Αυτή είναι η μόνη αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου για να χάσεις βάρος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτή είναι η μόνη αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου για να χάσεις βάρος

Έτσι θα κάψεις λίπος και θα χάσεις βάρος

Κάθε χρόνο στα καινούργια σου resolutions βρίσκεται πάντα ένα το οποίο ήταν και στην προηγούμενη χρονιά και στην προ-προηγούμενη και πάει λέγοντας. Το να χάσεις κιλά είναι κάτι που θα θέλεις πάντα ειδικά όταν δεν είσαι ικανοποιημένη με το σωματικό σου βάρος. Για παράδειγμα τώρα ακόμη σου έχουν μείνει κάποια παραπάνω κιλά από όλα όσα έφαγες στις γιορτές.

Και μπορεί οι γιορτές να έχουν τελειώσει εδώ κι έναν μήνα περίπου, τα κιλά ακόμη μένουν εκεί και εσύ αναρωτιέσαι τι στο καλό πάει λάθος και δεν χάνεις βάρος αφού δεν τρως. Και θα σου πούμε ποιο είναι το λάθος που κάνεις. Ένα πράγμα πρέπει να αλλάξεις στη διατροφή σου και αυτό δεν είναι να μετράς μία μία τις θερμίδες ή να συρρικνώσεις τα γεύματά σου. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις βάρος χωρίς ποτέ να νιώσεις πεινασμένη είναι μόνο ένας.

Και ποιος είναι αυτός; Να κόψεις τη ζάχαρη. Και όταν λέμε ζάχαρη δεν εννοούμε τη ζάχαρη στον καφέ, αλλά τα γλυκά γενικά, τους υδατάνθρακες και τα τεχνητά γλυκαντικά. Ξέρεις μιλάμε για εκείνη τη σοκολάτα που κάθε μέρα τρως γυρνώντας από τη δουλειά. Θα σου λείψει το ξέρουμε, όμως δεν την έχεις τόση ανάγκη, όσο νομίζεις.

Προτίμησε να αντικαταστήσεις το γλυκό με κάποιο φρούτο και θα δεις άμεσα πόσο καλό σου έκανες. Αν κόψεις τη ζάχαρη, έστω και για τρεις εβδομάδες, θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να ανασυγκροτηθεί, κι έτσι θα έχεις λιγότερη ανάγκη μετά, να φας κάτι γλυκό. Θα καταναλώνεις επίσης λιγότερες κενές θερμίδες, αφού η ζάχαρη δεν έχει θρεπτική αξία. Σκέψου πόσες θερμίδες μπορείτε να γλιτώσεις απλά κόβοντας τις δύο σόδες την ημέρα, τον καφέ με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη και την απογευματινή σου σοκολάτα. (Ας είμαστε ειλικρινείς, καμία δεν τρώει μόνο ένα τετραγωνάκι από τη σοκολάτα;) Επιπλέον, όταν τρως ζάχαρη, τείνεις να ζητάς και να θέλεις και περισσότερα ζαχαρούχα τρόφιμα.

Μόλις κόψεις τα τρόφιμα με προστιθέμενα σάκχαρα - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ψωμιών, σάλτσες, γιαούρτι και ακόμη και τα dressing στις σαλάτες - η πείνα σου θα ρυθμιστεί φυσικά και θα καταλήξεις να τρως λιγότερο - και αυτό θα βοηθήσει εννοείται να χάσεις και τα ανεπιθύμητα περιττά κιλά.