Το καλοκαίρι μπορεί να φτάνει στο τέλος του.. τα κυματιστά μαλλιά της θάλασσας όμως, όχι!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Το καλοκαίρι μπορεί να φτάνει στο τέλος του.. τα κυματιστά μαλλιά της θάλασσας όμως, όχι!

Η Ισμήνη Νταφοπούλου μας δείχνει πως μπορούμε να κρατήσουμε τα αγαπημένα μας, φυσικά κυματιστά από τη θάλασσα, μαλλιά και το  χειμώνα!

Γεια σας φίλες μου!

Ο Σεπτέμβριος μπήκε για τα καλά και μπορεί επίσημα να αποχαιρετήσαμε την εποχή του καλοκαιριού, κλιματολογικά όμως, αλλά και από άποψη διάθεσης.. αρνούμαστε πεισματικά να το αφήσουμε να φύγει!

Στο σημερινό θέμα λοιπόν, αποφάσισα να σας δώσω έναν πανεύκολο τρόπο να κρατήσετε το καλοκαίρι.. στο κεφάλι σας! Γιατί ποιος δε λατρεύει την αίσθηση του θαλασσινού νερού αλλά και την τέλεια υφή που δίνει στα μαλλιά μας; Δημιουργήστε λοιπόν στο σπίτι τους κυματισμούς που έχουν τα μαλλιά σας στην παραλία με αυτό τον έξυπνο τρόπο..

Χρειάζεστε ένα δοχείο με ψεκαστήρα (βαποριζατέρ), όπως αυτό της φωτογραφίας και όπως θα δείτε εδώ, εγώ έχω ήδη φυλάξει μικρή ποσότητα θαλασσινού νερού για τις δυσκολες ημέρες που δεν προλαβαίνω να φτιάξω τα μαλλιά μου, οπότε μετά το λούσιμο, το ψεκάζετε, τσαλακώνετε λιγάκι τις άκρες με τα δάχτυλά σας.. και έτοιμη!

vap c007b

Το μειονέκτημα όμως της μεθόδου αυτής, είναι πως κάποια στιγμή το θαλασσινό νεράκι του δοχείου θα εξαντληθεί, οπότε τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Το φτιάχνετε μόνες σας, και μάλιστα βελτιωμένο!!

Προσθέστε μέσα στο βαποριζατέρ:

1 κούπα ζεστό νερό, 3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι, 1 κουταλιά του γλυκού τζελ μαλλιών, 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (προτείνω αιθέριο έλαιο καρύδας, για να πάρετε μαζί σας εκτός από τα μαλλιά του καλοκαιριού, και τις μυρωδιές και αναμνήσεις του..!)

Όσο ακόμη έιναι πολύ ζεστό το νερό, ανακατεύετε ή ανακινείτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να λιώσει το αλάτι. Ψεκάζετε σε καθαρά και νωπά μαλλιά και τα "τσαλακώνετε" με τα χέρια σας. Αφήστε να στεγνώσουν φυσικά, ή στεγνώστε με μια φυσούνα.

Έτοιμες!! :)

~Επικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook,

~Μείνετε συντονισμένοι στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram,

~ή ακολουθήστε με στο Twitter!

Μέχρι την επόμενη φορά.. Να περνάτε όμορφα και μην ξεχνάτε να μένετε συντονισμένες στο Queen.gr!