Σημειωματάριο, κεριά & 3 ακόμη tips για να συγκεντρώνεσαι εύκολα στο γραφείο σου

Παυλίνα Μητροφάνη
Σημειωματάριο, κεριά & 3 ακόμη tips για να συγκεντρώνεσαι εύκολα στο γραφείο σου

Αν αποσυγκεντρώνεσαι εύκολα, δοκίμασε να οργανώσεις σωστά το γραφείο σου για να αποτελεί τον απόλυτο χώρο έμπνευσης! 

Η συγκέντρωση δεν έρχεται πάντα τη στιγμή που τη θέλουμε. Τόσες σκέψεις και προβληματισμοί ταλανίζουν το μυαλό μας και το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι η πλήρης αποσυγκέντρωση. Ξέρουμε καλά πόσο δύσκολα έχεις δουλέψει με τον εαυτό σου για να το αντιμετωπίσεις, για να μπορείς να αποδίδεις σωστά στη δουλειά σου και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Αν, όμως, ακόμη πιάνεις τον εαυτό σου, μόλις κάθεσαι στο γραφείο σου, να χάνει τη συγκέντρωσή του σταδιακά, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Ετοιμάσου να πεις αντίο στην αφηρημάδα και να καλωσορίσεις την απόλυτη συγκέντρωση και απόδοση στις υποχρεώσεις σου. Πώς θα το κάνεις αυτό; Με τη σωστή οργάνωση του γραφείου σου.

Tips για να δώσεις χαρακτήρα στο σπίτι σου με τη βοήθεια του έξυπνου φωτισμού

Οργάνωσε σωστά τον χώρο που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας

Από τότε που μπορείς να θυμηθείς τον εαυτό σου, κάθεσαι σε ένα γραφείο! Μαθαίνουμε να διαβάζουμε και να γράφουμε σε ένα γραφείο. Παρακολουθούμε διαλέξεις και επεξεργαζόμαστε νέες πληροφορίες σε ένα γραφείο. Δουλεύουμε σε ένα γραφείο. Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα για τους περισσότερους από εμάς να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι καθήμενοι στο γραφείο μας, κάπου-κάπως χάνουμε την μπάλα. Ώρα να αλλάξει αυτό και δες 5 πράγματα που χρειάζεται να έχεις στο γραφείο σου για να το οργανώσεις σωστά, για να αποτελεί από εδώ και στο εξής το απόλυτο μέρος συγκέντρωσης για σένα!

Σημειωματάριο

Όταν έρχεται η έμπνευση, χρειάζεσαι ένα τετράδιο για να αποτυπώσεις τις ιδέες σου. Συχνά αποσπάται η προσοχή όταν χρειάζεται να σηκωθείς και να ψάξεις ένα κομμάτι χαρτί. Γι΄αυτό λοιπόν από εδώ και στο εξής θα έχεις ένα σημειωματάριο πάνω στο γραφείο σου ή αν δεν είσαι φίλη του στυλό, μπορείς να σημειώνεις τις ιδέες σου σε ένα tablet. Μπορεί να κατεβάσεις ωραία προγράμματα ειδικά για σημειώσεις!

https://www.instagram.com/p/CfuUVPfDc0w

Planner

Ένα planner μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για εσένα που εργάζεσαι από το σπίτι. Μπορείς να καταγράφεις το τι κάνεις καθημερινά στη δουλειά, αλλά και πράγματα που πρέπει να θυμάσαι. Βοηθούν επίσης να σημειώνεις προβληματισμούς και σκέψεις για τον εαυτό σου, αλλά και το να επικοινωνείς καλύτερα για την πρόοδό σου με τους συναδέλφους ή τους διευθυντές σου.

Κεριά

Όλοι αγαπούν ένα ωραίο, αρωματισμένο κερί. Το φως που τρεμοπαίζει και τα χαλαρωτικά αρώματα μπορούν να σε κάνουν ναι νιώσεις την απόλυτη συγκέντρωση. Ένα κερί είναι απαραίτητο για το γραφείο σου, τοποθετώντας το σε μια γωνία. Ναι, έχει τη δυναμική του να σε κάνει να μη θέλεις να σηκωθείς από το γραφείο σου και να χαλαρώνεις.

Θερμός για τον καφέ

Ο καφές για πολλές είναι απαραίτητος, ειδικά το πρωί που ξεκινάει η μέρα. Ξέρουμε ότι αν δεν πιείς καφέ, πιθανότατα δεν μπορείς να λειτουργήσεις για το υπόλοιπο της ημέρας και να συγκεντρωθείς. Μη αγχώνεσαι, απλά αγόρασε ένα ωραίο θερμός για τον καφέ σου έτσι ώστε να διατηρείται στην τέλεια θερμοκρασία, αλλά και για να είναι μια ωραία προσθήκη διακόσμησης στο γραφείο σου.

Λευκός πίνακας

Ένας άσπρος πίνακας είναι must για το γραφείο σου και αυτό γιατί μπορείς να κάνεις διαγράμματα και να σημειώνεις αμέσως ό,τι χρειαστείς. Αν για παράδειγμα δεν πρέπει να ξεχάσεις κάτι, θα το γράψεις στον πίνακα και θα το βλέπεις όλη μέρα, κάθε μέρα!

Επίσης έτσι δε θα χρειάζεται να γεμίσεις το γραφείο σου με χαρτάκια και θα το διατηρείς καθαρό και οργανωμένο για να μην αποσυντονίζεσαι.