Χωρίς την Charlene ο πρίγκιπας Αλβέρτος στην Αθήνα- Η ομιλία και οι φωτογραφίες από το ταξίδι του

Τσακιρίδου Χριστίνα
Χωρίς την Charlene ο πρίγκιπας Αλβέρτος στην Αθήνα- Η ομιλία και οι φωτογραφίες από το ταξίδι του

Στην Αθήνα για έναν σημαντικό σκοπό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Η απουσία της Charlene και οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μονεγάσκου πρίγκιπα στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, με αφορμή το Παγκόσμιο Συνέδριο «Our Ocean Conference», που διεξάγεται στη χώρα μας.

Ο Μονεγάσκος πρίγκιπας έδωσε το παρών στο Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές του συνεδρίου.

Charlene και Αλβέρτος έκαναν νέες κοινές εμφανίσεις και έβαλαν οριστικό τέλος στις φήμες χωρισμού

Το ταξίδι του πρίγκιπα Αλβέρτου στην Αθήνα

Εμφανώς ευδιάθετος ο πρίγκιπας Αλβέρτος συνομίλησε με παρευρισκόμενους στο το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και λίγο πριν ανέβει στο βήμα, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με την Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Πρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών. Λιγότερο από το 10% των υδάτων της Μεσογείου είναι επίσημα υπό καθεστώς προστασίας», τόνισε ο πρίγκιπας Αλβέρτος στην ομιλία του.

https://www.instagram.com/p/C54_2iLI_qn/

«Συνέδριο Our Ocean Greece 2024. Αυτή την Τετάρτη 17 Απριλίου, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β' παρευρέθηκε στο συνέδριο Our Ocean 2024 στην Αθήνα. Οικοδεσπότης της 9ης συνόδου κορυφής που ξεκίνησε από τον τότε Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, John Kerry, η ελληνική πρωτεύουσα υποδέχθηκε επί δύο ημέρες κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα για να συνεργαστούν σχετικά με την προστασία του ωκεανού. Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β' συμμετείχε αρχικά σε μια συνεδρία αφιερωμένη στις προσπάθειες προστασίας της μεσογειακής φώκιας και που συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα του, το Monk Seal Alliance και την NECCA, την Ελληνική Υπηρεσία για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, πριν γίνει μάρτυρας δύο συνεργατικών υπογραφών: το Ίδρυμα Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ και το NECCA και στη συνέχεια το The MedFund με την ελληνική περιβαλλοντική οργάνωση. Στην αρχή του απογεύματος, ο Πρίγκιπας μίλησε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας που ήταν αφιερωμένη στις προκλήσεις και τις λύσεις για τις μεσογειακές χώρες. Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρίγκιπας επέμεινε στη σημασία των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών και στην ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξής τους, ενώ σήμερα λιγότερο από το 10% των υδάτων της Μεσογείου επωφελούνται από το επίσημο καθεστώς προστασίας. Για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της προστασίας του 30% της Μεσογείου έως το 2030, το Ίδρυμά του, μαζί με άλλους κορυφαίους ιδιωτικούς και δημόσιους χορηγούς, έχουν δεσμεύσει σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β'. Στη συνέχεια, παρευρέθηκε στην ημέρα των νικητών της BeMed, μια εκδήλωση που διοργανώθηκε παράλληλα με το συνέδριο Our Ocean από την ένωση Beyond Plastic Med, η οποία συγκεντρώνει τοπικούς παράγοντες που εργάζονται για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης στη Μεσόγειο. Στο τέλος της ημέρας, ο Πρίγκιπας συμμετείχε και στο 10ο Athens Science Festival, το θέμα του οποίου φέτος είναι «Tales of Change». Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την SciCo, μια τοπική ένωση που υποστηρίζεται από το κάλεσμα της BeMed για μικρο-πρωτοβουλίες», ανέφερε η ανάρτηση του Παλατιού του Μονακό στο Instagram.

Screenshot-2024-04-18-123036.png

Η Charlene έχει επέτειο γάμου με τον Αλβέρτο με δύο μεγάλες αλλαγές μετά από 12 χρόνια

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συνομίλησε με τον πρίγκιπα Αλβέρτο και αργότερα μοιράστηκε ένα video με highlights στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

https://www.instagram.com/reel/C54H8nPtft5/

«Σε γεύμα εργασίας στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» (OCC-9) συνομίλησα με την Α.Ε. Πρίγκηπα Αλβέρτο του Μονακό και άλλους αξιωματούχους. Στη διάρκεια της ομιλίας μου ανέλυσα τη στρατηγική της χώρας μας για τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό στη Μεσόγειο και επεσήμανα τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η συλλογή δεδομένων και η ανάλυσή τους για την εφαρμογή βιώσιμων πολιτικών στον τουρισμό τα επόμενα χρόνια. Μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και πολιτικών, δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό. Στόχος μας είναι η βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος εστιάζοντας στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, στα ποιοτικά στοιχεία και θεσπίζοντας κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας», έγραψε η βουλευτής της ΝΔ στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Αλβέρτος- Charlene: Το περίεργο στοιχείο που παρατήρησαν οι fans στη φωτογραφία της επετείου

Το βράδυ της Τετάρτης (17/04) ο πρίγκιπας Αλβέρτος έδωσε το παρών σε γνωστό restaurant bar στο κέντρο της Αθήνας όπου δέχθηκε θερμή υποδοχή.

https://www.instagram.com/reel/C54AgbDsDQn/

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου στην Αθήνα.

Η απουσία της Charlene και η πρόσφατη κοινή εμφάνιση του ζευγαριού

Αισθητή ήταν η απουσία της πριγκίπισσας Charlene κατά την επίσκεψη του Αλβέρτου στην Αθήνα. Η 46χρονη δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα με τους λόγους να παραμένουν για την ώρα άγνωστοι.

Πριν λίγα 24ωρα το πριγκιπικό ζευγάρι έδωσε το παρών σε αγώνα tennis του Στέφανου Τσιτσιπά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Monte Carlo Tennis Masters. Στο πλευρό τους βρισκόταν και ο 9χρονος γιος τους, πρίγκιπας Jacques.

https://www.instagram.com/p/C5xkaP3IWxz/

Για την περίσταση το ζευγάρι πραγματοποίησε matchy-matchy εμφάνιση επιλέγοντας σακάκια σε σκούρο μπλε χρώμα.

charlene.jpg

Πηγή κεντρικής: palaisprincierdemonaco