Θες αστραφτερό χαμόγελο; 7 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Θες αστραφτερό χαμόγελο; 7 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Δεν μπορείς να φανταστείς τι κλέβει τη λάμψη από το χαμόγελό σου!

Μούρα: Τα μούρα είναι φρούτα γέματα θρεπτικά συστατικά, αλλά και χρωστικές ουσίες που αφήνουν σημάδια στο λαμπερό σου χαμόγελο.

Ραπανάκια: Ξέρεις πόσο άσχημα λερώνουν τα ρούχα σου τα κόκκινα αυτά ζουμερά λαχανικά; Το ίδιο μπορούν να κάνουν και στα δόντια σου! Βούρτσισε τα αμέσως μετά την κατανάλωσή τους για να μειώσεις τη δράση τους.

Κράκερς: Ποιος να το φανταστεί! Πολλά κράκερς που υπάρχουν στο εμπόριο περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι μετατρέπονται σε ζάχαρη και δημιουργούν το καλύτερο περιβάλλον για βακτήρια στη στοματική κοιλότητα.

Ξύδι μπαλσάμικο: Γεμάτο όξινα συστατικά το μπαλσάμικο είναι πολύ κακά νέα για την οδοντοστοιχία σου. Προσπάθησε να περιορίσεις την ποσότητά του στις σαλάτες.

Πίκλες: Η ξινή γεύση που σου αρέσει στις πίκλες είναι αυτό που βλάπτει τα δόντια σου. Καταστρέφει την αδαμαντίνη των δοντιών σου και προκαλεί λεκέδες.

Καφές και τσάι: Είτε λατρεύεις το cappuccino είτε το τσαγάκι, αν το παρακάνεις με τις ποσότητες τότε σταδιακά το χαμογελό σου θα γίνει κίτρινο. Και δεν το θες αυτό!

Χυμός ντομάτας: Επειδή η ντομάτα περιέχει όξινα συστατικά μπορεί να καταστρέψει την αδαμαντίνη σου. Κατανάλωσε κέτσαπ και χυμό ντομάτας σε περιορισμένες ποσότητες.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 6 τρόποι να φας τυρί χωρίς τύψεις (και να αδυνατίσεις)!