Τα 3 makeup tips που ακολουθώ κάθε μέρα για να έχω φρέσκια και λαμπερή εμφάνιση

Ισμήνη Νταφοπούλου
Τα 3 makeup tips που ακολουθώ κάθε μέρα για να έχω φρέσκια και λαμπερή εμφάνιση

Καλημέρα κορίτσια μου!

Κι επειδή μου το ζητήσατε τόσο πολύ, είμαι εδώ να σας απαντήσω! Τί κάνω τελικά κάθε πρωί και με βοηθάει να δείχνω πάντα φρέσκια; Σου παραθέτω λοιπόν τα 3 tips μου που δεν ξεχνώ ποτέ (ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαιράκι) για φρέσκια και λαμπερή εμφάνιση.

1. Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, αλλά το νούμερο ένα βήμα για να δείχνεις φρέσκια είναι το πολύ καλά ενυδατωμένο δέρμα. Φυσικά θα έχεις ακούσει πως πρέπει να πίνεις πολύ πολύ νερό (εγώ δεν είμαι και το καλύτερο παράδειγμα σε αυτό τον κανόνα δυστυχώς), όμως εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή για το κάθε δέρμα ενυδατική κρέμα. Δεν ξεχνώ λοιπόν ποτέ το πρωί να πλύνω καλά και να ενυδατώσω σωστά το πρόσωπό μου, καθώς και την αντηλιακή μου (χειμώνα-καλοκαίρι) κρέμα με 50 δείκτη προστασίας! Έτσι έχω κάνει ήδη το πρώτο βήμα για να δείχνω φρέσκια και ξεκούραστη όλη μέρα.

2. Το δεύτερο μου tip, είναι κάτι που σίγουρα δε θα σου αρέσει καθόλου, και θα σε βγάλει από τη ρουτίνα σου με τρόπο που δε θα έχεις φανταστεί. Ο κανόνας μου λοιπόν είναι ότι αποφεύγω (όσο γίνεται) την τερακότα. Αυτό γιατί θεωρώ τεράστιο μύθο το πόσο ταιριάζει σε όλα τα δέρματα και είναι τόσο πασπαρτού που μπορεί να τη χρησιμοποιήσεις σα πούδρα σε όλο το πρόσωπο για ηλιοκαμμένη όψη, σα ρουζ, σα προϊόν για contouring κλπ. Κατά την προσωπική μου άποψη, η τερακότα είναι κάτι που τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων -και προσωπικά είμαι σίγουρα μέσα σε αυτό το ποσοστό- "βαραίνει" και μεγαλώνει ηλικιακά την όψη του προσώπου μιας γυναίκας, ειδικά όταν χρησιμοποιεί προϊόν τερακότας με shimmering λάμψη ή glitter. Δοκίμασε (και προτίμησε) να φοράς ρουζάκια ή πούδρες σε πιο φυσικά χρώματα και υφές, όπως είναι το φυσικό ροδακινί που δίνει ροδαλό και πιο φρέσκο αποτέλεσμα. Αν δεν είσαι έτοιμη να αποχωριστείς την τερακότα σου, προσπάθησε τουλάχιστον να είναι ματ και να μη την χρησιμοποιείς σε όλο το πρόσωπο αλλά να την περιορίσεις μόνο σε σημεία που χρειάζονται ενδεχομένως μια μικρή χρωματική "ενίσχυση" όπως είναι ο λαιμός που είναι πάντα πιο ανοιχτόχρωμος, η γραμμή των κοψιμάτων κάτω από τα ζυγωματικά για σκίαση κλπ.

Extra tip: Ο κανόνας μου για να ξεχωρίζω ποιο είναι το τέλειο ροδαλό και σούπερ φυσικό χρώμα για φρεσκάδα στα μάγουλα, είναι να επιλέγω πάντα αυτό που δε μπορώ να διακρίνω αν είναι ροδακινί ή ροζ. Βρες ένα προϊόν με την απόλυτη ισορροπία και δοκίμασέ το επάνω σου. Να μη σου ροζίζει στα μάγουλα, ούτε να φαίνεται πολύ ροδακινί-πορτοκαλί.

3. Τρίτο και καλύτερο το κραγιόν. Αν θες να δείχνεις φρέσκια και ροδαλή κάθε μέρα, ξέχασε τα μεταλλικά κραγιόν, ξέχασε και τα ματ κραγιόν, βασικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ξέχασε γενικά τα κραγιόν. Μην τρομάξεις, δε θα σε βάλω να κυκλοφορείς άβαφτη. Απλά ειδικά τους πιο ζεστούς μήνες απέφυγε τα πολύ ματ χρώματα στα χείλη και δοκίμασε πιο glossy υφές. Δε χρειάζεται να φοράς lip gloss, να σου κολλάει στα μαλλιά και να σε ταλαιπωρεί. Μπορείς να αναμίξεις διάφορες αποχρώσεις lip balm ή liposan όπως εγώ λατρεύω να κάνω, ή να επιλέξεις μεταξύ άπειρων κραγιόν που κυκλοφορούν πια, που δεν περιέχουν πολλές χρωστικές, απλά δίνουν μια πολύ ωραία ενυδάτωση και ελαφρύ ροδαλό χρώμα στα χείλη. Αν σου φαίνεται πολύ light, μπορείς να δοκιμάσεις να φοράς ένα πολύ πολύ φυσικό περίγραμμα πριν από αυτό. Θα σε αποζημιώσει όταν το δοκιμάσεις!!

Φρέσκιες και λαμπερές γιατί το καλοκαιράκι έφτασε κορίτσια μουυυυυυ!

XX,

Ισμήνη