Η Μαρία Μπακοδήμου στις γυναικείες φυλακές Θηβών

Μαρία Ροδίτη
Η Μαρία Μπακοδήμου στις γυναικείες φυλακές Θηβών

Το μακροσκελές μήνυμα της παρουσιάστριας για την επίσκεψή της στις γυναικείες φυλακές Θηβών και την επαφή της με κρατούμενες.

Είναι κι αυτές οι μέρες που μας διακατέχει το πνεύμα των Χριστουγέννων, που η αγάπη και η συμπόνοια είναι διάχυτη γύρω μας, που θέλουμε να κάνουμε καλές πράξεις… Αναφέρομαι στην επίσκεψη της Μαρίας Μπακοδήμου στις γυναικείες φυλακές Θηβών και στη μακροσκελή ανάρτηση που μοιράστηκε η παρουσιάστρια με τους followers της.

Η Μαρία επισκέφθηκε τις φυλακές έπειτα από πρόσκληση του φορέα Επάνοδος και αποκάλυψε στο Instagram τις σκέψεις της, αλλά και όλα όσα βίωσε τις ώρες που βρέθηκε δίπλα στις κρατούμενες.

malala

H Malala Yousafzai επιτέλους πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Η μακροσκελής ανάρτηση της Μαρίας Μπακοδήμου για τις γυναικείες φυλακές Θηβών

Στο Instagram post της για τις γυναικείες φυλακές Θηβών, η Μαρία Μπακοδήμου έκανε λόγο για την επανένταξη, για τη δεύτερη ευκαιρία, καθώς και για κανονισμούς που ισχύουν στις φυλακές. Στο τέλος της ανάρτησής της, μάλιστα, αποκάλυψε πως… ήταν μια «γεμάτη» μέρα για εκείνη.

«Βρέθηκα σήμερα πρώτη φορά μου σε γυναικείες φυλακές. Αφορμή η πρόσκληση του φορέα Επάνοδος να παρακολουθήσω εκδήλωση με θέμα ‘’Η κοινωνική επανένταξη ξεκινά πριν από την αποφυλάκιση’’. Αφορμή στάθηκε η λειτουργία εργαστηρίου κοπτικής ραπτικής στις φυλακές για τις κρατούμενες. Έτσι, ώστε όταν αυτές οι γυναίκες αποφυλακιστούν με το καλό να έχουν κάποιες δεξιότητες ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην εργασία. Στην ίδια εκδήλωση συνάντησα και τη σπουδαία μας σχεδιάστρια Λουκία, που είχε φέρει και δικά της βραχιολάκια να χαρίσει στις κρατούμενες», έγραψε η Μαρία Μπακοδήμου εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε στις γυναικείες φυλακές Θηβών.

https://www.instagram.com/p/CXt06A_AAcu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η παρουσιάστρια συνέχισε δίνοντας ευχές στις κρατούμενες και γράφοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις κρατούμενες γρήγορα να γυρίσουν σπίτι τους και να βρουν μια Δεύτερη Ευκαιρία για μια ζωή με φως. Στο δικό μας χέρι είναι να καταργήσουμε το ταμπού και να προσλάβουμε όσοι μπορούμε έναν αποφυλακισμένο άνθρωπο και να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, να στήσει μια νέα υγιή ζωή».

«ΥΓ: Την ώρα που ήμουν στο γραφείο του Διευθυντή των φυλακών (ευγενέστατος) χτύπησε η πόρτα και μπήκε η μαγείρισσα της φυλακής (κρατούμενη κι εκείνη) και του έφερε ένα δίσκο με το μεσημεριανό μενού γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο διευθυντής πρέπει να δοκιμάζει πρώτος το φαγητό για λόγους ασφαλείας.(!) Επίσης στο μενού είχε και κοτόσουπα για τα παιδάκια που ζουν στις φυλακές με τις μαμάδες τους. Ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα σήμερα. Ευχαριστώ την ΕΠΑΝΟΔΟ για την πρόσκληση», έγραψε η Μαρία Μπακοδήμου εξηγώντας και έναν από τους κανονισμούς που ισχύει στις φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Kristin Davis αποστομώνει όσους την κριτικάρουν ως γυναίκα: «Ελάτε εδώ και κάντε το καλύτερα»

Ο Elon Musk είναι ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2021

DPG Network