Η Jennifer Aniston είναι η φίλη που όλες θα θέλαμε αφού στηρίζει τις βαθιές επιθυμίες του Perry

Τζένη Ντεμιράι
Η Jennifer Aniston είναι η φίλη που όλες θα θέλαμε αφού στηρίζει τις βαθιές επιθυμίες του Perry
Invision

Οι φίλοι είναι πολύτιμοι στη ζωή, αλλά ποιος είπε ότι δεν ισχύει το ίδιο και μετά το τέλος της; Η Jennifer Aniston έδειξε τον δρόμο...

Όταν κάποιος έχει βρεθεί μόλις λίγα μέτρα πριν από τον θάνατο, είναι απόλυτα λογικό να αρχίσει να αναρωτιέται «που πάμε και που βαδίζουμε» αλλά και τι θα γίνει όταν τα βήματά φτάνουν σε εκείνο τον προορισμό που δεν έχει δυνατότητα επιστροφής.

Σκέψεις όπως «πώς θα αντιδράσουν οι αγαπημένοι του άνθρωποι ή πώς θα τον θυμούνται» δεν είναι απίθανο να αρχίσουν να κατακλύζουν το μυαλό ενός ανθρώπου που αισθάνεται ότι το τέλος πλησιάζει.

Στο χείλος αυτού του τέλους είχε βρεθεί και ο Matthew Perry, καιρό πριν χάσει τη ζωή του από πνιγμό ξαφνικά στο τζακούζι του σπιτιού του σε ηλικία 54 ετών, στις 28 Οκτωβρίου 2023.

Obit Matthew Perry

Ο αγώνας που έδινε με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά αλλά κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό τον οδήγησαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο. «Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου, ότι είχαν 2% πιθανότητες να ζήσω. Ήμουν σε κώμα και ένα μηχάνημα έκανε τους πνεύμονες και την καρδιά μου να λειτουργούν. Το έντερό μου ήταν κατεστραμμένο σε ένα μεγάλο ποσοστό. Σχεδόν κανείς δεν επιβιώνει όταν μπαίνει σε αυτό το μηχάνημα», είχε αποκαλύψει στη βιογραφία του, «Friends, lovers and the big thing».

Έχοντας βιώσει τεράστιες δυσκολίες με την υγεία του ο Perry είχε ήδη σκεφτεί το πώς ήθελε ο κόσμος να τον θυμάται. Συγκεκριμένα, είχε πει «Όταν πεθάνω, δεν θέλω τα "Φιλαράκια" να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφέρουν για μένα. Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα θα αναφέρουν είναι η βοήθεια προς τους άλλους. Και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου αποδεικνύοντας το».

Celebrity Birthdays - Aug. 14-20

Τελικά, το στίγμα του Chandler Bing δεν μπόρεσε να νικηθεί και ολόκληρος ο πλανήτης μίλησε για τον Matthew από τα Φιλαράκια την ημέρα του θανάτου του και για πολλές μέρες μετά από αυτόν.

Ωστόσο, η ιστορία της προσωπικής του ζωής φαίνεται να έχει αγγίξει όλο και περισσότερους, με αποτέλεσμα η φράση «από τα Φιλαράκια» δεν μοιάζει να χρειάζεται να συνοδεύει πια το όνομά του.

Μάλιστα, με τη βοήθεια της δημιουργίας του ιδρύματος «Matthew Perry Foundation», ίσως η επιθυμία του αγαπημένου ηθοποιού να καταφέρει να γίνει πράξη και όλοι να τον θυμούνται για την προσφορά προς τους άλλους.

Το αγαπημένο επεισόδιο του Matthew Perry στα Φιλαράκια δεν ήταν αυτό που φαντάζεσαι

Tο «Matthew Perry Foundation» υλοποιεί την επιθυμία του Matthew για προσφορά

Το ίδρυμα «Matthew Perry Foundation» ιδρύθηκε στις 3 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του ηθοποιού (28 Οκτωβρίου 2023).

Η οικογένεια του δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με το «Matthew Perry Foundation» προς τιμήν της «Giving Tuesday», μιας ημέρας για την υπεράσπιση και τη συμμετοχή σε φιλανθρωπικές προσπάθειες.

«Είναι σημαντικό για εμάς ως οικογένεια να τιμήσουμε την κληρονομιά του Μάθιου», αναφέρει η δήλωση, μέσω του Entertainment Tonight. «Η δυνατότητα που έχει το “Matthew Perry Foundation” να βοηθήσει όσους υποφέρουν από αυτή την ασθένεια είναι κάτι που είμαστε περήφανοι που το φέρνουμε στον κόσμο».

«Το Ίδρυμα Matthew Perry είναι η υλοποίηση της διαρκούς δέσμευσης του Matthew να βοηθήσει άλλους που παλεύουν με την ασθένεια του εθισμού», αναφέρει η ιστοσελίδα του οργανισμού. «Θα τιμά την κληρονομιά του και θα καθοδηγείται από τα λόγια, τις εμπειρίες και το πάθος του να κάνει τη διαφορά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές».

Η σχέση του Matthew Perry με την Julia Roberts μας ραγίζει την καρδιά & λέει πολλά για την αυτοαγάπη

Η Jennifer Aniston στέκεται βράχος και στηρίζει τον Matthew Perry ακόμα και μετά τον θάνατό του

Και κάπου εκεί, ανάμεσα στις βαθιές επιθυμίες και την οικογένεια που προσπαθεί να τις κάνει πράξη κρύβεται και η Jennifer Aniston, η οποία στηρίζει τον φορέα που ιδρύθηκε προς τιμήν του καλού της φίλου και επί 10 χρόνια συμπρωταγωνιστή της και θέλησε να παρακινήσει και τους 45 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram να κάνουν το ίδιο, με ένα story της.

aniston-perry.png

«Η εξάρτηση είναι πολύ δυνατή για να τη νικήσει κάποιος μόνος του. Αλλά μαζί, μέρα με τη μέρα, μπορούμε να την εξαφανίσουμε», έγραψε η 54χρονη ηθοποιός.

Και συμπλήρωσε στη φωτογραφία τη φράση: «Σας παρακαλώ να συμμετάσχετε και να βοηθήσετε την οικογένεια του Matty να στηρίξει αυτό το ίδρυμα, το οποίο ασχολείται με όσους έχουν εξαρτήσεις.

Η κίνησή της μας κάνει να σκεφτούμε πως θα θέλαμε να έχουμε φίλη μας την Jennifer Aniston, ή -επειδή είναι πολλά τα χιλιόμετρα της απόστασης- έστω κάποια που να ξέρουμε ότι θα έκανε το ίδιο για εμάς. Θα μας στήριζε έμπρακτα στη ζωή, αλλά και στις δύσκολες στιγμές ενός αιώνιου αποχωρισμού.