Να τι θα σου συμβεί αν τρως μόνο φρούτα για μία εβδομάδα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Να τι θα σου συμβεί αν τρως μόνο φρούτα για μία εβδομάδα

Θα το δοκίμαζες;

Ξέρουμε πως το φαγητό είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στον πλανήτη γη –ίσως και στον γαλαξία- όμως πως θα σου φαινόταν αν για μία εβδομάδα δεν έτρωγες τίποτα άλλο εκτός από φρούτα; Ακούγεται σκληρό, όμως είναι πολύ καλό για τον οργανισμό σου και ιδού τι θα σου συμβεί εάν για 7 ολόκληρες μέρες τρως μόνο φρούτα.

Η φρουτώδης δίαιτα μοιάζει κάπως με την vegan διατροφή, αφού δεν τρως ούτε υδατάνθρακες, ούτε κρέας, ούτε τίποτα, παρά μόνο φρούτα. Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται αξίζει να της δώσεις μία ευκαιρία. Ωστόσο θα αναρωτηθείς γιατί να το δοκιμάσεις και θα σου πούμε ευθύς αμέσως.

Με αυτού το είδους τη διατροφή θα αυξήσεις την πρόσληψη φυτικών ινών στο σώμα σου, θα αποτοξινωθείς, θα μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων και το κυριότερο; Δεν θα μαγειρεύεις για μία ακόμη ολόκληρη εβδομάδα. Ποια είναι όμως τα αποτελέσματα;

Ακόμη κι αν μία από όλες αυτές τις μέρες σπάσεις τη δίαιτα και φας κανονικό φαγητό για βραδινό, να ξέρεις πως δεν θα αλλάξει τίποτα στα τελικά αποτελέσματα. Θα νιώσεις απίστευτη ενέργεια και τρομερά ξεπρησμένη. Επιπλέον θα έχεις πάρει απίστευτα θρεπτικά συστατικά από τα φρούτα και θα είσαι πλήρης σε όλους τους τομείς.

Διάβασε και αυτό: Αυτά είναι τα φρούτα που βοηθούν την υγεία σου

Φυσικά και δεν είναι για να το κάνεις κάθε εβδομάδα, όμως μία φορά το μήνα μπορείς να ακολουθείς αυτή τη διατροφή. Παρακάτω σου έχουμε ένα ενδεικτικό πλάνο για το τι μπορείς να φας.

Πρωινό: Ένα smoothie με 3 μπανάνες, μύρτιλα, χουρμάδες και περίπου ένα φλιτζάνι γάλα καρύδας
Πρωινό σνακ: Μία χούφτα αποξηραμένα ροδάκινα
Μεσημεριανό: Ένα μεγάλο μπολ φρουτοσαλάτα με μπανάνες, σταφύλια και βατόμουρα
Απογευματινό σνακ: Μια χούφτα αποξηραμένα σύκα
Βραδινό: Ένα μεγάλο μπολ με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ντομάτα, με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Επιδόρπιο: Μια χούφτα αμύγδαλα ωμά

Δες ακόμη: 4 φρούτα που μπορείς να φας για να μείνεις πάντα σε φόρμα