10 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι και δεν νιώθεις καλά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
10 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι και δεν νιώθεις καλά

Γιατί δεν θέλουμε κανένας να περνάει άσχημα

Υπάρχουν ορισμένες φορές στη ζωή σου που ξυπνάς και απλά νιώθεις τόση βαρεμάρα, που ακόμη και η σκέψη του να σηκωθείς από το κρεβάτι σου μοιάζει Γολγοθάς. Η ψυχολογία σου και η διάθεση σου έχει πιάσει πάτο και εσύ το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις στον καναπέ αγκαλιά με μια κουβέρτα και να τρως παγωτό και σοκολάτες.

Είναι βέβαια και αυτές οι φορές που αυτή η κατάσταση επηρεάζει και την όρεξή σου, όμως γι’ αυτό τα είπαμε σε άλλο θέμα. Τώρα θα μάθεις 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν έρχονται αυτές οι μέρες που βαριέσαι τα πάντα.

-Βγες μία βόλτα: Βάλε τον εαυτό σου σε μία πρόκληση. Άφησε το κινητό και το πορτοφόλι σου στο σπίτι. Κάνε μια βόλτα, δες τον κόσμο, θαύμασε τη θέα ή ακόμη καλύτερα σταμάτα και μύρισε τα τριαντάφυλλα σε αυτόν τον υπέροχο κήπο δίπλα στο σπίτι σου.

-Αγόρασε δύο βαράκια για τα χέρια: Την επόμενη φορά που θα σε κατακλείσει αυτό το συναίσθημα της βαρεμάρας, πάρε τα βαράκια σου και γύμνασε τα χέρια σου.

Δες και αυτό: 3 αποδεδειγμένοι τρόποι να αντιμετωπίσεις την εποχιακή κατάθλιψη

-Βάλε πλυντήριο: Εντάξει ακούγεται αστείο και ακόμη πιο βαρετό, όμως θα δεις πως θα περάσει πιο ευχάριστα η ώρα σου.

-Πήγαινε στο γυμναστήριο: Θυμάσαι μια συνδρομή που έχεις πληρώσει από τις αρχές Σεπτέμβρη; Μάλλον ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσεις.

-Άλλαξε διακόσμηση στο σπίτι σου: Ψάξε για καινούργιες ιδέες και άλλαξε διακόσμηση στο σαλόνι, την κουζίνα ή και την κρεβατοκάμαρά σου.

-Άκου μουσική: Τι καλύτερο από το να χαλαρώσεις (ή και όχι) με λίγη μουσική; Προς θεού μην βάλεις τίποτα που θα σου ρίξει τη διάθεση περισσότερο

-Βάψε τα νύχια σου: Λίγο pampering όλες το χρειαζόμαστε. Πάρε ότι βερνίκι νυχιών έχεις στο μπάνιο σου και διάλεξε το καλύτερο για εσένα.

-Πάρε τηλέφωνο μια παλιά σου φίλη: Μια φίλη που έχεις καιρό να μιλήσεις μαζί της και οι δύο ώρες που θα μιλήσετε είναι αν μη τι άλλο σίγουρες.

-Κάνε ένα αφρόλουτρο: Τι όχι; Λίγη χαλάρωση την αξίζεις!

-Φτιάξε ένα γλυκό: Ναι , μόνη σου! Πειραματίσου, συγκέντρωσε τα αγαπημένα σου υλικά και φτιάξε το γλυκό που θα ήθελες εσύ να φας εκείνη τη «δύσκολη» στιγμή. Φυσικά θα του δώσεις κι ένα όνομα.

Αυτό το είδες; Η επιστήμη μίλησε: Αυτά είναι τα 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για μια ευτυχισμένη ζωή