Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

MamaTsita
Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Η ερώτηση επανέρχεται ξανά και ξανά… Αν όμως έχεις βαρεθεί τους πειραματισμούς και έχεις όρεξη για μία συνταγή που θυμίζει… κυριακάτικο τραπέζι και στιγμές με την οικογένεια, δοκίμασε να φτιάξεις κοτόπουλο με ρύζι. Είναι το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων και θα μας θυμίζει για πάντα… μαμά! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ελληνικό comfort food, που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα μετά από μία δύσκολη μέρα.

Πώς μπορείς όμως να το απογειώσεις; Χρησιμοποίησε το πιο γευστικό ελληνικό ρύζι, το AGRINO BELLA! Μπορεί να αναδείξει ακόμα και τα πιο απλά πιάτα και ταιριάζει απόλυτα στη συγκεκριμένη συνταγή. Καλλιεργείται στην Κεντρική Μακεδονία και είναι το μόνο που αναγράφει το όνομα συγκεκριμένου ντόπιου παραγωγού και την περιοχή καλλιέργειας πάνω στο πακέτο. Έτσι, μπορείς να είσαι σίγουρη για την ποιότητά του. Είναι ότι πιο αγνό, όπως και η αγάπη που θέλουμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας!


Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες

Για τη μαρινάδα
ξύσμα λεμονιού
χυμό λεμονιού
½ κ. σ. ρίγανη
½ κ. σ. θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι-πιπέρι

Υπόλοιπα υλικά
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι Agrino Bella μακρύκοκκο
1 ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο
¾ κούπας ζεστό νερό
μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη & θυμάρι
αλάτι - πιπέρι
ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
-Σε μια σακουλίτσα μαρινάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, προσθέτοντας όλα τα υλικά και αφήνουμε έτσι τουλάχιστον για μισή ώρα.


-Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος, τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου, αρχικά με το δέρμα προς τα κάτω και τις θωρακίζουμε.

-Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

-Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τους χυμούς του σε μια πιατέλα.

-Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, καθώς και ότι έχει περισσέψει από το σακουλάκι της μαρινάδας. Ανακατεύουμε και μόλις το ρύζι πάρει μία πρώτη βράση προσθέτουμε το κοτόπουλο (με το δέρμα προς τα πάνω).

-Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.

-Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει απορροφήσει όλα τα υγρά.

-Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.