5 παίκτες του MasterChef μιλούν στο Queen.gr για τις στιγμές που δεν ξεχάσουν από τον διαγωνισμό

Κατερίνα Μπούσιου
5 παίκτες του MasterChef μιλούν στο Queen.gr για τις στιγμές που δεν ξεχάσουν από τον διαγωνισμό

Η Κατερίνα Λένη, ο Παύλος Χάππιλος, η Λία Μακροστεργίου, η Μαρία Μπέη και ο Δημήτρης Μπέλλος, θυμούνται τις δικές τους viral στιγμές μία μέρα πριν την πρεμιέρα του έκτου κύκλου του MasterChef. 

Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης, οι τρείς αγαπημένοι κριτές του τηλεοπτικού διαγωνισμού, είναι πανέτοιμοι για την πρεμιέρα του νέου και έκτου κατά σειρά κύκλου του Masterchef στο Star, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 21.00. Πέντε παίκτες που ξεχώρισαν από τις προηγούμενες χρονιές για το ταλέντο τους, για τις ατάκες τους που έγιναν viral αλλά και για την έντονη και αγαπητή στο κοινό προσωπικότητά τους, θυμούνται μαζί μας στο Queen.gr τις καλύτερες και τις δυσκολότερες στιγμές τους. Και νοσταλγούν το κάθε λεπτό της μοναδικής αυτής εμπειρίας της ζωής τους. Κατερίνα Λένη, Παύλος Χάππιλος, Μαρία Μπέη, Δημήτρης Μπέλλος και Λία Μακροστεργίου, πέντε μοναδικοί νέοι σεφ που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει μετά το τέλος του Masterchef. Η μετάδοση του τηλεοπτικού διαγωνισμού φέτος έχει αλλαγές, καθώς αρχικά θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Αφού ολοκληρωθούν ωστόσο οι οντισιόν και τα bootcamp, θα μεταδίδεται από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη και με το γνωστό έξτρα επεισόδιο της Κυριακής.


https://www.instagram.com/p/CXb4GDDFRQh

«Η δική μας χρονιά ήταν η πιο πετυχημένη στο Masterchef»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ

«Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μου είχε πει ότι θα τα θυμάμαι μετά από χρόνια όλα αυτά που έζησα και θα κρατήσω μόνο τις καλές στιγμές και είχε απόλυτο δίκιο. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω την ημέρα της αποχώρησής μου. Tα πιο έντονα και δυνατά συναισθήματα εκείνη την ημέρα τα έζησα, παρόλο που ήμουν χάλια ψυχολογικά. Πήρα πολλή αγάπη από τους κριτές και τους ανθρώπους της παραγωγής και δεν το περίμενα. Κατά την δική μου άποψη η δική μας η χρονιά, ο 4ος κύκλος, ήταν η πιο πετυχημένη του Masterchef. Δεν μιλώ μόνο για την τηλεθέαση αλλά και για την ανταπόκριση γενικότερα από τον κόσμο. 'Ισως επηρέασε ότι περνούσαμε και την πρώτη καραντίνα, όλοι έμειναν σπίτι και μας έβλεπαν φανατικά κάθε βράδυ. Φυσικά ήταν πολύ δυνατό και το καστ, ήμασταν πολύ έντονες προσωπικότητες. 'Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και πήρα πολλά προσωπικά μαθήματα. Ξεπέρασα τον εαυτό μου και τις προσδοκίες μου. Δεν είχα εγώ εμπειρία όπως είχαν όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Ούτε μπορείς να με συγκρίνεις με την Μαργαρίτα για παράδειγμα από τον περσινό κύκλο. Είναι μία παίκτρια που θα παραμένει ξεχωριστή γενικότερα στο Masterchef και επειδή την γνώρισα πρόσφατα, είναι εξαιρετική ως χαρακτήρας»



ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΠΠΙΛΟΣ

«Αυτό που μου έχει μείνει πιο έντονα στη μνήμη μου και ήταν παράλληλα η πιο δύσκολη στιγμή μου, ήταν όταν αποχώρησε από το παιχνίδι, η Λία την οποία αγαπάω πάρα πολύ στη δοκιμασία που μαγειρεύαμε μαζί τη συνταγή του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Ήταν και το πρώτο επεισόδιο που ήθελα να δω μόλις βγήκα από το παιχνίδι, γιατί ήταν πολύ έντονη συναισθηματικά εκείνη η ημέρα. Δεν ξεχνώ επίσης το πρώτο τεστ δημιουργικότητας, το οποίο μπορεί να μην το κέρδισα, αλλά έφτασα πάρα πολύ κοντά στη νίκη. Και ενώ είχα μπει μαζεμένος αρχικά στο παιχνίδι, ήταν η πρώτη φορά που ξεθάρρεψα. Υπάρχουν πολλές στιγμές που έχουμε ζήσει και δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Και εκτός κουζίνας στο σπίτι. 'Οπως τις ατελείωτες ώρες που περνούσαμε στη σοφίτα του σπιτιού με την Μαργαρίτα και τον Τζαμάλ, τις συζητήσεις μας και τα γέλια μας. Αλλά και τις νύχτες που καθόμασταν με τη Λία στο σαλόνι και βλέπαμε ταινίες του Harry Potter. Δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές τις είχαμε δει» (γελάει)



«Δεν θα ξεχάσω που ήρθε ο Σωτήρης Κοντιζάς στα παρασκήνια για να με παρηγορήσει»

ΛΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΡΓΙΟΥ

«Είναι αμέτρητα τα περιστατικά μπροστά και πίσω από τις κάμερες, με τους παίκτες αλλά και με τους κριτές. Για παράδειγμα δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που αποχώρησα και τους αφιέρωσα ένα τραγούδι. Όπως θυμάμαι και μια μέρα που είχε έρθει στα παρασκήνια ο Σωτήρης Κοντιζάς για να με παρηγορήσει και να με ρωτήσει τι έχω, γιατί έκλαιγα. Αυτό το προσωπικό τους ενδιαφέρον, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου. Με τον Παύλο όντως βλέπαμε ταινίες με τις ώρες δίχως να υπάρχει αύριο. Και δεν βλέπαμε μόνο Harry Potter αλλά και κάποιες πιο...βαριές ταινίες που ήταν μόνο για σινεφίλ και για το χατήρι του καθόμουν μαζί του και τις έβλεπα. Τι να σου λέω τώρα δεν θέλω να τις θυμάμαι! (γελάει) Το παιχνίδι το παρακολουθούσα και πριν δηλώσω συμμετοχή. Μου είχε κάνει εντύπωση τότε στον προηγούμενο κύκλο από τον δικό μας η Κατερίνα Λένη. Με έκανε να νιώσω πως μπορώ να πάω και εγώ στον διαγωνισμό. Παρόλο που δεν ήμουν ακριβώς ερασιτέχνης στη μαγειρική όπως εκείνη, αλλά ο επαγγελματισμός μου περιορίζονταν στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, στα φαγητά που μαγείρευα στο μαγαζί. Αλλά μοιάζαμε γιατί και οι δύο δεν είχαμε την εξειδίκευση σε μεγάλες κουζίνες όπως είχαν οι συμπαίκτες μας. Και επειδή την παρακολουθούσα πως προχωρούσε στον διαγωνισμό έχοντας ως όπλο της τη νοστιμιά και μόνο των φαγητών της, έλεγα: «Αυτό και εγώ μπορώ να το κάνω». Με «τσιμπάει» λίγο που ξεκινά το Masterchef γιατί θα βλέπω τους παίκτες και θα θυμάμαι τα δικά μας και όσα ζήσαμε, θα με πιάσει νοσταλγία».



ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΗ

«Δεν θα ξεχάσω τη ημέρα που μας ανακοίνωσαν ότι έξω από το σπίτι έχουμε πανδημία»

«Δεν θα ξεχάσω με τίποτε όταν ήρθε ο project manager και μας ανακοίνωσε ότι είχε ξεσπάσει πανδημία και για αυτό το λόγο θα κάναμε κάθε μέρα γύρισμα με δύο αποχωρήσεις για να φτάσουμε στον τελικό. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε έξω από το στούντιο και το σπίτι, δεν γνωρίζαμε τι είναι ο κορωνοιός. Είχα μείνει το μόνο κορίτσι μαζί με 5 αγόρια και ήταν η μόνη στιγμή που είχα αγχωθεί τόσο πολύ για τις δοκιμασίες. Η μέρα που στεναχωρήθηκα πάρα πολύ ήταν φυσικά όταν έφυγε ο Δημήτρης. Θα έχω να θυμάμαι όμως και όλες τις στιγμές που περάσαμε μέσα στο σπίτι. Για να αισθανόμαστε πως είμαστε έξω, κανονίζαμε ραντεβού με τον Δημήτρη. Βγαίναμε για παράδειγμα στον κήπο ή στη βεράντα και προσποιούμασταν πως είχαμε βγεί σε κάποια παραλία της Αθήνας και πίναμε το καφεδάκι μας».


https://www.instagram.com/p/CDZUExJHpxR

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

«Δεν θα ξεχάσω το επεισόδιο που με επέλεξε ο Ηλίας για να κατέβω και να διαγωνιστώ»

«Παρόλο που σε γενικές γραμμές ήμουν αρκετά ήρεμος έχω ζήσει και πολύ έντονες στιγμές. Και αυτές σίγουρα ήταν στις οντισιόν αλλά και στη συνέχεια στα bootcamp. Είχαμε όλοι πολύ άγχος, γιατί έχεις να αναμετρηθείς με το άγνωστο. 'Εντονες ήταν και αρκετές από τις δοκιμασίες που είχαμε εκείνη τη χρονιά. Δεν θα ξεχάσω και τη στιγμή που έφτασα αν θέλεις στα όρια μου, ήταν όταν με επέλεξε ο Ηλίας για να κατέβω να μαγειρέψω στη δοκιμασία αποχώρησης. Μας έλειψαν επίσης τα ταξίδια που είχαν κάνει οι παίκτες του προηγούμενου κύκλου. 'Ηταν όνειρό μας να πάμε στο εξωτερικό όσοι θα μέναμε μέχρι τέλους, αλλά λόγω πανδημίας αυτό δεν μπορούσε να γίνει».



Και αν το άγχος και η αγωνία για το αποτέλεσμα, είναι ένα από τα βασικά συστατικά του τηλεοπτικού διαγωνισμού, πίσω από όλα αυτά, στα παρασκήνια, υπάρχουν στιγμές γέλιου και ανατροπών που είναι αδύνατον να ξεχαστούν. Σαν και αυτές στο video που ακολουθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαργαρίτα Νικολαΐδη στο Queen.gr: «Τα χρήματα από το έπαθλο του Masterchef τα ξοδεύω στο delivery»

Λίγο πριν το MasterChef 6: Ο Τζιοβάνι του MasterChef 5 μας συστήνει τον αδερφό του

MasterChef: 'Ερχεται το ανατρεπτικό τρέιλερ με μπουζούκια μποξ και...πιρουέτες