Με έλαιο τριαντάφυλλου & άλλα 7 φυσικά υλικά θα εξαφανίσεις σημάδια και ουλές στην επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
Με έλαιο τριαντάφυλλου & άλλα 7 φυσικά υλικά θα εξαφανίσεις σημάδια και ουλές στην επιδερμίδα

Πες «αντίο» στα σημάδια που τόσο καιρό προσπαθούσες να κρύψεις με το makeup σου.

Τα σημάδια και οι ουλές στην επιδερμίδα δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Ένα σπυράκι που έσπασες ενώ κανονικά δεν έπρεπε, ένας μικροτραυματισμός με μαχαίρι όταν καθάριζες πατάτες ή ακόμη και ένα ελαφρύ έγκαυμα έχουν συμβεί σε όλες και, βέβαια, μπορούν να γίνουν πραγματικά πολύ ενοχλητικά.

Ποιος, άλλωστε, θέλει να είναι σημαδεμένος σε χέρια ή πόδια, ή – ακόμα χειρότερα- στο πρόσωπο; Κάπου εκεί επιστρατεύεις το make up, αλλά πραγματικά δεν είναι κατάσταση αυτή. Δεν γίνεται ούτε όλη την ώρα να έχεις το foundation στο χέρι, αλλά ούτε και να λεκιάζεις τα ρούχα σου σε περίπτωση που η ουλή είναι στα χέρια ή στα πόδια.

Mushroom mania: Το μανιτάρι ήρθε για να μείνει -ξανά- στο skincare και εδώ θα μάθεις τα πάντα

Τι κάνεις, είναι το ερώτημα. Χρησιμοποιείς ένα από τα παρακάτω φυσικά υλικά συστηματικά και βλέπεις πολύ γρήγορα τα σημάδια… να απομακρύνονται.

Τα φυσικά υλικά που θα καταπολεμήσουν τα σημάδια στο δέρμα σου

Αγγούρι

aggouri.jpg

Το αγγούρι περιέχει φυσικά φυτοχημικά, που ονομάζονται κουκουρβιτακίνη, αλλά και φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Έτσι, μια μάσκα αγγουριού στο σημείο που υπάρχει πρόβλημα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη φλεγμονή, αλλά και να προλάβει την εμφάνιση ουλών.

Η συνταγή που μπορείς να ακολουθήσεις είναι η εξής:

1 καθαρισμένο αγγούρι

1 κουταλιά γιαούρτι

Τρίψε το αγγούρι στο μπλέντερ, ανακάτεψέ το καλά με το γιαούρτι και βάλε τη μάσκα για 10 λεπτά στην ουλή. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Έλαιο τριανταφυλλιάς

elaio_triantafyllo.jpg

Το έλαιο τριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που θεραπεύουν το κατεστραμμένο και αφυδατωμένο δέρμα. Άπλωσέ το συνδυαστικά με ελαιόλαδο στο δέρμα για να εξαφανίσεις σημάδια και ουλές.

Μηλόξυδο

Αραίωσε ένα κουταλάκι μηλόξυδο σε 4 κουταλάκια νερό και ταμποναριστά, με cotton pad, πέρασε με το μείγμα την ουλή σου. Η αντιβακτηριδιακή δράση του μηλόξυδου θα φανεί πολύ σύντομα.

Aloe vera gel

Το aloe vera gel είναι σωτήριο για σημάδια από έγκαυμα και ουλές, αλλά και για τις σκούρες κηλίδες στην επιδερμίδα. Αρκεί να το απλώσεις στο δέρμα σου και να το αφήσεις να απορροφηθεί.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστός για τη λευκαντική του δράση. Κι αυτό, γιατί είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Ειδικά αν τον συνδυάσεις με aloe vera gel πάνω σε σημάδι, το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά ορατό.

Συνέχισε στην gallery και δες άλλους 3 φυσικούς τρόπους καταπολέμησης των σημαδιών.