Το υφασμάτινο πανάκι είναι το μυστικό για να καθαρίσεις την ηλεκτρική σκούπα

Το υφασμάτινο πανάκι είναι το μυστικό για να καθαρίσεις την ηλεκτρική σκούπα

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που θα χρειαστείς είναι υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.

Η ηλεκτρική σκούπα είναι αναμφίβολα μια από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές. Το καθάρισμά της είναι είναι μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε λίγους μήνες, αν θέλεις η σκούπα σου να εξακολουθεί να καθαρίζει αποτελεσματικά. Οι βρώμικες σκούπες συσσωρεύουν μικρόβια, βακτήρια και σε βάθος χρόνου αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα.

Πώς θα καθαρίσεις την ηλεκτρική σκούπα σε χρόνο Dt

Πρώτο βήμα: καθαρισμός του φίλτρου

Οι περισσότερες σκούπες διαθέτουν πλενόμενα φίλτρα, ωστόσο μπορείς να αγοράσεις ανταλλακτικά. Για να πλύνεις το φίλτρο, αφαίρεσέ το από την σκούπα, τίναξε καλά και ξέπλυνέ το κάτω από κρύο νερό για αρκετή ώρα. Άφησε το φίλτρο να στεγνώσει και μην το ξανατοποθετήσεις στη σκούπα αν δεν περάσουν 24 ώρες.

Δεύτερο βήμα: καθαρισμός του κάδου

Για να καθαρίσεις τον κάδο της ηλεκτρικής σου σκούπας αφαίρεσέ τον και άδειασέ τον σε μία σακούλα σκουπιδιών. Μετά, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες χρήσης, διαχώρισε τον κάδο από το εξάρτημα αναρρόφησης. Μπορείς αν θες να βυθίσεις τον κάδο σε ζεστό νερό με σαπούνι και να τρίψεις με ένα υφασμάτινο πανάκι.

Τρίτο βήμα: καθαρισμός της βούρτσας

Πάρε ένα ψαλίδι και κόψε τα σκουπίδια, προσέχοντας να μην κόψεις και τις τρίχες της βούρτσας. Αφαίρεσε τυχόν χνούδια και άλλες βρωμιές από την βούρτσα, χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Τέταρτο βήμα: καθαρισμός των εξαρτημάτων

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα βυθίσεις σε έναν κουβά με χλιαρό νερό και σαπούνι. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά και αργότερα τοποθέτησέ τα ξανά στην σκούπα.

Ο φούρνος είναι το μυστικό για το πιο τραγανό μπέικον

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις μια ηλεκτρική σκούπα;

Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από τη χρήση της. Οι ειδικοί προτείνουν να καθαρίζεις τα φίλτρα κάθε μήνα ώστε να μην συσσωρεύονται πολλά μικρόβια κα βακτήρια στις εσοχές.

Πηγή κεντρικής: pexels.com