Pranic Healing: Ποια τρόφιμα σου ταιριάζουν ενεργειακά

Pranic Healing: Ποια τρόφιμα σου ταιριάζουν ενεργειακά

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και στην στήλη της Σίσσυς Καλλίνη είδαμε για πρώτη φορά την παρουσίαση του ενεργειακού συστήματος Pranic Healing και το πώς αυτό επηρεάζει ή μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που τρεφόμαστε.

Το Pranic Healing είναι ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά συστήματα θεραπείας, αυτογνωσίας και πνευματικής εξέλιξης και αναπτύχθηκε από τον Grand Master Choa Kok Sui. Σκοπός είναι να μας μάθει να αξιοποιούμε τις φυσικές πηγές ζωτικής ενέργειας ή πράνα (prana) για τη θεραπεία του φυσικού και ενεργειακού σώματός μας. Το πράνα (λέξη σανσκριτικής προέλευσης που σημαίνει «ζωή-δύναμη») είναι η αόρατη βιοενέργεια ή ζωτική ενέργεια που κρατά το σώμα ζωντανό.

Η φυσική επαφή δεν είναι απαραίτητη αφού το Pranic Healing εφαρμόζεται στο ενεργειακό σώμα και όχι στο ορατό φυσικό σώμα. Αυτό το ενεργειακό σώμα απορροφά ζωτική ενέργεια και την διανέμει στα όργανα και τους αδένες. Οι ασθένειες εμφανίζονται αρχικά ως ενεργειακές δυσαρμονίες πριν εξελιχθούν ως παθήσεις στο φυσικό σώμα.

Εάν όμως το ενεργειακό σώμα διατηρηθεί καθαρό και ισορροπημένο τότε είναι απίθανο να εκδηλωθούν ως φυσικές παθήσεις.

Το ίδιο λοιπόν φαίνεται να ισχύει και με τις τροφές. Υπάρχουν τροφές που μας ταιριάζουν ενεργειακά και άλλες που μας απωθούν. Ουσιαστικά η σωστή αναλογία υδατανθράκων, πρωτεϊνών, μετάλλων και βιταμινών δεν αρκεί. Η τροφή που τρώμε δεν είναι απλώς πηγή θρεπτικών συστατικών για το σώμα αλλά μπορείς να επιλέξεις τα σωστά τρόφιμα για τροφή, θρέψη και ενίσχυση του ενεργειακού σώματος επίσης.

Το φρέσκο φαγητό περιέχει πολύ περισσότερη πρανική ενέργεια σε σχέση με τα συμπληρώματα διατροφής. Μια ισορροπημένη διατροφή απαιτεί επομένως κάτι περισσότερο από το σωστό μείγμα θρεπτικών συστατικών. Απαιτεί το σωστό μείγμα των prana χρώματος.



Διαφορετικά τρόφιμα γεμίζουν με διαφορετικούς χρωματισμούς πρανάς. Κάθε έγχρωμο prana εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη λειτουργία. Το κλειδί είναι ισορροπία. Όπως και στη ζωή, έτσι και στα τρόφιμα, πρέπει να υπάρχει τέλεια αρμονία. Όπως λέει ο Δάσκαλος Choa Kok Sui σχετικά με την υπερβολικότητα, πάρα πολλά από αυτά είναι επιζήμια.
Ο Δάσκαλος προειδοποιεί επίσης για ορισμένα είδη τροφίμων που πιστεύει ότι περιέχουν βρώμικη ενέργεια που μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το χοιρινό κρέας, ορισμένα είδη ψαριών και ο καπνός είναι μερικές από αυτές τις πηγές βρώμικης ενέργειας. Ο δάσκαλος συμβουλεύει επίσης κατά της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.
Επιπλέον, η praning healing διατροφή, αν και δεν θέτει κανένα καταναγκασμό στην αποχή από μη χορτοφαγικά τρόφιμα, προτείνει μια χορτοφαγική διατροφή για όλους στο δρόμο της πνευματικότητας. Μέσω του Pranic Healing μαθαίνουμε πώς να σαρώσουμε τα τρόφιμα που τρώμε και να καθαρίζουμε τη βρώμικη ενέργεια.

Τα είδη διατροφής όπως το καλαμπόκι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το λεμόνι, το αγγούρι πιστεύεται ότι αποτελούν εξαιρετικές βρώσιμες πηγές πρανικής ενέργειας καθώς περιέχουν ωφέλιμα έγχρωμα prana. Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο θεωρούν επίσης ότι αυτά τα τρόφιμα είναι γεμάτα με καλές ιδιότητες. Το καλαμπόκι και το λεμόνι περιέχουν πορτοκαλί και πράσινη πρανά και τα δύο είναι αποτελεσματικά στον καθαρισμό και την αποσυμπίεση. Υψηλές ποσότητες πορτοκάλι prana στο σκόρδο το καθιστούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με πληροφορίες από https://www.thepranichealers.com/ https://www.pranichealinglight.gr/