Το επικίνδυνο TikTok challenge που ξεσηκώνει τα παιδιά – Τι να προσέξεις

Το επικίνδυνο TikTok challenge που ξεσηκώνει τα παιδιά – Τι να προσέξεις

Στην Αμερική έχει γίνει χαμός με το challenge που θέλει τους μαθητές να απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε βίαιες πράξεις.

Το TikTok έχει μπει για τα καλά στη ζωή των παιδιών και των εφήβων. Νέες τάσεις της μόδας και της ομορφιάς, workout trends και αστεία βίντεο μονοπωλούν καθημερινά το ενδιαφέρον τους και αποτελούν… τη νέα τους ασχολία.

Έρχεται, όμως, η στιγμή που το TikTok δεν είναι και τόσο ακίνδυνο για τη νέα γενιά. Ειδικότερα, τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral στην πλατφόρμα ένα αρκετά επικίνδυνο challenge που θέλει τα παιδιά να προχωρούν σε πράξεις βίας στο σχολείο.

oikogeneia poy stolizei dentro

9 fun δραστηριότητες για να κάνεις με το παιδί σου την παραμονή των Χριστουγέννων

Το επικίνδυνο TikTok challenge

Η 17η Δεκεμβρίου χαρακτηρίστηκε στο TikTok ως «National Shoot Up Your School Day» και οι χρήστες ενθάρρυναν τους μαθητές να προχωρήσουν σε πράξεις βίας, αλλά και να απειλούν για πυροβολισμούς και βόμβες στο σχολείο.



Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά σχολεία, αλλά και πανεπιστήμια στην Αμερική να παραμείνουν κλειστά υπό τον φόβο των απειλών. Μάλιστα, πλήθος αστυνομικών εθεάθησαν να κάνουν περιπολίες γύρω από σχολεία ολημερίς με σκοπό να ελέγχουν τα σχολικά κτήρια και πιθανές ύποπτες κινήσεις.

Προς το παρόν εσύ μην αγχωθείς! Αυτό το TikTok challenge ακόμη δεν έχει φτάσει στην Ελλάδα. Καλό είναι, ωστόσο, να είσαι υποψιασμένη και να έχεις τον νου σου με τι ακριβώς ασχολείται το παιδί σου όταν... σκρολάρει στο TikTok.

Πανικός στο Twitter

Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο TikTok challenge έγινε γνωστό, στο Twitter επικράτησε ένας πανικός.

«Μπορούμε να μιλήσουμε για αυτά τα παιδιά και την Εθνική ημέρα πυροβολισμών στα σχολεία; Τι συμβαίνει; Το πράγμα ολοένα και χειροτερεύει», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

tweet tiktok

«Σε τι κόσμο ζούμε όπου κάποιος θα έκανε τη σημερινή μέρα Εθνική μέρα πυροβολισμών στο σχολείο; Τα παιδιά είναι αρκετά αγχωμένα. Δεν χρειάζονται απειλές σαν αυτές, είτε είναι αξιόπιστες, είτε όχι», έλεγε ένα άλλο tweet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Πρώτη φορά η μικρή... στα παρασκήνια με τη μαμά της

Μόλις έγινες μανούλα; 10 τρόποι για να διαχειριστείς το άγχος και την ανασφάλεια που σε κυριεύουν