Το tip μου για super λαμπερά και λεία μαλλιά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ προϊόν!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Το tip μου για super λαμπερά και λεία μαλλιά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ προϊόν!

Καλημέρα, όμορφη Παρασκευούλα, και σήμερα δε θα μπορούσα να μη μοιραστώ μαζί σου την -όχι και τόσο καινούρια μου- ανακάλυψη που έχει αλλάξει τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μου τα τελευταία χρόνια.

Θα μου πεις, γιατί; Τώρα το θυμήθηκες;

Προσωπικά δεν το ξέχασα ποτέ, όπως επίσης δε σταμάτησα ποτέ να εφαρμόζω αυτό το tip. Απλά τις τελευταίες εβδομάδες έχω παρατηρήσει έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ερωτήσεων στο instagram για το τι κάνω για να πετυχαίνω τα λαμπερά μαλλιά και πιο συγκεκριμένα, τι χρώμα χρησιμοποιώ, ποιας βαφής, με ποια τεχνική κλπ. Ήθελα λοιπόν και από εδώ να πω πως κάποτε ένας κομμωτής που εμπιστεύομαι πολύ μου είπε "επειδή σε ξέρω, αν πειράξεις το φυσικό καστανό σου χρώμα το πιο πιθανό είναι να μη το ξαναπετύχεις ποτέ, καλύτερα να μη πειραματίζεσαι αν δεν θέλεις να κάνεις κάποια ριζική αλλαγή σε ξανθό ή χάλκινο". Όπως καταλαβαίνεις δεν το έχω τολμήσει ποτέ μου να τα πειράξω με βαφές. Και 3-4 λευκές που έχουν ξεπεταχτεί ζητάω και μου τις περνάνε πολύ πολύ τοπικά, τρίχα-τρίχα.

Άρα θέλω να καταλήξω οτι το μυστικό των λαμπερών μαλλιών μη το ψάχνετε στις βαφές κορίτσια. Επίσης το πιο πιθανό είναι κάποια προϊόντα να βοηθάνε κάπως αλλά η λάμψη των μαλλιών πηγάζει κυρίως από την εσωτερική υγεία της τρίχας και έτσι, αυτό είναι που θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο. Για να μη μακρυγορώ, θα σου πω πως σε έρευνες που έχουν γίνει, αποδείχτηκε οτι μεγάλο ρόλο παίζει η εσωτερική ενυδάτωση της τρίχας και άρα πάλι θα πούμε το κλισέ, πίνε πολύ νερό!

orzene

Όμως το tip που θέλω να σου δώσω δεν είναι αυτό. Αποδείχτηκε επίσης ότι στο ίδιο κεφάλι, με την ίδια ποιότητα τρίχας, η μια πλευρά των μαλλιών ήταν πάντα πολύ πιο λαμπερή όταν μετά το τελευταίο "χέρι" λουσίματος και λίγο πριν στεγνώσουν το μαλλί, περνούσαν μία γενναία δόση ξεβγάλματος με κρύο νεράκι. Το πιο πιθανό είναι να το έχεις ακούσει, μάθε όμως πως η αποτελεσματικότητα αυτού του tip προφανώς είναι εμφανής με την πρώτη προσπάθεια αλλά όσο περισσότερο το τολμάς, τόσο πιο πολύ "σφίγγουν" τα λέπια της τρίχας και γίνεται πιο λεία και λαμπερή σε βάθος χρόνου.

Μην περιμένεις λοιπόν να σου το κάνουν μόνο μια φορά στο τόσο, όταν και αν επισκέπτεσαι το κομμωτήριο! Εφάρμοσέ το μόνη σου!

Το ξέρω πως είναι βασανιστήριο (αχ ειδικά το χειμώνα, μπρρρ) αλλά πάντα να προσπαθείς, μετά το λούσιμο στο ντους ή το μπάνιο σου, να ξεβγάζεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Σε βάθος χρόνου θα δεις τεράστια διαφορά στην εμφάνιση της τρίχας σου!

Αναμένω κι άλλες ερωτήσεις/ιδέες σου ΕΔΩ.

Καλό, τέλειο, φανταστικό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακοοο!

xx,

Ισμήνη