Ανθρακούχο νερό: Ενυδατώνει τελικά επαρκώς τον οργανισμό σου;

Ιωάννα Τζανή
Ανθρακούχο νερό: Ενυδατώνει τελικά επαρκώς τον οργανισμό σου;

Οι... όροι που πρέπει να τηρούνται προκειμένου το ανθρακούχο νερό να μη γίνει επιβλαβές για εσένα.

Όλες έχουμε μια φίλη που αδειάζει τα κουτάκια του ανθρακούχου νερού το ένα μετά το άλλο και πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι μπορούμε εμείς να πιούμε ένα μικρό μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό.

Οι λάτρεις του ανθρακούχου νερού ισχυρίζονται ότι πίνουν περισσότερα ποτήρια νερό καθημερινά, καθώς επίσης ότι το ρόφημα είναι εντελώς απαλλαγμένο από θερμίδες και αποτελεί μια καλύτερη εναλλακτική από την κατανάλωση σόδας.

aqua3

Φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό: Το κορυφαίο wellness trend της εποχής μας

Ωστόσο, οι μέχρι στιγμής μελέτες υποστηρίζουν ότι η υπερβολική ποσότητα ανθρακούχου νερού μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών, ενώ έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με την ενυδατική δύναμή του.


https://www.instagram.com/p/CWVixh-s6xA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όλη αλήθεια γύρω από την ενυδάτωση που χαρίζει στον οργανισμό το ανθρακούχο νερό

Η αλήθεια είναι ότι το ανθρακούχο νερό είναι ένα πολύ καλό «αφέψημα» που ενυδατώνει τον οργανισμό το ίδιο με το εμφιαλωμένο, αλλά υπό έναν όρο!

Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το ανθρακούχο νερό που πίνεις αποτελείται 100% από νερό και ανθρακικό, λέει η διευθύντρια τροφίμων και διατροφής της «Cooking Light», Brierley Horton, και να αποφεύγεις τις συσκευασίες που περιέχουν πρόσθετα αρώματα, σάκχαρα και κιτρικό οξύ.



Η επιστήμη μίλησε

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «The American Journal of Clinical Nutrition» εξέτασε πόσο αποτελεσματικά μπορεί το εμφιαλωμένο νερό να ενυδατώσει τον οργανισμό σε σύγκριση με άλλα 13 ποτά.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει μικρή διαφορά όσον αφορά την ενυδάτωση με εμφιαλωμένο νερό, ανθρακούχο νερό, καφέ και πολλά άλλα δημοφιλή ποτά.

Επίσης, το USDA συνιστά το ανθρακούχο νερό χωρίς γλυκαντικές ουσίες ως καλό αντικαταστάτη των αναψυκτικών και υποστηρίζει ότι η κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για παχυσαρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να γιατί πρέπει να αρχίσεις να πλένεις το πρόσωπό σου με ανθρακούχο νερό

Το matcha latte είναι το πιο υγιεινό ρόφημα του φθινοπώρου-Πώς θα το φτιάξεις

Ξέχνα τον καφέ! 5 ζεστά ροφήματα που θα σου κρατούν συντροφιά όλο τον χειμώνα