Πρίγκιπας Αλβέρτος και Charlene επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Πρίγκιπας Αλβέρτος και Charlene επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Valery Hache, Pool via AP

Σε μια μεγαλόπρεπη τελετή στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η στέψη του βασιλιά Καρόλου, με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την πριγκίπισσα Charlene να αποτελούν τους πρώτους royals που επιβεβαιώνουν την παρουσία τους.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 έγινε viral σε όλο τον κόσμο όχι μόνο γιατί έφυγε από τη ζωή η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά κι επειδή νέος βασιλιάς της χώρας έγινε αμέσως μετά ο γιος της, Κάρολος.

Και τώρα, όλος ο πλανήτης περιμένει μια ακόμη σημαντική ημερομηνία εναγωνίως – την 6η Μαΐου- οπότε και θα γίνει η τελετή στέψης του νέου βασιλιά. Λογικά, σκέφτεσαι ότι εκείνη τη μέρα θα παρευρεθούν σύσσωμοι οι royals όλου του κόσμου στο Λονδίνο για να τιμήσουν τον Κάρολο και να είναι παρόντες σε αυτό το σημαντικό γεγονός. Ωστόσο, προς το παρόν, σίγουροι είναι μόνο ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Charlene, που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους.

H πριγκίπισσα Charlene γίνεται σήμερα 45 ετών: Οι στιγμές-ορόσημα στη ζωή της

Η επιβεβαίωση του Αλβέρτου για την παρουσία του στη στέψη του Καρόλου

Χαρακτηριστικά, ο 64χρονος πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό δήλωσε στο περιοδικό People: «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εξαιρετική τελετή και πολύ συγκινητική. Έχουμε κρατήσει επαφή από τότε που έγινε βασιλιάς, αλλά δεν έχω μιλήσει προσωπικά μαζί του από την κηδεία της βασίλισσας. Είμαι βέβαιος ότι η Αυτού Μεγαλειότητα θα προσθέσει τις δικές του ''προσωπικές πινελιές'' στις τελετές, αλλά δεν ξέρω ποιες θα είναι αυτές».

Monaco National Day

AP Photo/Daniel Cole

Ο πρίγκιπας του Μονακό αποκάλυψε επίσης ότι τα δίδυμα, Jacques και Gabriella, μάλλον είναι πολύ μικρά για να παρευρεθούν στην περίσταση.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου και η φιλία του με τον Αλβέρτο

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2023 και αναμένεται να είναι ένα ένδοξο θέαμα, όλο μεγαλοπρέπεια. Την τελετή στέψης θα οργανώσει ο κόμης Στρατάρχης, ο Δούκας του Νόρφολκ, ο οποίος οργάνωσε και την κηδεία της αείμνηστης βασίλισσας.

Και εκεί θα βρίσκεται σίγουρα και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, τον οποίο συνδέει μια φιλία δεκαετιών με τον βασιλιά Κάρολο. Περιγράφοντας τον Κάρολο ως «πρωτοπόρο» με το περιβάλλον, ο πρίγκιπας Αλβέρτος είπε: «Ήταν η πρώτη σημαντική προσωπικότητα του κράτους, ένας ηγέτης της γνώμης, που δεσμεύτηκε για την προστασία του περιβάλλοντος… Θαυμάζω τον αγώνα του για πολλές μεγάλες μάχες. Ο Κάρολος παραμένει πολύ αφοσιωμένος και εξακολουθεί να είναι πολύ πρόθυμος να ασχολείται με τέτοια ζητήματα».