Δεν είναι μόδα oι eco-friendly γάμοι αλλά ανάγκη

Τσακιρίδου Χριστίνα
Δεν είναι μόδα oι eco-friendly γάμοι αλλά ανάγκη

Ανακάλυψε γιατί αξίζει να κάνεις την ωραιότερη στιγμή της ζωής σου πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Το καλοκαίρι παραμένει και φέτος η δημοφιλέστερη εποχή για γάμους με ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να το προτιμούν για την «μεγάλη ημέρα». Αυτό που δείχνει ωστόσο να αλλάξει το 2022 είναι η επιθυμία των μελλόνυμφων για βιώσιμες επιλογές από τον τρόπο που προσκαλούν τους καλεσμένους μέχρι το φαγητό που σερβίρουν και τα ρούχα που φορούν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας The Knot περίπου 15.000 χρήστες του ιστοτόπου σχεδίαζαν να ενσωματώσουν οικολογικές πινελιές στον γάμο τους. Μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια εν μέσω πανδημίας για τη βιομηχανία του γάμου, οι αναζητήσεις στο Pinterest για οικονομικούς-οικολογικούς γάμους έχουν τριπλασιαστεί.

Οι eco-friendly γάμοι έρχονται για να μείνουν

Ο οικολογικός γάμος (aka eco-friendly), είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που άρχισε να εφαρμόζεται και στη χώρα μας ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Είναι ουσιαστικά μια γαμήλια τελετή όπου το ζευγάρι προσπαθεί να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επίδραση της εκδήλωσης στο περιβάλλον, κάνοντας eco-friendly επιλογές.

Για παράδειγμα, η νυφική ανθοδέσμη μπορεί να αποτελείται από λουλούδια εποχής ενώ τα προσκλητήρια τυπώνονται σε χαρτί από οργανικό βαμβάκι ή ανακυκλωμένο. Ο προγραμματισμός ενός οικολογικού γάμου δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πιο δύσκολος από τον προγραμματισμό μιας λιγότερο φιλικής προς το περιβάλλον τελετής.

Η Lauren Kay, συντάκτρια του The Knot δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πολλοί πωλητές εκπαιδεύονται για να βρούν βιώσιμους τρόπους σε μια προσπάθεια να καλύψουν τη ζήτηση. Βλέπουμε σε γενικές γραμμές πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον γύρω από τη βιωσιμότητα».

Oι οικολογικές προσθήκες που θα ομορφύνουν τον γάμο σου

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να κάνεις τον γάμο σου πιο φιλικό προς το περιβάλλον και αρκετές εταιρίες του εξωτερικού δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτό τον τομέα. Το Something Borrowed Blooms προσφέρει μεταξωτά λουλούδια και όχι φρέσκα κομμένα λουλούδια, τα οποία συχνά ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις και είναι τοποθετημένα χρησιμοποιώντας μη ανακυκλώσιμο αφρό.

Η VerTerra πουλά κύπελλα και κομποστοποιημένες πλάκες από πεσμένα φύλλα φοίνικα, ενώ το Pollyn, ένα κατάστημα φυτών στο Μπρούκλιν, χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενες γλάστρες φυτωρίου, καθώς περισσότερα ζευγάρια στρέφονται σε φυτά αντί για κομμένα λουλούδια.

8 εναλλακτικές ιδέες για να οργανώσεις τον γάμο των ονείρων σου

Η Pinch Food Design, έχει δεσμεύεται στο ζευγάρι πως θα δημιουργήσει μηδενικά απόβλητα, κάνει ειδικό σχεδιασμό μενού για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, και δωρίζει μαγειρικό λάδι για την υποστήριξη της βιώσιμης γεωργίας.

Αν σχεδιάζεις τον γάμο σου και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, συζήτησε με έναν διοργανωτή γάμου και τόνισε την επιθυμία σου για πιο οικολογικές επιλογές. Να είσαι σίγουρη πως θα βρεις πολλές, εντυπωσιακές ιδέες για κάθε γούστο και στυλ.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com