Κροκέτες ρυζιού με ζαμπόν και τυρί

MamaTsita
Κροκέτες ρυζιού με ζαμπόν και τυρί

Έχεις τραπέζι και θέλεις ένα πρωτότυπο και εύκολο ορεκτικό; Αν έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις τα ίδια και τα ίδια, ακολούθησε τη συνταγή μου για να εντυπωσιάσεις με το πιο γευστικό πιάτο! Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και θα ευχαριστήσει από τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους μέχρι τους μικρούς φίλους της παρέας. Γιατί… ποιος δεν λατρεύει το ρύζι;

Βάλε λίγη φαντασία και βρες τρόπους να το αξιοποιήσεις δημιουργικά. Η δική μου πρόταση είναι οι πιο νόστιμες κροκέτες ρυζιού με ζαμπόν και τυρί! Για να απογειώσεις το συγκεκριμένο πιάτο, χρησιμοποίησε το αγαπημένο κίτρινο ελληνικό ρύζι AGRINO BELLA! Το ξεχωρίζω γιατί καλλιεργείται στην Κεντρική Μακεδονία και είναι το μόνο που αναγράφει το όνομα συγκεκριμένου ντόπιου παραγωγού και την περιοχή καλλιέργειας πάνω στο πακέτο. Έτσι, μπορείς να προσφέρεις ένα ωραίο ορεκτικό φτιαγμένο με το πιο αγνό υλικό και πλούσια γεύση. Ετοίμασέ το με αγάπη και μοίρασε χαμόγελα στους αγαπημένους σου!

Υλικά

250 γρ. ρύζι Agrino Bella
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
για το πανάρισμα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

-Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό ή ζωμό για 18’-20’ και το σουρώνουμε.

-Έτσι, όπως είναι, ζεστό ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, τον κρόκο του αυγού, αλάτι- πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

-Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

-Όταν το μίγμα παγώσει καλά, πλάθουμε τις κροκέτες ρυζιού με το χέρι μας, δίνοντας σχήμα στρογγυλό σαν κεφτεδάκι.

-Περνάμε τις κροκέτες πρώτα στο αλεύρι στη συνέχεια στα αυγά στα οποία έχουμε προσθέσει κι ελάχιστο νερό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

-Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.