Μπανάνα peeling! Το νέο TikTok hack για λάμψη, απαλότητα και φρεσκάδα

Ευαγγελία Αλπίδου
Μπανάνα peeling! Το νέο TikTok hack για λάμψη, απαλότητα και φρεσκάδα
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Η μπανάνα περιέχει Βιταμίνες Ε και C, οι οποίες συμβάλουν στην αναζωογόνηση και στην ενυδάτωση του κουρασμένου δέρματος.

Ως beauty editors, ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις νέες τάσεις που γίνονται viral στον κόσμο της ομορφιάς. Στο μακιγιάζ τα χρώματα που επικρατούν αυτή τη σεζόν είναι σε καφέ-γήινες αποχρώσεις οι οποίες ταιριάζουν τέλεια με την χρωματική παλέτα που επικρατεί στα ρούχα του φθινοπώρου.

Το latte makeup και το espresso makeup είναι τα beauty trends που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στα social media, ενώ καθημερινά εμφανίζονται πιο σύγχρονες και νέες εκδοχές. Στα μαλλιά τα τελευταία χρόνια το καρέ έχει την τιμητική του, ενώ οι sleek κότσοι ολοκληρώνουν τα πιο casual και formal outfits. Το ίδιο ισχύει και για τη skincare routine. Τα πιο πρωτοποριακά beauty tips που εμπιστεύονται οι Κορεάτισσες, έχουν αλλάξει την daily ρουτίνα ομορφιάς. Άρα, όπως καταλαβαίνεις δεχόμαστε συνεχώς καταιγιστικές πληροφορίες, τις οποίες είναι καλό να γνωρίζουμε και να υιοθετούμε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στον εαυτό μας.

Λαμπερή επιδερμίδα και τον χειμώνα; 3 tips για να πεις αντίο στο θαμπό δέρμα

Τι είναι το μπανάνα peeling;

pexels-julia-kuzenkov-1974514.jpg

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα μιλήσουμε για ένα νέο beauty hack που επικρατεί στο TikTok, το οποίο ακούει στο όνομα μπανάνα peeling. Όπως μπορείς να καταλάβεις κι από το όνομα πρόκειται για μία απολέπιση προσώπου με πρωταγωνιστή την μπανάνα. Συγκεκριμένα, το μπανάνα peeling γίνεται με την φλούδα της μπανάνας. Η μπανάνα περιέχει Βιταμίνες Ε και C, οι οποίες συμβάλουν στην αναζωογόνηση και στην ενυδάτωση του κουρασμένου δέρματος. Το μόνο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να ξεφλουδίσεις μία μπανάνα, να φας το εσωτερικό σε μία φρουτοσαλάτα -γιατί όχι;- και στη συνέχεια να ξεκινήσεις να κάνεις ελαφρύ μασάζ στην επιδερμίδα του προσώπου σου, χρησιμοποιώντας την εσωτερική μεριά της μπανάνας.

Beauty tips πριν και μετά την γυμναστική που θα σου χαρίσουν διπλό όφελος

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα που έχει η φλούδα της μπανάνας στην επιδερμίδα. Παρόλα αυτά, όλες οι beauty experts που το έχουν δοκιμάσει στο TikTok, μιλούν για την σφριγηλότητα και την λάμψη που χαρίζει στο δέρμα. Επιπλέον, οι Βιταμίνες που έχει η μπανάνα χαρίζουν ελαστικότητα και μειώνουν την όψη των λεπτών γραμμών της επιδερμίδας. Εμείς, στο beauty department του Queen.gr, ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε στην skincare routine μας. Εφόσον, τελειώσεις το μασάζ με την φλούδα της μπανάνας, ξέπλυνε το πρόσωπό σου και στη συνέχεια εφάρμοσε τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης. Πώς σου φάνηκε;