Σταμάτα πια να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετή

Μαρία Ροδίτη
Σταμάτα πια να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετή

Δεν έχει νόημα να νιώθεις ανεπαρκής και να τα βάζεις διαρκώς με τον εαυτό σου!

Συμβαίνει σε όλες μας! Να έχουμε πετύχει μια σειρά από πράγματα στη ζωή μας, να έχουμε καταξιωθεί στα επαγγελματικά μας και στο τέλος της ημέρας… να νιώθουμε ανεπαρκείς. Να αισθανόμαστε πως δεν είμαστε καλές σε ό,τι κάνουμε.

Νιώθεις έτσι το τελευταίο διάστημα κι εσύ; Αν ναι, ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις αυτόν τον (ανούσιο) φόβο σου. Δεν αξίζει να ταλανίζεις το μυαλό σου με πράγματα που δεν σε πάνε παρακάτω.

8 πράγματα που αν κάνεις κάθε πρωί θα είσαι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη

Οι δύο βασικοί παράγοντες που σε κάνουν να νιώθεις ανεπαρκής

Καλό είναι πρώτα να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι ανεπαρκής, μετά θα καταφέρεις να βάλεις στην άκρη κάθε φόβο και στο τέλος να απολαύσεις όσα έχεις κατακτήσει ως σήμερα.

via GIPHY

Τι φταίει, λοιπόν, και νιώθεις ότι δεν κάνεις τίποτα καλά;

#1 Συγκρίνεις πάντα τον εαυτό σου με τους άλλους

Δυστυχώς, η κοινωνία- από νεαρή ηλικία- μας έχει βάλει σε αυτό το τρυπάκι. Να κοιτάμε τι έχει επιτύχει ο διπλανός μας, πώς είναι το σώμα του ή το πρόσωπό του και να προσπαθούμε να τα αντιγράψουμε.

Αυτό είναι λάθος! Ο καθένας είναι μοναδικός. Έτσι κι εσύ! Έχεις άλλες ικανότητες από τον διπλανό σου, έχεις άλλον σωματότυπο από ένα μοντέλο που βλέπεις στην τηλεόραση, δεν μπορείς να είσαι ξανθιά, όπως η αγαπημένη σου παρουσιάστρια. Είσαι εσύ και οφείλεις να σε αγαπήσεις.



#2 Θέτεις εξαιρετικά υψηλούς στόχους για τον εαυτό σου

Μην παρεξηγηθώ! Δεν λέω πως δεν είναι καλό να θέτουμε στόχους. Ίσα-ίσα έτσι εξελισσόμαστε. Δεν χρειάζεται, όμως, να το παρακάνεις.

Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι πράγματα που ξεπερνούν τις δυνάμεις σου. Ο καθένας έχει τις δικές του αντοχές και συγκεκριμένες ικανότητες. Γι' αυτό και μπορεί να καταφέρει διαφορετικά πράγματα από κάποιον άλλον.

Για να έρθεις... στα ίσια σου, λοιπόν, και να μπορέσεις να ξεπεράσεις τον φόβο σου ότι ποτέ δεν είσαι αρκετά καλή, check την gallery. Και, φυσικά, άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να απολαύσει όσα του συμβαίνουν.