Marinated: Το σκούρο, edgy μακιγιάζ που ήδη έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στις φθινοπωρινές τάσεις

Μαρία Ροδίτη
Marinated: Το σκούρο, edgy μακιγιάζ που ήδη έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στις φθινοπωρινές τάσεις

Το marinated μακιγιάζ έχει γίνει viral και έχει στόχο να κάνει sexy το βλέμμα σου και γεμάτη μυστήριο την εμφάνισή σου.

Τον τελευταίο χρόνο η Gen Z έφερε στο προσκήνιο διάφορα Y2K trends, όπως τα λεπτά φρύδια, τα cargo pants, ακόμα και τα σετ βελούδινης φόρμας που τότε φορούσαμε ξανά και ξανά. Και όχι, αυτή η 2000’s mania δεν σταμάτησε μόνο σε αυτές τις τάσεις. Συνεχίζεται δυναμικά με την πιο πρόσφατη να είναι το marinated make up, γνωστό και ως Tumblr μακιγιάζ, το οποίο θα κυριαρχήσει το φθινόπωρο και υπόσχεται να σου χαρίσει sexy βλέμμα και εμφάνιση γεμάτη μυστήριο.

Fresh & Easy! Μπορείς να κάνεις ένα διαφορετικό smoky eye μόνο με μία μπατονέτα

Τι είναι το marinated makeup

Το marinated makeup χαρακτηρίζεται από λαμπερό δέρμα, που όμως μοιάζει και λίγο λιπαρό. Γι’ αυτό και ο χαρακτηρισμός «μαριναρισμένο». Σκέψου, δηλαδή, τη γυαλάδα που έχουν τα μαριναρισμένα τρόφιμα! Αυτή ακριβώς θα έχει και η επιδερμίδα σου με αυτό το μακιγιάζ.

https://www.instagram.com/p/CjG1V53rb18

Δεν τελειώνει εκεί, όμως, το θέμα. Για να πεις ότι έκανες marinated make up πρέπει να έχεις έντονο και πολύ σκούρο μακιγιάζ στα μάτια, ή και στα χείλη. Θυμήσου απλά την Avril Lavigne και τις Mary-Kate και Ashley Olsen στα 2000s.

AVRIL LAVIGNE

Η Avril Lavigne το 2006

Πώς θα πετύχεις μόνη σου το marinated makeup

Το μυστικό για να πετύχεις το απόλυτο marinated ή Tumblr make up είναι η λαμπερή, καθαρή και γυαλιστερή επιδερμίδα. Η προετοιμασία του δέρματος είναι το παν και το αποτέλεσμα που θέλεις θα το πετύχεις αν αναμείξεις 1-2 σταγόνες ελαίου προσώπου με την ενυδατική κρέμα σου. Άπλωσε το μείγμα στην επιδερμίδα, περίμενε να απορροφηθεί καλά και συνέχισε με το μακιγιάζ.

Απόφυγε τα ματ προϊόντα και προτίμησε υγρές ή κρεμώδεις υφές καλλυντικών. Πάρε ένα σκουρόχρωμο eyeliner και άπλωσέ το στη ρίζα της βλεφαρίδας, βάλε στο κινητό βλέφαρο σκουρόχρωμη σκιά και με ένα πινέλο κάνε blending, ώστε να δημιουργήσεις ένα μουτζουρωμένο αποτέλεσμα. Ολοκλήρωσε με ένα σατινέ, πολύ σκούρο κραγιόν στα χείλη και… voila. Μόλις δημιούργησες το απόλυτο marinated makeup!