Το contouring με πιρούνι είναι το νέο κόλπο του TikTok – Και φαίνεται να «δουλεύει»

Μαρία Ροδίτη
Το contouring με πιρούνι είναι το νέο κόλπο του TikTok – Και φαίνεται να «δουλεύει»

Νέα μέρα, νέο beauty hack και από εδώ και στο εξής θα κάνεις μόνη σου το τέλειο contouring.

Ένα από τα πιο απαιτητικά beauty tasks είναι το contouring. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή για να κάνεις καλό contour και για αυτό, άλλωστε, είναι πολλές οι γυναίκες που διστάζουν να επενδύσουν σε ανάλογα προϊόντα. Βλέπεις, φοβούνται ότι ποτέ δεν θα τα χρησιμοποιήσουν σωστά και το πρόσωπό τους θα καταλήξει να μοιάζει περίεργο.

Ευτυχώς, βέβαια, που εδώ και 2 χρόνια έχει βρεθεί αυτός ο «σωτήρας» που ονομάζεται TikTok και μέσα στον οποίο ξεπετάγονται σχεδόν καθημερινά τα πιο εύκολα hacks μακιγιάζ. Και ναι! Πάλι η δημοφιλής πλατφόρμα έκανε το θαύμα της, αφού σου προτείνει να κάνεις πανεύκολα – και με επιτυχία τολμώ να πω- contour με τη βοήθεια… ενός πιρουνιού.

Bronzing VS Contouring: Ποιες είναι οι διαφορές και πώς θα κάνεις το κάθε ένα σωστά

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως πρώτα… τι είναι το contour

Όταν λέμε contour αναφερόμαστε στις σκιάσεις που κάνουμε με το μακιγιάζ στο πρόσωπο. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε σκιές και λάμψεις, που θα δώσουν το σμιλεμένο αποτέλεσμα που θέλουμε στα μάγουλα, το περίγραμμα και τη μύτη.

contour.jpg

Και για τέτοιον σκοπό χρησιμοποιούνται προϊόντα πολύ καλυπτικά και ματ σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις.

Το viral κόλπο του TikTok με το πιρούνι και το contour

Το παρακάτω βίντεο σού δείχνει ακριβώς πώς θα κάνεις contouring στη μύτη με ένα πιρούνι. Και είναι απλό! Τοποθετείς πάνω στη μύτη το πιρούνι και βάζεις προϊόν contour στα 2 ακριανά κενά του. Στη συνέχεια, κάνεις blending με πινέλο και αμέσως έχεις σμιλέψει τη μύτη σου.

Φυσικά, την ίδια τεχνική με το fork contouring μπορείς να ακολουθήσεις και στο υπόλοιπο πρόσωπο χρησιμοποιώντας το ρουζ, το highlighter και το make up σου. Μη βλέπεις που στην αρχή θα είναι όλα τα προϊόντα πάνω στο πρόσωπο! Με το blending το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο και το contouring σου επιτυχημένο.