Η πρώην πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας άφησε τους τίτλους και εργάζεται αμισθί στη Νέα Υόρκη

Μαρία Ροδίτη
Η πρώην πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας άφησε τους τίτλους και εργάζεται αμισθί στη Νέα Υόρκη

Η πρώην πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας εργάζεται στη Νέα Υόρκη

Η πρώην πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας εργάζεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας δεν είναι μια πριγκίπισσα όπως όλες οι άλλες. Η 30χρονη αποφάσισε να μη ζήσει δέσμια του τίτλου της και «έσπασε» το πρωτόκολλο αφήνοντάς τα όλα πίσω της. Ειδικότερα, η Mako απαρνήθηκε τη βασιλική ιδιότητά της και τον τίτλο της, παντρεύτηκε τον Οκτώβριο του 2021 έναν «κοινό θνητό»- τον αγαπημένο της από το κολέγιο, Kei Komuro- και μετακόμισε μαζί του στη Νέα Υόρκη. Και τώρα… η πρώην γαλαζοαίματη εργάζεται αμισθί στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

To άγαλμα με το «Ατρόμητο Κορίτσι» έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο συμβολισμός του

Η αγάπη της Mako για την ιστορία της τέχνης και η νέα της δουλειά

Το ενδιαφέρον της Mako για την ιστορία της τέχνης είναι γνωστό μιας και η 30χρονη – πριν παντρευτεί- πήρε το πτυχίο της στην τέχνη και την πολιτιστική κληρονομικά από το Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακό και σπουδές που αφορούσαν τη μουσειακή τέχνη και γκαλερί από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

https://www.instagram.com/p/CcSUfTrBIcU

Εργάστηκε επίσης ως ερευνήτρια στο Πανεπιστημιακό Μουσείο του Πανεπιστημίου του Τόκιο, ενώ διατηρούσε τα βασιλικά της καθήκοντα. Και τώρα η Mako εργάζεται αμισθί στο The Met. Συγκεκριμένα, η Mako δουλεύει ως βοηθός επιμελητή στο The Metropolitan Museum of Art και βοηθά στην προετοιμασία έκθεσης έργων τέχνης, που έχουν ως πηγή έμπνευσης έναν μοναχό του 13ου αιώνα.

Η Mako απαρνήθηκε τους τίτλους και την περιουσία

Η Mako ήταν πριγκίπισσα της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας και ως εκ τούτου δεν της επιτρεπόταν να παντρευτεί έναν «κοινό θνητό» χωρίς να παραιτηθεί από τον τίτλο της. Εκείνη, όμως, το έκαν. Kαι όχι μόνο!

Η 30χρονη απέρριψε το γαμήλιο δώρο των 150 εκατομμυρίων γεν (1,36 εκατ. δολάρια) που είθισται να δίνει εφάπαξ η κυβέρνηση στις πριγκίπισσες που παντρεύονται «κοινό θνητό», αφού με τον γάμο τους χάνουν τον τίτλο τους και όσα προνόμια απορρέουν από αυτόν.

Η «αντάρτισσα» πριγκίπισσα, όπως την αποκαλούν, είναι η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που αρνείται τα προνόμια των τίτλων στη μεταπολεμική Ιαπωνία.

Όσο για τον σύζυγό της, Kei Komuro, είναι δικηγόρος, εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, ενώ μελετά για να περάσει τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου.