Ηλεκτρικό οξύ: Το νέο συστατικό που καταπολεμά την ακμή

Ευαγγελία Αλπίδου
Ηλεκτρικό οξύ: Το νέο συστατικό που καταπολεμά την ακμή

Κι όμως δεν έχει καμία σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Το όνομά του το πήρε από το ήλεκτρο (κεχριμπάρι) και λειτουργεί ως απολεπιστικό για την επιδερμίδα.

Ο κόσμος του skincare καθημερινά εμπλουτίζεται με νέες φόρμουλες, νέα προϊόντα και συστατικά. Ο «βομβαρδισμός» αυτός πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να σε μπερδεύει και να μην ξέρεις τελικά τι είναι καλό και τι όχι για την επιδερμίδα σου. Απόλυτα λογικό!

Glow skin! 7 αντηλιακά με χρώμα που θα αντικαταστήσουν το foundation

Το beauty department του queen είναι πάντα εδώ, για να σε βοηθάει σε αυτό το ξεκαθάρισμα που πρέπει να κάνεις στο μυαλό σου και φυσικά να σε ενημερώνει για τα νέα προϊόντα που εμφανίζονται κάθε φορά στον χώρο της ομορφιάς. Αυτή τη φορά, λοιπόν, θα μιλήσουμε για ένα νέο συστατικό που έρχεται να προστεθεί στη ρουτίνα περιποίησης, το ηλεκτρικό οξύ.

Τι είναι το ηλεκτρικό οξύ;

pexels-ron-lach-8154381.jpg

Για να σε καθησυχάσω, δεν έχει καμία σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό οξύ ή σουκινικό οξύ, είναι ένα φυσικό οργανικό δικαρβοξυλικό οξύ που πήρε το όνομά του από το ήλεκτρο (κεχριμπάρι). Το ηλεκτρικό οξύ, θεωρείται η πιο σύγχρονη εκδοχή του σαλικυλικού οξέος, καθώς λειτουργεί ως απολεπιστικό. Αυτό όμως που το διαχωρίζει από τα υπόλοιπα απολεπιστικά συστατικά είναι ότι ενυδατώνει παράλληλα την επιδερμίδα. Ουσιαστικά, το ηλεκτρικό οξύ μειώνει την παραγωγή σμήγματος, μαλακώνει το δέρμα και απομακρύνει τα ανεπιθύμητα βακτήρια. Επιπλέον, το ηλεκτρικό οξύ περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τη ρύπανση και τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Ποια συστατικά μπορούν να αναμειχθούν με το ηλεκτρικό οξύ;

Η αλήθεια είναι ότι το ηλεκτρικό οξύ μπορεί να αναμειχθεί με πολλά skincare συστατικά. Παρόλα αυτά, είναι καλό να το αποφύγεις μετά από την εφαρμογή ισχυρών οξέων απολέπισης, όπως το γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ. Ένας τέτοιος συνδυασμός μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα.

Γλυκολικό οξύ: Το συστατικό που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σου

Το ηλεκτρικό οξύ μπορείς να το βρεις σε ορούς, λοσιόν και καθαριστικά προϊόντα. Οι ελαφριές υφές είναι οι πιο αποτελεσματικές για τη μείωση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή. Στην παρακάτω, gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά skincare προϊόντα με κύριο συστατικό το ηλεκτρικό οξύ. Μία δοκιμή θα σε πείσει! Ρίξε μία ματιά...

Editor approved tips και προϊόντα για να περιποιηθείς τα φρύδια σου σαν makeup artist