5 tips για να διατηρήσεις λαμπερά και υγιή τα μαλλιά σου φέτος το καλοκαίρι

Ευαγγελία Αλπίδου
5 tips για να διατηρήσεις λαμπερά και υγιή τα μαλλιά σου φέτος το καλοκαίρι

Το θαλασσινό νερό, το χλώριο, και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου καταστρέφουν τα μαλλιά.

Το να ξεκινήσεις τις διακοπές σου με θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά δεν είναι και το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνει στον εαυτό σου. Μπορεί τα θερμαντικά εργαλεία και οι βαφές να ταλαιπωρούν τα μαλλιά, αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι για τους οποίους πρέπει να γνωρίζεις... Το θαλασσινό νερό, το χλώριο, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι μερικοί από τους εξωτερικούς παράγοντες που δρουν επιθετικά απέναντι στην ποιότητα των μαλλιών. Τι κάνεις όμως γι' αυτό;

Διατήρησε τα μαλλιά σου λαμπερά φέτος το καλοκαίρι

kaleteter_328372489_1371866210237087_6671052328650325376_n.jpg

Όπως φροντίζεις για την skincare routine του προσώπου σου, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να φροντίζεις για την περιποίηση των μαλλιών σου. Πριν φύγεις λοιπόν, για τις καθιερωμένες διακοπές, εξόπλισε το νεσεσέρ σου με hair products τα οποία θα διατηρήσουν τα μαλλιά λαμπερά και υγιή φέτος το καλοκαίρι.
Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Χάρισε extra ενυδάτωση στα μαλλιά

L'OREAL-PROFESSIONNEL-SERIE-EXPERT-ABSOLUT-REPAIR-SHAMPOO.png

L’OREAL PROFESSIONNEL, SERIE EXPERT ABSOLUT REPAIR SHAMPOO

Όπως ενυδατώνεις το πρόσωπο σου με τον ίδιο τρόπο πρέπει να ενυδατώσεις και τα μαλλιά σου. Τα αφυδατωμένα μαλλιά φαίνονται αδύναμα, θαμπά και δίνουν την αίσθηση ότι είναι ξηρά. Επίσης, αν τα μαλλιά φριζάρουν στην υγρασία αυτό μπορεί να δείχνει, ότι χρειάζονται extra ενυδάτωση. Επίλεξε, το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner το οποίο θα χαρίσει αυτό το boost ενυδάτωσης στα μαλλιά.

Επανέφερε το σχήμα των μαλλιών σου

Garnier-Fructis-Banana-Hair-Food.png

Garnier, Fructis Banana Hair Food

Η μάσκα μαλλιών πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στο νεσεσέρ σου. Η hair mask θα εξομαλύνει τις άκρες, θα λειάνει τα μαλλιά και θα κλειδώσει την υγρασία. Η χρήση λοιπόν, εβδομαδιαίας μάσκας μαλλιών είναι απαραίτητη... Χρησιμοποίησέ την από τη ρίζα έως τις άκρες μία φορά την εβδομάδα και θα δεις αμέσως μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά.

Κάνε scrub στο τριχωτό της κεφαλής

KERASTASE-FUSIO-SCRUB-APAISANT-KATAPRAYNTIKO-SCRUB-GIA-3HRA-MALLIA.png

KERASTASE, FUSIO SCRUB APAISANT ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΟ SCRUB ΓΙΑ ΞΗΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Πολλές φορές το σαμπουάν και το conditioner δεν είναι αρκετά για την υγεία των μαλλιών. Για το λόγω αυτό υπάρχει το hair scrub. Το scub θα κάνει απολέπιση και θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής. Αν αισθάνεσαι το τριχωτό της κεφαλής σου ξηρό και ερεθισμένο το scrub μπορεί να σε κάνει να απαλλαγείς από τα παραπάνω προβλήματα μια για πάντα.

Ξέπλυνε σωστά τα μαλλιά σου

pexels-armin-rimoldi-5269481.jpg

Ένα πολύ σημαντικό step είναι να ξεπλύνεις σωστά τα μαλλιά σου. Όλα τα παραπάνω προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να αφαιρεθούν από το τριχωτό της κεφαλής κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Overnight hair oil

AVEDA-BOTANICAL-REPAIR-STRENGTHENING-OVERNIGHT-SERUM.png

AVEDA, BOTANICAL REPAIR STRENGTHENING OVERNIGHT SERUM

Πέρα από τα λαδάκια μαλλιών που χρησιμοποιείς για την προστασία των μαλλιών από τη θερμότητα. Υπάρχουν και τα overnight oils τα οποία τα τοποθετείς στη ρίζα και στις άκρες των μαλλιών σου, όταν κοιμάσαι. Τα overnight oils λειτουργούν όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα ξεπλένεις τα μαλλιά με χλιαρό νερό. Δε θα πιστεύεις ούτε εσύ στα λεία και λαμπερά μαλλιά που θα έχεις αποκτήσει.

Αυτό είναι το πιο fresh και ανάλαφρο μακιγιάζ για το καλοκαίρι του 2023