Το αντίο της Αριάδνης και το άδειο δωμάτιο με το γεμάτο μήνυμα - Πάρε μια ανάσα κι αναθεώρησε τη ζωή

Κατερίνα Ιωακείμ
Το αντίο της Αριάδνης και το άδειο δωμάτιο με το γεμάτο μήνυμα - Πάρε μια ανάσα κι αναθεώρησε τη ζωή

«Δεν αξίζει τίποτα παρά οι στιγμές που έχουμε! Να τις περνάτε όμορφα, να μην δουλεύετε πολύ και να ΖΕΙΤΕ!», έγραψε η Αριάδνη Γερασιμίδου στο τελευταίο της post στα social media. Με τη δύναμη του ανθρώπου που παλεύοντας με το θεριό αναθεωρεί τη ζωή του όλη, κάθε λέξη παγώνει τον χρόνο. Και τώρα τι λες; Αξίζει να κλαις τα βράδια για τις μιζέριες των άλλων; 

Χιλιάδες πληροφορίες περνούν μπροστά από τα μάτια μας καθημερινά, καταγράφονται όλα, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά, χωρίς να δώσουμε πολλές φορές ιδιαίτερη σημασία, για να ανασυρθούν σε διάφορες στιγμές της ζωής μας, προς μεγάλη έκπληξη κυρίως δικής μας αλλά και των γύρω μας. Στην περίπτωση, δε, που είσαι και social media addicted, ο όγκος των πληροφοριών που λαμβάνεις είναι ασύληπτος. Υπάρχουν ωστόσο στιγμές που δυο γραμμές, οι οποίες βιαστικά περνούν από το timeline σου ξανά και ξανά (λόγω shares, mentions, και σχολίων), κάνουν τον χρόνο να παγώσει. Κάθε άλλη πληροφορία της ημέρας μπαίνει στην άκρη. Μένεις να κοιτάς την οθόνη και να αναρρωτιέσαι: Γιατί πρέπει πάντα να συμβαίνει κάτι τόσο σοκαριστικό για να βάζουμε ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας εκείνα που πραγματικά αξίζει να κρατάμε από την κάθε μέρα μας;

Η δημοσιογράφος, Αριάδνη Γερασιμίδου, με τη δύναμη του ανθρώπου που αναμετριέται με τον καρκίνο και καθημερινά ανακαλύπτει τις όμορφες και σημαντικές στιγμές της ζωής, μας αποχαιρέτησε σήμερα με ένα post στη σελίδα της στο facebook, από εκείνα που κάνουν τα δάκρυα να τρέχουν ποτάμι. Για τη ζωή που έφυγε, για έναν άνθρωπο που ήθελε να ζήσει κάθε στιγμή και να την απολαύσει αλλά και για τις δικές μας ζωές που χαραμίζονται μπλεγμένες στα πλοκάμια μιας καθημερινότητας φουλ στην τοξικότητα, που αν τη δεις από απόσταση, σαν τρίτος, σαν ένας άλλος, θα καταλάβεις πόσο πιο απλή και χαρούμενη θα μπορούσε να είναι.

Δες ποια ήταν η τελευταία σκέψη που η Αριάδνη Γερασιμίδου ήθελε να μοιραστεί μαζί σου

«Ούπς. Μάλλον τελικά έφυγα για κάπου καλύτερα! Όπως μου είχα υποσχεθεί έφυγα όμορφη οπότε όλα καλά! Θέλω να ξέρετε πως πάλεψα μέχρι τελευταία στιγμή 4 χρόνια και δυστυχώς νίκησε ο πόνος του καρκίνου.

Δε θέλω κανένας να λυπηθεί, θέλω να χαμογελάτε και να ζείτε την κάθε σας ημέρα ευτυχισμένοι!

Δεν αξίζει τίποτα παρά οι στιγμές που έχουμε! Να τις περνάτε όμορφα, να μην δουλεύετε πολύ και να ΖΕΙΤΕ!

Σας ευχαριστώ πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την τεράστια αγάπη που έχω πάρει από όλους! Γνωστούς και αγνώστους.

