Oι πιο νόστιμες συνταγές με χαλβά Όλυμπος

MamaTsita
Oι πιο νόστιμες συνταγές με χαλβά Όλυμπος

Είναι νόστιμο πράγμα ο χαλβάς. Και για μένα τα νόστιμα πράγματα πρέπει να τα γευόμαστε σε καθημερινή βάση κι όχι μια στις τόσες. Για να σου εξηγήσω τι εννοώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε συνδυάσει το χαλβά μόνο με την Καθαρή Δευτέρα και τη Σαρακοστή (το ίδιο ισχύει και για τη λαγάνα). Και με τις υπόλοιπες μέρες; Τι γίνεται με τις υπόλοιπες μέρες;

Ο χαλβάς με το κακάο του, με το αμυγδαλάκι του, με τη βανίλια του, και τώρα με τα super fruits του, βρίσκεται χρονικής στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Γιατί λοιπόν τον προσπερνάμε τον περισσότερο καιρό και τον θυμόμαστε μόνο στα κούλουμα; Ανεξήγητο!!!

1mama

Και να πεις πως δεν μπορείς να κάνεις συνταγές με χαλβά; Αν μπορείς λέει;! Ξέρεις πόσες; Πολλές, πάρα πολλές!!!
Εγώ θα σου δείξω μία από τις αγαπημένες μου σαλάτες σήμερα και μεθαύριο θα σου δείξω άλλη μία. Ναι, ναι, μην εκπλήσσεσαι...σαλάτα με χαλβά!!!

2mama

Και θα σου θυμίσω κι ακόμη δύο αγαπημένες μου συνταγές τις οποίες μπορείς να βρεις με ένα κλικ εδώ (εδώ θα μπουν τα link των περσινών συνταγών)

Πορτοκαλοσαλάτα λοιπόν, με χαλβά κακάο Όλυμπος. Την ιδέα μου την έδωσε η παραδοσιακή σαλάτα πορτοκάλι, όπως φτιάχνεται στη Μεσσηνία. Την δοκίμασα πέρυσι το καλοκαίρι που βρέθηκα εκεί.
Εκεί βέβαια την δοκίμασα με κρεμμύδια και χοντροτριμμένη σφέλα (παραδοσιακό τυρί). Η δικιά μου παραλλαγή απλώνεται πάνω σε φύλλα ραντίτσιο, περιέχει κομμάτια χαλβά με κακάο (πορτοκάλι+σοκολάτα = υπέροχος συνδυασμός) και ραντίζεται με ένα ελαφρύ dressing που της δίνει ακόμη περισσότερο άρωμα και γεύση.

Χρησιμοποιώ

Χαλβά με κακάο Όλυμπος Παπαγιάννη
2-3 πορτοκάλια
μερικά φύλλα ραντίτσιο
μερικές σταφίδες (προαιρετικά)
dressing από
σησαμέλαιο
χυμό πορτοκάλι
βαλσαμικό εσπεριδοειδών
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3mama

Ξεφλουδίζω και κόβω σε μικρές μπουκίτσες τα πορτοκάλια. Στρώνω τα φύλλα ραντίτσιο στο πιάτο που θα χρησιμοποιήσω και τοποθετώ πάνω τους τα πορτοκάλια. Προσθέτω μερικά κομματάκια χαλβά με κακάο, ραντίζω με το dressing κι ανακατεύω απαλά. Ολοκληρώνω τη σαλάτα μου με μερικά ακόμη κομμάτια χαλβά, τα οποία τοποθετώ στην κορυφή.

Αυτό ήταν! Η πορτοκαλοσαλάτα μου με χαλβά κακάο είναι έτοιμη κι είναι απίστευτα γευστική.

4mama

Μπορεί να συνοδεύσει κυρίως πιάτα της καθημερινής, αλλά και Σαρακοστιανά.
Αν παραλείψεις το dressing και το ραντίτσιο έχεις μια δροσερή φρουτοσαλάτα με την γλύκα της γεύσης του χαλβά. Κι αν της βάλεις από δίπλα και μια μπάλα παγωτό σοκολάτα έχεις στη στιγμή ένα απίθανο επιδόρπιο.

Με αγάπη
Mamatsita

Και θα σου θυμίσω κι ακόμη δύο αγαπημένες μου συνταγές τις οποίες μπορείς να βρεις με ένα κλικ παρακάτω:

O πιο νόστιμος και θρεπτικός χαλβάς από την Mamatsita

Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με χαλβά βανίλια, από τη Mamatsita