορεί και τους καμαρώνει από απόσταση.

Όλες οι φορές που ο Πύρρος Δήμας μίλησε με τα ομορφότερα λόγια για την Αφροδίτη του

Πριν λίγους μήνες ο Πύρρος Δήμας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Έλενα Παπαβασιλείου και την εκπομπή «EQ» του Action24 όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απώλεια της συζύγου του, στην αγαπημένη του Αφροδίτη και το παιδί τους δηλώνοντας: «Με την Αναστασία γνωριστήκαμε το 1992, τον Μάρτιο του 1994 παντρευτήκαμε, η Ελένη Γεννήθηκε Ιούνιο του 1995, το 1998 γεννήθηκε ο Βίκτωρας, η Μαρία το 2000 και ο Νικόλας ήρθε πολύ μετά, το 2009, κάναμε τέσσερα παιδιά, ζωή να έχουν. Μέχρι το 2004 υποχρεωτικά έλειπα πάρα πολύ. Το καλό είναι ότι μετά το 2001 ήμουν Αθήνα… Με την Ελένη έχασα πολλές στιγμές. Με τον Βίκτωρα όχι τόσες. Τον είχα πάρει και σε μια προετοιμασία στο Λουτράκι, το 2001. Η άρση βαρών είναι απογοήτευση, κούραση, πόνος, αλλά μετά έρχεται το μετάλλιο και τα ξεχνάς όλα… Δε ξεχνάς ποτέ έναν άνθρωπο που έχεις φτιάξει μια ζωή και έχεις κάνει μαζί του τόσα πράγματα. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Γνωρίζεις κάποιους άλλους ανθρώπους και σε κάνουν πάλι να γελάς. Πολύ σημαντικό. Σε κάνουν να νιώθεις ότι έχεις το δικαίωμα να συνεχίσεις τη ζωή σου. Περιμένουμε λοιπόν ένα πέμπτο παιδάκι, να είναι καλά, αυτό είναι το βασικό, να είναι υγιή και να είμαστε κι εμείς για να είμαστε δίπλα του».

Και πρόσθεσε: «Η Αφροδίτη με έκανε να χαμογελάσω ξανά. Είναι ένας άνθρωπος πολύ ζεστός, πολύ γλυκός, έχει πολλή αγάπη μέσα της. Δεν είναι εύκολο να βρεις έναν άνθρωπο να σε καταλαβαίνει και να τον καταλαβαίνεις. Είμαι χαρούμενος, με κάνει χαρούμενο. Έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρω έναν άνθρωπο να με καταλάβει, να καταλάβει πως αισθάνομαι και πως νιώθω. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις τον άνθρωπό σου. Είχα απογοητευτεί. Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου, είχα χάσει τη μητέρα μου τότε. Την ήξερα σαν αθλήτρια, εποχές 2000 περνούσα από μπροστά της, για να πάω να δω τον κουμπάρο μου, έπρεπε να περιμένω να κάνει το άλμα και να προχωρήσω. Την έβλεπα, αλλά δεν την έβλεπα. Δε μιλήσαμε ποτέ, δεν χαιρετηθήκαμε ποτέ και γνωριστήκαμε πολύ αργότερα. Εκεί που δεν το περιμένεις».

Μιλώντας πρόσφατα στην τηλεοπτική εκπομπή «Στιγμές» ο Πύρρος Δήμας ομολόγησε: «Είπα στα παιδιά ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που με κάνει χαρούμενο. Γνωριστήκαμε, βγήκαμε, δεν μπορώ να πω ότι το δέχθηκαν με μεγάλη χαρά και το καταλαβαίνω, το βρίσκω φυσιολογικό αλλά είναι και κάποια πράγματα που θέλουν τον χρόνο τους».

Και συμπλήρωσε: «Έχασα τον πατέρα μου το 2017, την Αναστασία του 2018 και την Αφροδίτη την γνώρισα όταν έχασα τη μάνα μου και είναι από αυτά που λες ευτυχώς ο Θεός την έστειλε δίπλα μου».

Πηγή κεντρικής: ndp