Για όσους με θέλουν δίπλα τους εκεί θα είμαι πάντα εκεί! ?

Και επειδή θέλω να οδηγείτε όλοι σωστά και με ασφάλεια, ψάξτε το #SafetyFirstGR, ένα πρότζεκτ οδικής ασφάλειας που το έκανα γιατί είχα πει πως ήθελα να μείνει κάτι καλό πίσω μου, για όταν φύγω.

Αυτά. Να έχετε ευτυχισμένες στιγμές!

Θα τα ξαναπούμε πάλι. Η ζωή συνεχίζεται! :)»

ariadni antio rip

H φωτογραφία της Αριάδνης στη facebook page της

Για πες τώρα... Αξίζει να κλαις τα βράδια για τις κακίες της μίζερης φιλενάδας/ συναδέλφου/ ξαδέρφης;

Η Αριάδνη ήξερε πως θα πεθάνει. Σε προηγούμενο μήνυμά της μας είχε περιγράψει πώς οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε πια περιθώριο άλλο για χημειοθεραπεία. «Δηλαδή, δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ» εξηγούσε η ίδια και παράλληλα κατέθετε την αλήθεια της ψυχής της σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει εσένα κι εμένα από τη ζάλη της κάθε μέρας που δεν μας αφήνει να ζήσουμε τις μικρές στιγμές καθημερινής ευτυχίας που μας αναλογούν.

Η ίδια γνώριζε πως δεν θα γράψει ξανά ρεπορτάζ για τον κόσμο του αυτοκινήτου, ήξερε πως η ώρα για το τελευταίο αντίο πλησίαζε αλλά εκείνο που ένιωθε περισσότερο ανάγκη να αφήσει πίσω της ήταν ένα ντοκουμέντο που θα βοηθούσε κάποιον να αλλάξει τη ζωή του, να πάρει μια ανάσα, να αξιολογήσει την αγάπη πιο ψηλά από την κακία, τη μιζέρια και την τοξικότητα του περιβάλλοντός του.

Με πόνο, με παρενέργειες από τα φάρμακα και τις χημειοθεραπείες, με θλίψη για τη ζωή που αποχαιρετά, με αγωνία και δάκρυα που έπνιξε, η Αριάδνη μέσα από την τελευταία της ανάρτηση, όπως και μέσα από το τελευταίο της βίντεο στο youtube, σου είπε με όλη τη δύναμη της ψυχής της να προσέχεις τον εαυτό σου, να τρέχεις στον γιατρό όταν κάτι δεν πάει καλά, να αναζητάς μια δεύτερη γνώμη και κυρίως αυτό: Να αναζητάς τη χαρά στην κάθε μέρα σου.

«Δεν θα γίνει κάτι αν αργήσατε να στείλετε το mail στη δουλειά ή αν τρακάρατε το αυτοκίνητο χωρίς να χτυπήσετε εσείς (παρά μόνο το αυτοκίνητο), αν σας έπεσε περισσότερο αλάτι στο φαϊ ή αν τσακώνεστε για χαζά πράγματα. Να εκτιμάτε τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας. Να εκτιμάτε τα πάντα. Και προς Θεού, όποιες είναι drama queen και γκρινιάζουν για όλα... Έλεος! Δεν υπάρχουν προβλήματα εκεί που απλά νομίζεις ότι υπάρχουν. Αν δεν έχεις πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με τη ζωή σου... δεν έχεις πρόβλημα», είπε με δυο λόγια η Αριάδνη... Ένα κορίτσι που δεν περίμενε ποτέ ότι θα έπεφτε στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου και δεν θα μπορούσε να χορέψει πια ποτέ ξανά...

Άκουσες;

«Να περνάτε πολύ όμορφα, να εκτιμάτε τα πάντα, να κάνετε πολλές αγκαλιές στους ανθρώπους γύρω σας, να τους δίνετε αγάπη, να χαμογελάτε και να ΜΗΝ μιζεριάζετε. Βγάλτε τη μιζέρια από μέσα σας»