Μπαλαρίνες: Ένα how to βίντεο για να φορέσεις και εσύ τα πιο επίκαιρα flats της άνοιξης

Ναταλία Κατσακιώρη
Μπαλαρίνες: Ένα how to βίντεο για να φορέσεις και εσύ τα πιο επίκαιρα flats της άνοιξης
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Οι μπαλαρίνες είναι τα πιο hot flat παπούτσια της σεζόν και έχουμε τα στυλιστικά μυστικά που θα τις απογειώσουν.

Ξέρω ότι μιλάμε για ένα παρεξηγημένο ζευγάρι flats, που έχουν πολύ συγκεκριμένο κοινό. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πρόσφατα, όταν οι μπαλαρίνες επανήλθαν και έγιναν η must τάση στα παπούτσια της σεζόν. Το trend ξεκίνησε από τον ιταλικό οίκο Miu Miu, που είναι και ο αγαπημένος της Gen Z, η οποία έσπευσε να αγκαλιάσει την νέα αυτή τάση και τα ballet flats, που οι Genzers συνδυάζουν με mini φούστες, φορέματα αλλά και τα αγαπημένα τους καλτσάκια. Ότι πιο cute, με μια μικρή επιρροή και από το ενημερωμένο weird girl aesthetic.

ballet_flats-(4).jpg

Καλά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται αν δεν ανήκεις στη Gen Z και έχεις αυτές τις όχι και τόσο ευχάριστες μνήμες με τις μπαλαρίνες των 00s να σε στοιχειώνουν ακόμη; Προσωπικά δεν τις συμπάθησα ποτέ, δεν μπορώ να το κρύψω, οπότε ένα τέτοιο comeback δεν μου ήταν καθόλου ευχάριστο. Όταν, όμως, στα χέρια μου οι πρώτες street style φωτογραφίες της σεζόν, άρχισα κάπως να αλλάζω γνώμη για το πώς μπορεί κανείς να αναδείξει ένα τόσο κλασικό κομμάτι και να το φέρει στο σήμερα. Και αυτό μπορεί να το πετύχει η κάθεμία από εμάς, αν ακολουθήσει κάποια απλά styling tips, που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω.

Αυτό το δερμάτινο jacket είναι η νέα εμμονή της άνοιξης και μοιάζει ξαναφορεμένο

ballet_flats-(3).jpg

Φυσικά, όλα ξεκινάνε από το ζευγάρι που θα επιλέξεις να βάλεις στη συλλογή σου, το οποίο καλό θα ήταν να έχει κάποιες minimal αναφορές και κλασικό χρώμα, που να μπορεί να συνδυαστεί εξίσου εύκολα. Ωστόσο μόνο αυτό δεν φτάνει. Γιατί ένα fashion forward look πρέπει να είναι προσεγμένο στις λεπτομέρειες, για να είναι απόλυτα επίκαιρο. Η Lydia Tomlinson, σαν γνήσια fashion expert έχει δημιουργήσει μία λίστα με τα dos and dont's, που πρέπει να προσέχουμε. Τι μήκος θα πρέπει να έχει παράδειγμα η φούστα και το παντελόνι σου, αν επιλέξεις να φορέσεις ένα ζευγάρι μπαλαρίνες; Είναι το minimal ή το feminine το σωστό στυλ για να αναδείξεις τα flats σου; Όλες οι απαντήσεις παρακάτω.

ballet_flats-(2).jpg

Δείτε όλους τους χρυσούς κανόνες για να φορέσετε τις μπαλαρίνες στο παρακάτω βίντεο: