Oscars 2024: Οι πιο διάσημοι στυλίστες αποκαλύπτουν τα μυστικά προετοιμασίας των stars

Ναταλία Κατσακιώρη
Oscars 2024: Οι πιο διάσημοι στυλίστες αποκαλύπτουν τα μυστικά προετοιμασίας των stars

(Photo by Matt Sayles/Invision/AP)

Το behind the scenes κομμάτι που λίγοι ξέρουν για μία εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. 

Η βραδιά των Oscars είναι μία από τις μεγαλύτερες της χρονιάς για πολλούς και διάφορους λόγους. Η κοινότητα των ηθοποιών και των υπόλοιπων συντελεστών της έβδομης τέχνης είναι εν αναμονή της ανακοίνωσης των νικητών και των ηττημένων της βραδιάς, ενώ ο κόσμος της μόδας συγκεντρώνεται πάνω από το πιο εντυπωσιακό κόκκινο χαλί. Οι μεγαλύτερες stars της παγκόσμιας σκηνής θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Dolby Theater για άλλη μια φορά και οι εμφανίσεις τους θα μπουν στο μικροσκόπιο των fashion experts με τα περισσότερα looks να προέρχονται φυσικά από κορυφαίους οίκους μόδας.

Miley Cyrus

Πώς, όμως, καταλήγουν σε αυτές τις επιλογές για τη συγκεκριμένη βραδιά; Πώς γίνεται η όλη προετοιμασία μιας οσκαρικής εμφάνισης και ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μία κυρία της μεγάλης οθόνης για να μπει στη λίστα με τις καλοντυμένες της βραδιάς; Πίσω από κάθε ένα τέτοιο red carpet look κρύβεται και ένα άκρως επιτυχημένος στυλίστας. Οι celebrity stylists είναι εξάλλου μια ειδική κατηγορία επαγγελματιών της μόδας, που έχουν γίνει και οι ίδιοι διάσημοι για την εκπληκτική δουλειά τους (βλέπε τον Law Roach).

Emma Stone: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια των φετινών Oscars -Τελικά θα ντυθεί και πάλι Bella Baxter;

84th Academy Awards Arrivals

Ο Brad Pitt (AP Photo/Chris Pizzello)

Κάποιοι από αυτούς έχουν κατά καιρούς αποκαλύψει τα μυστικά τους για την προετοιμασία της βραδιάς των Oscars, δίνοντάς μας όλες τις λεπτομέρειες.

oscars-arrivals-(5).jpg

Red carpet diaries: Όλη η πορεία προς την βραδιά των Oscars.

Όταν πρωτοξεκίνησαν τα βραβεία Oscars, από το 1929 μέχρι και τη δεκαετία του 50', οι κυρίες του σινεμά έφερναν τα δικά τους ρούχα για να φορέσουν στο κόκκινο χαλί. Φυσικά και υπήρχαν και εξαιρέσεις, όπως η iconic Audery Hepburn που εμφανίστηκε το 1952 με Givenchy, αλλά αυτός ήταν ο κανόνας. Στη συνέχεια, περίπου το 1970, περάσαμε στη λύση των stylists των studios, που ήταν στην πραγματικότητα designers, οι οποίοι δημιουργούσαν και custom made looks για το red carpet. Σιγά-σιγά όμως με τα χρόνια εξελίχθηκε ένας ολόκληρος κλάδος που εξειδικεύεται στο κόκκινο χαλί και στην προετοιμασία των celebrities για την άφιξή τους.

84th Academy Awards Insider Arrivals

Η Jennifr Lopez το 2012 (AP Photo/Chris Carlson)

Η Micaela Erlanger, μία από τις κορυφαίες στυλίστριες του είδους, έχει δηλώσει ότι η «εξάσκηση» είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, μιλώντας φυσικά για τα πολλαπλά fittings. Συνηθίζει να ποντάρει σε custom made σύνολα οίκων και να δίνει μεγάλη βαρύτητα στα αξεσουάρ και τα κοσμήματα, τα οποία θεωρεί ότι είναι και το κυρίαρχο στοιχείο σε μία τέτοιου είδους εμφάνιση. Πρέπει εξάλλου να είσαι πολύ προσεκτικός, όπως λέει η ίδια, γιατί αν τελικά ο πελάτης σου κερδίσει αυτό το look θα περάσει στην ιστορία.

Marisa Tomei

Η Elizabeth Saltzman από την άλλη, θεωρεί πολύ σημαντικό και το χαρακτήρα της κάθε κυρίας, το να νιώθει απόλυτα άνετα με αυτό που θα φορέσει πριν το κόκκινο χαλί, γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δεν μιλάμε για μοντέλα αλλά για ηθοποιούς και ανθρώπους του σινεμά. «Προσπαθούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ένα μείγμα από όλα: λίγο vintage, λίγο haute couture. Χρειάζεται οι ηθοποιοί να νιώθουν πολύ καλά με αυτό που φοράνε. Εξαρτάται τι θέλει να βγάλει ο κάθε άνθρωπος. Είναι σε νέα σχέση; Είναι σε κακή κατάσταση; Αισθάνεται αυτοπεποίθηση με το σώμα του, έχουν πάρει βάρος ή το έχασαν, για τι είναι περήφανοι;», εξήγησε.

Όσκαρ 2024: Μπήκαμε στην τελική εβδομάδα και θυμόμαστε τα looks που μάγεψαν στο κόκκινο χαλί

Η Dani Michelle από την άλλη έχει πει παλιότερα ότι δεν έχει κανένα ritual πριν τη μεγάλη βραδιά των Oscars, αλλά δίνει πολλές εναλλακτικές στους πελάτες της, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αυτό που τελικά θα κάνει το καλύτερο matching.

83rd Annual Academy Awards - Arrivals

Η Hilary Swank στο κόκκινο χαλί, το 2011. (AP Photo/Matt Sayles)

AP2011

To στυλιστικό δίδυμο των Zadrian and Sarah αναφέρει ότι προσπαθούν στην πραγματικότητα να βρίσκονται δέκα βήματα μπροστά από όλους! Να έχουν δηλαδή όλη την προετοιμασία έτοιμη, να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα fittings και να είναι σε ετοιμότητα μέχρι το τέλος. Αν δεν πατήσει το look στο κόκκινο χαλί, όλα ακόμη παίζονται και όλα μπορεί να συμβούν. Από ένα σπασμένο φερμουάρ , μέχρι ένα σκίσιμο ή κάποιο άλλο απρόοπτο.