Top of the top: Ο balletcore κότσος & άλλες 4 hot τάσεις στα χτενίσματα του 2023

Μαρία Ροδίτη
Top of the top: Ο balletcore κότσος & άλλες 4 hot τάσεις στα χτενίσματα του 2023

Το 2023 θα κάνεις στα μαλλιά σου balletcore κότσο, fluffy blowout, μικροσκοπικά κοτσιδάκια, έντονες χωρίστρες και disco curls.

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους και τώρα σιγά-σιγά έχουμε αρχίσει να ανακαλύπτουμε όλα τα νέα trends που αφορούν τον κόσμο της ομορφιάς. Επιδερμίδα, νύχια, σώμα, μαλλιά… Όλα θέλουμε να τα βάλουμε στο beauty radar μας, για να είμαστε πλήρως ενημερωμένες και περιποιημένες το 2023.

Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα να ξεκινήσουμε αυτήν τη Δευτέρα και την εβδομάδα εστιάζοντας στα μαλλιά. Και συγκεκριμένα στα hairstyle trends που θα βλέπουμε παντού τους επόμενους μήνες. Αλήθεια, φαντάζεσαι τι θα «παίξει» στα χτενίσματα το 2023; Θα σου απαντήσω αμέσως. Σίγουρα, πολλή δημιουργικότητα και πολλές δόσεις στυλ. Αλλά.... πώς μεταφράζονται αυτά στα μαλλιά μας;

Party season is on: 10 χτενίσματα με αξεσουάρ μαλλιών για λαμπερές χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις

Τα 5 trends στα χτενίσματα για το 2023

Fluffy blowout

https://www.instagram.com/p/CfowcwmNY5S

Το fluffy hair trend, δηλαδή τα μαλλιά που έχουν πολύ όγκο και συνήθως μπούκλες, έχει κατακλύσει το TikTok και θα συνεχίσει να είναι παρόν το 2023. Οι ρίζες του hairstyle είναι στη δεκαετία του ’70 και το «κλειδί» για να το πετύχεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια στρογγυλή βούρτσα για τα μαλλιά όσο τα στεγνώνεις με το πιστολάκι. Τι αγαπάμε σε αυτό το χτένισμα; Ότι και μετά από 2,3, ακόμα και 4 μέρες – με λίγο dry shampoo- μοιάζει σαν να το έχεις κάνει μόλις.

Balletcore κότσος

https://www.instagram.com/p/CbsqMh6KVsl

Μετά το Barbiecore και την τρέλα με το ροζ, έρχεται το balletcore να μας απασχολήσει. Τι αφορά; Την καθαρότητα και την ανύπαρκτη υπερβολή. Σε κότσο αυτό μεταφράζεται με μαλλιά τραβηγμένα πίσω, λεία και γυαλιστερά, είτε πιασμένα χαμηλά, είτε στη μέση, είτε ψηλά. Είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών και για κάθε υφή.

Threaded micro braids

https://www.instagram.com/p/BmPpRlBHU-_

Αυτές οι μικροσκοπικές πλεξούδες ήταν πολύ δημοφιλείς στα 00s. Φέτος, κάνουν comeback με celebrities, όπως η Alicia Keys και η Zoë Kravitz, ήδη να τις έχουν δοκιμάσει. Για να τις πετύχεις σίγουρα θα χρειαστείς τη βοήθεια του κομμωτή σου.

Έντονη χωρίστρα στο πλάι

https://www.instagram.com/p/CCHRnXyFl-b

Το 2023 θα βλέπεις παντού την έντονη χωρίστρα στο πλάι. Τα side parts επιστρέφουν με πολλές celebrities να τα έχουν ήδη επιλέξει για εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί ή για τη φωτογράφισή τους σε εξώφυλλο περιοδικού.

Και... δεν είναι μόνο ότι η έντονη χωρίστρα είναι μια fashionable επιλογή. Είναι και απίστευτα κολακευτική για κάθε πρόσωπο και υφή μαλλιών.

Disco curls

https://www.instagram.com/p/CfADV3CrV3Y

Ένα ακόμη ρετρό χτένισμα που έρχεται από τα 70s για να «ντύσει» τα party looks μας. Αν έχεις καλέσματα για πάρτι, για date nights ή για μίνι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, να ποιο χτένισμα θα κάνεις.

Μη φοβηθείς τον όγκο… Είναι ό,τι πιο stylish μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου και στο look σου το 2023.