MFW24: Οι hot τάσεις στο μακιγιάζ που ξεχωρίσαμε και το comeback με τα λεπτά φρύδια

Ευαγγελία Αλπίδου
MFW24: Οι hot τάσεις στο μακιγιάζ που ξεχωρίσαμε και το comeback με τα λεπτά φρύδια

Κατακόκκινα χείλη, wet χτενίσματα και λιλά smokey eyes έρχονται να δημιουργήσουν iconic beauty εμφανίσεις που θα θες να υιοθετήσεις από τώρα. 

Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο ολοκληρώθηκε και ήδη έχουμε συγκεντρώσει τις τάσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το φθινόπωρο-χειμώνα 2025. Οι τάσεις φυσικά, δεν αφορούν μόνο τον χώρο της μόδας αλλά και της ομορφιάς. Το κλασικό κόκκινο κυριάρχησε στα catwalks, τόσο στα χείλη όσο και σε εκρηκτικά κόκκινα smokey eyes που δημιουργούσαν ένα ρομαντικό-σαγηνευτικό makeup look.

Στα περισσότερα shows παρατηρήσαμε clean βάσεις, bronze αποχρώσεις και ασημένιες λεπτομέρειες να φωτίζουν τα outfits. Οι γήινες αποχρώσεις ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ενώ παστέλ χρώματα όπως το λιλά γέμιζαν με χρώμα τα monochrome looks. Στα χτενίσματα είδαμε αναφορές από τα 90s με grungy looks να δημιουργούν τα πιο stylish και σύγχρονα χτενίσματα τα οποία ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου.

5 stylish χτενίσματα για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις

Το «κλειδί» πίσω από τις beauty εμφανίσεις των μοντέλων ήταν η επιμελώς ατημέλητη αισθητική. Οι οίκοι κατάφεραν να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά των μοντέλων χωρίς έντονα μακιγιάζ και περίτεχνα χτενίσματα. Δηλαδή, τα περισσότερα από αυτά που είδαμε μπορεί να τα υιοθετήσει από τώρα η κάθε μία μόνη στο σπίτι της χωρίς να χρειάζεται, να έχει γνώσεις makeup ή hair artist. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Συνέχισε να scrollάρεις για να δεις τις hot τάσεις που ξεχωρίσαμε στο Fashion Week του Μιλάνου και ένα trend που έρχεται από τα 90s - 00s και ελπίζουμε να φύγει σύντομα!

Pop of red colour - Hui

Hui-bks-F24-003.jpg

Στο show του Hui είδαμε καθαρές βάσεις με κατακόκκινα χείλη και τολμηρά φλογερά smokey eyes. Ένα ρομαντικό-εκρηκτικό μακιγιάζ που ταιριάζει τέλεια σε μελαχρινές και ξανθές γυναίκες.

Clean βάσεις - Elisabetta Franchi

Elisabetta-Franchi-bks-F24-038.jpg

Η φιλοσοφία της clean girl αισθητικής συνεχίζει να είναι στις hot τάσεις. Και είναι απόλυτα λογικό γιατί αναδεικνύει φυσικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Για να πετύχεις το συγκεκριμένο makeup trend, επίλεξε λεπτόρευστες υφές και ροζ-nude αποχρώσεις. Φυσικά, μην ξεχάσεις το διάφανο lip gloss που θα κάνει τα χείλη σου να φαίνονται όλη την ώρα ζουμερά και ενυδατωμένα.

Bronze αποχρώσεις - Scervino

Scervino-bks-F24-027.jpg

Στο show του Scervino, οι καφέ αποχρώσεις πρωταγωνιστούσαν στο μακιγιάζ των μοντέλων. Η καφέ-nude χρωματική παλέτα έχει τη δυνατότητα να ταιριάζει σε τόνο επιδερμίδας, να ζεσταίνει και να κολακεύει τα χαρακτηριστικά σε χρόνο dt. Επίσης, είναι ένα μακιγιάζ που μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε εποχή και σε κάθε περίσταση. Αν θες ένα πιο έντονο μακιγιάζ, επίλεξε μία σκούρα απόχρωση κραγιόν και απογείωσε το beauty look σου.

Λεπτά φρύδια - Marni

Marni-bks-F24-004.jpg

Κι όμως έγινε αυτό που φοβόμασταν! Στο show του Marni, τα λεπτά φρύδια από τα 90s και τα 00s έκαναν ένα δυνατό comeback. Για να σε προλάβω! Όχι, δεν χρειάζεται να υιοθετήσεις το συγκεκριμένο trend. Ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό στιλ, στο οποίο ενσωματώνει οτιδήποτε θεωρεί ότι του ταιριάζει. Η αλήθεια είναι πως τα λεπτά φρύδια δεν κολακεύουν τις περισσότερες γυναίκες. Γι' αυτό σκέψου το καλά, πριν το τολμήσεις!

Graphic eyeliner - Gucci

Gucci-clp-F24-009.jpg

Στο show του Gucci, τα μοντέλα είχαν το πιο εκρηκτικό βλέμμα, ενώ το υπόλοιπο μακιγιάζ ήταν σε nude-ουδέτερες αποχρώσεις. Για να πετύχεις το συγκεκριμένο μακιγιάζ θα χρειαστεί να επενδύσεις σε ένα μαλακό μολύβι ματιών.

Lilac eyeshadows - Emporio Armani

Emporio-Armani-bks-F24-008.jpg

Και ενώ περιμέναμε να δούμε ροδακινί σκιές -στην must απόχρωση του 2024-, το λιλά φαίνεται πως είναι ένα από τα must χρώματα που θα δούμε στο μακιγιάζ το 2025. Αυτή η γλυκιά απόχρωση γέμισε με χρώμα τα beauty looks στο show του Emporio Armani.

Wet look - Diesel

Diesel-clp-F24-002.jpg

Το wet look παραμένει στις τάσεις με την Diesel να το απογειώνει ακόμα περισσότερο. Είναι ένα χτένισμα που πλέον το βλέπουμε χειμώνα-καλοκαίρι και ταιριάζει σε κάθε μήκος και υφή μαλλιών.

Silver skin - Susan Fang

Susan-Fang-bks-F24-071.jpg

Τέλος, στο show του Susan Fang οι ασημένιες λάμψεις δημιουργούσαν ένα εκτυφλωτικό αποτέλεσμα που έκλεβε τις εντυπώσεις από μακριά. Το highlighter τόνιζε τα ζυγωματικά, ενώ χάριζε μία φρεσκάδα και ζωντάνια στην επιδερμίδα που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο προϊόν.

Margot Robbie: Το μακιγιάζ της στα βραβεία SAG 2024 βήμα-βήμα και τα προϊόντα που θα χρειαστείς